Mennyire kell a magánéletben jó példát mutatnia egy sportedzőnek?
A gyerekem kiskorú, küzdősportra jár. Az edzője karácsony előtt közvetlenül elhagyta a családját, mostanra pedig az új nője kísérte edzésre. A gyerekek között ez téma, otthon is foglalkoztatja a gyereket. Kérdezgeti, hogy most mi lesz a gyerekekkel, stb.
Tudom, hogy ez a dolog gyakori, de azt gondolom, aljas ember, aki épp karácsony előtt csinál ilyet, és nem értem, miért viszi oda az új nőt máris a gyerekek közé. Elvárnám, hogy ne ilyen példát mutasson. Jogos ez szerintetek?
A gyerekek egymás között azt beszélték, hogy ott hagynák az edzést, ha lenne más lehetőség, mert már nem tudnak felnézni az edzőre.
Mi a véleményetek?
Te ítélkedsz az edző fölött. Honnan tudod, hogy miért váltak el? Van három gyereke, de lehet, hogy a volt feleség csinált valamit. Ha Karácsony után váltak volna el akkor el tudnád fogadni? Elmúlt a szerelem és kész. Csak Te rágódsz rajta.
Korrekt volt az edző, mert bejelente, hogy Kati néni helyett most már Juli néni tartja az edzések egy részét. Mi ebben a baj?
A KSH szerint a válások közel negyede válással végződik. (forrás: [link]
A te rossz értékrended csak annyi, hogy nem vagy hajlandó a magánéletét elválasztani a munkájától, és az egyik alapján ítéled meg a másikat. Nem lesz rosszabb a szakmai kompetenciája és a foglalkozások minősége attól, hogy mást szeret. Nem kell a feszültséget gerjeszteni, hogy ez a beszédtéma, mikor a foglalkozás a sportról szól.
A gyerek elmegy az edzésre, ott megkapja a megfelelő oktatást, hazamegy, és mindenki a saját életével foglalkozik, nem a tanáréval. Ehhez képest te már a sokadik kommentben is azon pörögsz, hogy mit művelt valaki karácsonykor a családjával. Semmi közünk hozzá.
Egyetlen mondatot mondtam a gyerekemnek a dolog kapcsán, mégpedig arra a kérdésre, hogy mi lesz most a kicsikkel, azt válaszoltam, hogy ugyanúgy fogja őket az anyukájuk nevelni, ellátni, ahogy eddig. Egyetlen szülővel nem beszéltem az esetről egy szót sem.
Azzal vádoltok nekem esve, hogy azt sem tudom, mi van a dolog mögött és mégis biztos miket teszek meg mondok. Ti meg ugyanezt teszitek, már tudjátok a vallásom, a többi szülő véleményét, azt, hogy én mit mondtam a gyerekemnek, hogy ki szoktam rugatni embereket, hogy pletykálok, lejáratom az edzőt, meg még sok mással vádoltok. Tulajdonképpen várom, mikor ítéltek halálra és avatjátok szentté az edzőt.
Kíváncsi lettem volna, ti mit gondoltok az ilyen helyzetről, mindössze ennyi. Nem tettem semmit, nem is terveztem ilyet, csak felvetettem egy helyzetet. De most már nem érdekel, mert akik ilyen stílusban beszélgetnek, azoknak nem érdekel a véleménye.
A 22-esnek és még 1-2 válaszadónak köszönöm a normális választ!
Valahogy úgy érzem, és ne sértődj meg, de itt nem a gyerekekről van szó, hanem a saját nemtetszésed fejeznéd ki és ehhez keresel valakit, aki ismeretlenül is jól megmondja a magáét az edzőről. Nem is a válás zavar Téged, hanem az, hogy karácsonykor történt, ez felháborított téged és szeretted volna kiírni magadból a nemtetszésed.
Egyrészt az a konklúziód, hogy akkor szerintünk teljesen normális, hogy karácsonykor váljanak, holott a legtöbb válasz arra van kihegyezve, hogy az edző magánügye, senki sem írta le a véleményét a válásról, de te mégis ezt emeled ki, amiből érződik, hogy te erre szeretnéd kihegyezni ezt a témát.
Másrészt magadnak is ellent mondasz.
"Nem is szeretnék senki magánéletével foglalkozni." Írod
Majd "szerintem egy válást korrektül és diszkréten kell intézni, és nem belerúgni közben épp ünnepekkor a családunkba."
Harmadrészt, az, ahogyan te ezt a gyerekek védelmében próbálod vázolni nekünk, nagyon izzadtságszagú.
- Szerintem az apuka csak magával viszi edzésekre a gyerekeit, ha ezt kéritek, úgyhogy az nevetséges indok, hogy soha többet nemátja a gyereked a barátait.
- Szerintem az is nevetséges indok, hogy ők a feleséghez voltak szokva.
Akkor a gyerekek ennyi erővel ne is menjenek felső tagozatba, mert az alsós tanítónénit megszokták. Sőt, gimiben majd jön az újabb tragédia, mert ott új osztályfőnököt kapnak, pedig ők megszokták a régit. Aztán egyetemen már mind ambuláns betegként járják a pszichiátriát, mert ismét új tanáraik lettek és bizony ez már a sokadik változás az életükben... :D
A viccet félretéve, egy gyerek szerintem megérti, hogy az emberek jönnek-mennek. Persze, kicsit szomorkodnak, ha olyan megy el, akit szerettek, de nem ok az aggodalomra. És ezt valószínűleg te is nagyon jól tudod.
Máskülönben a másodikos tanítónéni aki teherbe esik, legyen szíves visszatartani a szülést a negyedik osztály végéig, mert az osztálya őt szerette meg... :D
Kérdező, neked nem kéne jó példát mutatnod, hogy ne tegyél tönkr másokat?
Ne kövess vallásokat, mert azt mondják, hogy tedd ezt másokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!