Egy 28-30 év körüli tanárnak tegezve vagy inkább magázva illik köszönni?
Függ attól, hogy kerültök kapcsolatba.
Te vagy az iskola igazgató (ezt zárjuk ki) akkor tegeződést fel lehet ajánlani
diák vagy (akkor semmiképp ne tegezd) később kialakulhat tegező viszony
szomszéd, akkor lehet tegezni
ha az iskolába járó gyerek anyja/apja vagy inkább ne, később alakulhat máshogy
ügyvédje vagy, akkor semmiképp
vízvezeték szereplője vagy, akkor ne.
túratárs vagy egy kiranduláson, ebben az esetben mindenképp tegezd
Alapvetően számít a korkülönbség is. Összességében inkább nem, csak azután, ha a kapcsolat, ismeretség bizalnasabb.
Szomszédom történeresen, hölgy, iskola igazgató és összetegeződtünk. Fiatalabb nálam kb. 5 évvel.
Egyáltalán hogy merül fel a lehetősége is annak, hogy egy tanárodnak tegezve köszönj? Komolyan nem értem.
Állítólag vannak ma már olyan tanárok, akik középiskolában megengedik a diákoknak a tegezést, ebben az esetben oké. Egyetemen gyakoribb, de akkor is a tanár kezdeményezik. Hacsak kifejezetten nem kért meg arra, hogy tegezd, akkor tilos.
De ezt nem tanították meg neked első általánosban?
49 vagyok és tanár. A suliban hivatalosan magázni kell engem, de minden más esetben tegeződöm.
A csendőrpertut utálom, tiszteletlennek lenni magázva is lehet.
Na én aztán nagyon ritkán magázódom de a tanáraimmal (pontosabban egyetemi oktatóimmal) szinte minden esetben.
22 vagyok, hacsak tényleg nem tanár, orvos vagy ügyvéd az illető akkor 60 éves korig mindenkit letegezek egyéb esetben.
Bár mivel nem mondom meg senkiről az utcán, hogy mi a foglalkozása így szakmán kívül akár egy orvost is letegezek és lehetséges, hogy egy 45 évest is magázni fogok ha 70nek néz ki.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!