Miért ítélik el azt, aki szól a tanárnak, hogy valaki puskázik?
#28 Akkor sem a diák dolga lebuktatni, hanem az enyém. Ha notórius puskázó, akkor is benne van a pakliban, hogy akkor épp nem fog, nem jósnő a másik diák sem. Max jobban figyelek, ha tudom, hogy sokat csal.
Nem a csalót védtem, hanem azt írtam, hogy ha valaki a saját dolgozatával foglalkozik, akkor nem veszi észre, ha a másik csal.
#29 Ha téged zavar (=interakcióba lép veled, csendben lesi a tiédet), akkor szólj, mert befolyásolja a teljesítményedet, az ilyen esetben nem gáz reklamálni. De alap esetben, ha a dolgozatoddal foglalkozol, akkor nem veszed észre, hogy az előtted ülő előkapott egy cetlit.
31: Hol van előírva, hogy a tanár dolga lebuktatni a csalót, a többi fogja be a száját? :))) A tanárokat meg senki nem osztályozza, hogy mennyire jók, pl sikerül-e a csalót elkapni. Abban segíteni nem visszás. Inkább becsületre kéne nevelni őket, hogy a puskázás ne menő legyen.
Ha szóltam volna, akkor az további időveszteség a részemről (mert ugye plussz időt nem kaptam volna), további kizökkenés a gondolatmenetből, az ő részére meg talán kizárás... Tudsz ilyen példáról, aki szólt?
#32 Azért az én dolgom lebuktatni a puskázó diákot, mert én vagyok a felügyelő tanár, én iratom az osztállyal a dolgozatot. Pont. Neked diákként abba a szituációban az a dolgod, hogy írd meg a saját dolgozatodat, ahhoz van közöd, nem a másik diák dolgozatához.
Az meg már más kérdés, hogy ha valaki nem sgghülyén érkezik a dolgozatra, akkor arra nincs is ideje egy jól összeállított dolgozat esetén(=annyi idő kell a teljes megírásához, mint amennyi idő van rá), hogy kifejezetten azt figyelje, hogy a többi osztálytársa mit csinál.
Ha végig dumál neked valaki, akkor szerintem az több időt vesz el, mintha szólnál a második után. (Mondjuk az a tanár is elég kretén, akinek nem tűnik fel, hogy valaki suttog a másiknak, hátrafordul)
#33 Annyira mégsem zavart, hogy feltedd a kezedet és szólj a tanárnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!