Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mit tegyek a piszkálás ellen?

Mit tegyek a piszkálás ellen?

Figyelt kérdés
A osztálytársaim piszkálnak a diszkalkuliám miatt. Egy csomó dolgot nehezen fogok fel matekból. Nehezen számolok fejben. 2 nyelven beszélek folyékonyan a magyaron kívül, azért érdekes nem dicsérnek meg. Nagyon ideges vagyok emiatt. Mindig kérdezik, hogy mennyi 156+94 stb. Kiszámolom, de csak nagyon lassan. Otthon nagyon sokat tanulok. Ők semmit sem. Csak isznak, cigiznek, dugnak, stb. Az egyik nem tud helyesen írni, diszlexiás. Érdekes én nem piszkálom őt. Szeretnék érettségit is, ők nem.
2024. jan. 18. 14:46
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Az írásodból látszik, hogy értelmes és intelligens vagy, semmi okod sincs rosszul érezni magadat. Mindenkinek vannak hiányosságai. Nekik például csökkent értelmi képpeségük van, mert nem fogják fel, hogy nem kellene piszkálni téged. És valószínáleg ez csak egy hiányosság náluk a sok közül.

1.) Ha tudod, hogy mi az értéked, akkor ne törődj mások véleményével, mert semmit sem számít. 10-15 év múlva, amikor már sikeres pozícióban leszel, már a nevükre sem fogsz emlékezni, miközben ők sehol sem lesznek az életben.

2.) Ahogy az #1-es mondta, ignoráld őket. Ha ignorálod őket és azt mutatod, hogy nem érdekel téged egyáltalán a szekálásuk, fusztráltak lesznek lelkileg. Ők a te félelmedből, szomorúságodból, fájdalmadból táplálkoznak. Ne engedd meg nekik ezt a luxust.

3.) Ha ez neked nem elég, akkor kezd el tanulmányozni az ember pszichológiáját. Rögtön mondom, hogy miért. Kezdő irodalomként olvasd el Popper Péter "Belső utakon" című könyvét. Én ezzel kezdtem 15 évesen. A saját pszichéd elemzésével rá fogsz jönni, hogyan működnek az emberek és ki tudod majd számítani a lépéseiket, bele tudsz majd látni a fejükbe, látni és érteni fogod a gyenge pontjaikat. Na most miért mondom neked ezt. Ez egy pszichológiai fegyver, amit arra tudsz használni, hogy "megsemmisítsd őket" és megvédd magadat.

Mondok erre neked egy egyszerű példát. Engem például sokat b*ziztak, mert nem voltam suttyó állat, mint ők. Na most a pszichológia szerint ez náluk a védekező reakció lehetett arra, hogy nem tudták értelmezni a tinédzserkori tobzó érzelmeiket, amin belül voltak homoszexuális vágyaik, érzéseik, amiket maguknak sem akartak bevallani. Ezért - mint az ugató kutyák, akik félnek - hangosan b*ziszták a másikat, hogy véletlenül se merüljön fel a gyanúja annak, hogy ők azok. Na most ahogy én megértettem az emberi természetet és a viselkedés pszichológiáját, megvédtem magamat: felvilágosítottam őket mindenki előtt, hogy a tudatalatti homoszexuális vágyaik miatt reagálnak így az érzéseikre, és rajtam töltik ki. Ezért beszélnek folyton férfi nemi szervről, ezért nézegetik folyton, hogy kinek mekkora lehet, stb - miközben engem abszolút nem érdekelt. Javasoltam nekik, hogy vizsgálják meg önmagukat és ne a másikat b*zizzák, ha saját maguknak vannak homoszexuális vágyaik. El tudod képzelni, hogy összetörtek.

Találd meg a gyenge pontjaikat és mutass rájuk. Találd meg a lelki sebeiket és nyomd bele az ujjadat. Használd az intelligencia hatalmát és védd meg magadat a primitív egyedektől, ha bántanak.

Ha nem akarsz harcolni, az 1.) pont a legésszerűbb.

2024. jan. 18. 22:23
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezz vissza: Miért akarod tudni? Egyedül nem tudod megszámolni a ragyáidat?
2024. jan. 19. 20:43
 13/15 anonim ***** válasza:
0%
Krav Maga!
2024. jan. 22. 17:33
 14/15 anonim ***** válasza:
2024. jan. 22. 22:21
 15/15 anonim ***** válasza:

"Haha, igazoltan problémám van a számolással, amit jó muri felemlegetni, nagyon vicces vagy! Gyere, keressünk az utcán egy vakot vagy egy tolószékest, és jól röhögjük ki együtt!"

illetve

"Diszkalkuliás vagyok, de még így is ki tudom magamtól számolni, még ha az átlagosnál lassabban is. Na, de ha már itt tartunk, te, akinek nincs semmi hátráltató problémája, le tudod fordítani ezt a baromi hosszú mondatot két nyelvre segítség nélkül? Na? Én igen."

Ha nem tudod egyedül felvenni a harcot, akkor a helyedben egy tanárhoz fordulnék, akiben bízom - lehetőleg az osztályfőnökhöz. De akár az igazgatóhoz is, írásban.

Jót tenne egy alapos beszélgetés a teljes osztállyal az olyan állapotokról, amitől az ember ugyan nem lesz kevesebb a többieknél, de mégis nehezebb az élete (nálad például a boltban lehet zavaró, ha van nálad x forint, és nem akarod túllépni azt a vásárolt termékekkel - persze van telefonod, hogy összeadd, de na)

Átérzem, én prozopagnóziás vagyok, szerencsére enyhén. Ez is egy fizikai problémája az agynak, tehát sajnos nemigen lehet vele mit kezdeni.

Nagyon nehezen rögzülnek az arcok, és nálam más dolgok (leginkább autók) felismerése is nehezebb. Szerencsére nem piszkáltak emiatt, de pont az hiányzott volna.

2024. jan. 23. 12:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!