Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Miért ítélik el azt, aki szól...

Miért ítélik el azt, aki szól a tanárnak, hogy valaki puskázik?

Figyelt kérdés
A gyerek feladata, hogy felkészülve érkezzen a vizsgára és nem igazságos, hogy csakással kap ötöst, amíg mások tanultak és úgy kapnak négyest. Ebből kiindulva a többi gyerek aki tanult és önerőből írja meg a dolgozatot miért haragszik meg, ha közülük valaki feláll és szól a tanárnak, hogy egy diáktársuk puskázik?
jan. 15. 08:22
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
100%

#28 Akkor sem a diák dolga lebuktatni, hanem az enyém. Ha notórius puskázó, akkor is benne van a pakliban, hogy akkor épp nem fog, nem jósnő a másik diák sem. Max jobban figyelek, ha tudom, hogy sokat csal.

Nem a csalót védtem, hanem azt írtam, hogy ha valaki a saját dolgozatával foglalkozik, akkor nem veszi észre, ha a másik csal.

#29 Ha téged zavar (=interakcióba lép veled, csendben lesi a tiédet), akkor szólj, mert befolyásolja a teljesítményedet, az ilyen esetben nem gáz reklamálni. De alap esetben, ha a dolgozatoddal foglalkozol, akkor nem veszed észre, hogy az előtted ülő előkapott egy cetlit.

jan. 15. 15:26
 32/47 anonim ***** válasza:
0%

31: Hol van előírva, hogy a tanár dolga lebuktatni a csalót, a többi fogja be a száját? :))) A tanárokat meg senki nem osztályozza, hogy mennyire jók, pl sikerül-e a csalót elkapni. Abban segíteni nem visszás. Inkább becsületre kéne nevelni őket, hogy a puskázás ne menő legyen.

Ha szóltam volna, akkor az további időveszteség a részemről (mert ugye plussz időt nem kaptam volna), további kizökkenés a gondolatmenetből, az ő részére meg talán kizárás... Tudsz ilyen példáról, aki szólt?

jan. 15. 15:36
 33/47 anonim ***** válasza:
0%
Ja, és nem "Ha téged zavar", hanem zavart!!! mint írtam! Szövegértés.
jan. 15. 15:38
 34/47 anonim ***** válasza:
67%
Nem kéne a tanárt hülének nézni... Látják ők, ha csalsz. Ha nem látják, akkor is tudják. Ismernek, mint a rossz pénzt.
jan. 15. 15:40
 35/47 anonim ***** válasza:
0%
32 De ha a tanár azt szereti, hogy az orra előtt puskázza ki a rosszgyerek az anyagot, aztán meg azzal hetvenkedik mások előrr, és röhögnek a tanáron, hogy nem vette észre, pedig... akkor egészségedre.
jan. 15. 15:47
 36/47 anonim ***** válasza:
100%

#32 Azért az én dolgom lebuktatni a puskázó diákot, mert én vagyok a felügyelő tanár, én iratom az osztállyal a dolgozatot. Pont. Neked diákként abba a szituációban az a dolgod, hogy írd meg a saját dolgozatodat, ahhoz van közöd, nem a másik diák dolgozatához.

Az meg már más kérdés, hogy ha valaki nem sgghülyén érkezik a dolgozatra, akkor arra nincs is ideje egy jól összeállított dolgozat esetén(=annyi idő kell a teljes megírásához, mint amennyi idő van rá), hogy kifejezetten azt figyelje, hogy a többi osztálytársa mit csinál.

Ha végig dumál neked valaki, akkor szerintem az több időt vesz el, mintha szólnál a második után. (Mondjuk az a tanár is elég kretén, akinek nem tűnik fel, hogy valaki suttog a másiknak, hátrafordul)

#33 Annyira mégsem zavart, hogy feltedd a kezedet és szólj a tanárnak.

jan. 15. 16:32
 37/47 anonim ***** válasza:
23%
És ilyen, és akárki lehet szinte tanár... örülnek, ha van tanár, nemhogy le lennének csekkolva. Szerencsére már kinőttem az iskolákból.
jan. 15. 16:48
 38/47 anonim ***** válasza:
100%
Az a tanár sem normális, aki annyi fizetésért buktat és ezzel többlet munkát csinál magának. A legtöbb elnézi a puskázást, mert vagy tudja, hogy amúgy tud a diák, csak stresszes, vagy nem akarja a hülyéket a rendszerben tartani, mert úgyis csak ő fog fölöslegesen többet dolgozni velük. A munka világában úgyis kiderül, hogy ki mire viszi. Aki tud az életben, az megáll a lábán, kereshet jól, lehet a főnököd is, akkor is, ha gyerekkorában idegeskedés miatt használt puskát, mert hülyén nevelték a szülei, aki meg hülye, azt úgyis eltartja a rendszer, nem fogja sokra vinni, biorobotokra is szükség van, nem lehet mindenki cégvezető.
jan. 15. 17:11
 39/47 anonim ***** válasza:
0%
Már korán hozzászoktatják a gyerekeket, hogy ne tegyék szóvá, ha valaki becstelen, majd a hatalom elintézi, vagy nem. Mire felnőnek, megszokják a közönyösséget, nem érdekli őket az igazság. A hatalom azt tesz, amit akar, nincs ellenállás, így kell kinevelni irányítható népet.
jan. 15. 17:21
 40/47 anonim ***** válasza:
0%
(Nálunk aki bukott, másik suliba átment, persze ez nem általános)
jan. 15. 17:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!