Mi a véleményetek az olyan tanárokról, akik ha iskolán kívül, szabadidőben meglátják valamelyik diákjukat, akkor utána, a suliban óra közben mindenképpen igyekeznek valami negatív vagy gúnyos megjegyzést tenni?
Ahogy emlékszem, nálunk általánosban leginkább a gyengébben tanulókkal csinálták ezt. (Én is az voltam.) Például egyszer hétköznap este bicajjal tekertem haza valahonnan, az egyik tanárnőm jött szembe velem, köszöntem, ő vissza, majd tekertem tovább. Másnap órán kérdezett tőlem valamit, amire nem tudtam a választ. Erre ő azt mondja, hogyha a bicajozásra van eszem meg időm, akkor tanulni is illene.
Egy másik esetben meg egy tanárnő valakit meglátott a haverjaival lazulgatni, trécselgetni. Pár nappal később, amikor órán felelt és nem nagyon tudott semmit, akkor megjegyezte, hogy bezzeg amikor a haverjaival van, akkor be nem áll a szája.
Meg voltak még ilyenek. Az efféle tanárok úgy gondolják, hogy a rossz tanulók majd semmi mást nem fognak csinálni a szabadidejükben csak nonstop otthon bújják az anyagot? Nektek voltak/vannak ilyen tanáraitok?
Az semmi!
Nélunk volt egy szadista féreg napközis tanárnő, aki egy alsós kislány körméről kis tégladarabal vakartatta le a körömlakkot.
Nos, nekem is volt olyan tanárom, aki ott alázta a diákokat, ahol csak tudta. Normális szülő ilyenkor bemegy és redet tesz.
Sajnos sok az abszolut alkalmas pedagógus, akinek nem lene helye emberek között. Mivel a tanári pálya rosszul fizetett és kevesen jeentkeznek rá, így mindeféle hulladék a redszerben marad, "jobb mint a semmi" alapon. A régebbi időkben meg sajos tekitélyelvűbb volt a társadalom, így a tanár kedvére zsarnokoskodhatott, alázhatott.
Legtöbbjük a tanításhoz már nem ért ennyire.
A jó tanárt viszont meg kell becsülni, mert szért ilyen isakad.
Na nem a kitüntetett tanárok között...
Az igazán jó tanárokat sajnos többnyire észre sem veszik, mert ők szerény, jó lelkű emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!