Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mi a véleményetek az olyan...

Mi a véleményetek az olyan tanárokról, akik ha iskolán kívül, szabadidőben meglátják valamelyik diákjukat, akkor utána, a suliban óra közben mindenképpen igyekeznek valami negatív vagy gúnyos megjegyzést tenni?

Figyelt kérdés

Ahogy emlékszem, nálunk általánosban leginkább a gyengébben tanulókkal csinálták ezt. (Én is az voltam.) Például egyszer hétköznap este bicajjal tekertem haza valahonnan, az egyik tanárnőm jött szembe velem, köszöntem, ő vissza, majd tekertem tovább. Másnap órán kérdezett tőlem valamit, amire nem tudtam a választ. Erre ő azt mondja, hogyha a bicajozásra van eszem meg időm, akkor tanulni is illene.

Egy másik esetben meg egy tanárnő valakit meglátott a haverjaival lazulgatni, trécselgetni. Pár nappal később, amikor órán felelt és nem nagyon tudott semmit, akkor megjegyezte, hogy bezzeg amikor a haverjaival van, akkor be nem áll a szája.

Meg voltak még ilyenek. Az efféle tanárok úgy gondolják, hogy a rossz tanulók majd semmi mást nem fognak csinálni a szabadidejükben csak nonstop otthon bújják az anyagot? Nektek voltak/vannak ilyen tanáraitok?

2022. ápr. 18. 08:47
1 2 3 4 5
 31/44 1112 ***** válasza:
63%

Én szerencsére nem_ismerek ilyen tanárt. (azért írtam így, mert ezzel a betűtípussal könnyen átsiklani a "nem" szó fölött.)

Én arra gondolnék,hogy valószínűleg ez a tanártípus ritka.

2022. máj. 22. 21:59
 32/44 A kérdező kommentje:
31: Akkor úgy látszik, én anno szerencsétlen véletlen folytán fogtam ki Szegeden egy olyan általánost, ahol ömlesztve voltak az ilyenfajták.
2022. máj. 23. 16:06
 33/44 1112 ***** válasza:
76%
31-es vagyok, akkor részvétem azoknak, akik ismernek ilyet
2022. máj. 23. 20:03
 34/44 anonim ***** válasza:
40%

"leginkább a gyengébben tanulókkal csinálták ezt"

Hány tanárt ismersz összesen és abból hány csinálta ezt?

2022. jún. 5. 12:08
 35/44 A kérdező kommentje:

34: Az idézetednek mi a célja? Ezt anélkül is megkérdezhetted volna.

Azt most ne várd el, hogy konkrétan számolni kezdjek. Maradjunk csak az általános iskolánál, mert e leginkább ott tapasztaltam ezt. Ha mondjuk az ottani pályafutásom során volt dolgom 30 tanárral, abból mintegy 10-re jellemző volt ez.

Amúgy ez egy lakótelepi iskola volt. Megesett, hogy egyes gyerekeket 1-2 év után a szülők kivettek, és átírattak a legjobb hírű belvárosi suliba, ami 20 perc trolizásra volt, pedig ott laktak az iskolától egy köpésre. Utólag valahogy meg tudom érteni.

2022. jún. 5. 13:32
 36/44 anonim ***** válasza:
65%
Az idézet azt mutatja, hogy csak az elejét olvastam el, mind a 35 hozzászólást nem.
2022. jún. 5. 13:34
 37/44 A kérdező kommentje:

Eszembe jutott még egy személyes eset, bár annyiból csak félig vág a topik témába, hogy ez még az iskolán belül történt:

Biológiaórán feleltetett a tanár, és nem tudtam semmit, mondhatni egy szót sem tudtam szólni. (Arra már nem emlékszem, hogy beírt-e elégtelent, de ez most nem is lényeg.) Később délután a napköziben pár másik gyerekkel az aulában trécselgettünk, éppen én vittem a szót, amikor pont elsétált ott a biológiatanárnő (éppen ment haza), és odaszólt: "Aha, most bezzeg beszélsz! Órán meg nem nyikkantál!".

2022. jún. 5. 13:36
 38/44 A kérdező kommentje:
A 4-esemet illetően korrigálom magamat, így utólag, hónapokkal később. Nem cigaretta, hanem sör volt a kiváltó dolog. (Ez persze a lényegen nem sokat változtat.) Tehát a csajismerősöm hétvégén a haverjaival sörözött a kedvenc rockkocsmája előtt, az egyik tanára arra járt, kivette a kezéből a sört, és kiöntötte, majd rárivallt, hogy 17 évesen ne piálgasson, és ezzel eléggé megalázta őt. Majd hétfőn az anyja bement a gimibe, és keményen helyrerakta a tanárt.
2022. szept. 9. 10:29
 39/44 anonim ***** válasza:
56%
Buta ember lehet az ilyen tanár. Sokan nem látják be, hogy akár jó tanuló a gyerek, akár nem, a mozgásra mindenképp szükség van és más jellegű kikapcsolódásra is, mint pl a barátokkal lógni néha. Lehet egy bukott diák többre fogja vinni az életben, mint egy 3 diplomás irodai rabszolga, aki csak a csicska munkájának él.
2022. szept. 12. 13:11
 40/44 anonim ***** válasza:
49%

Az év végi értékelésnél megjegyzésként leírod a véleményedet. Nyugalom nem fognak rajta meglepődni sok sületlenséget szoktak írni pl. rám írta diák, hogy a tanár nem fogadta el a felest, tuti alkoholista az ürge.

Az a vicc, hogy nekünk minden ilyen értelmetlen hozzászólást szöveges formában meg kell indokolnunk, vajon miért írhatta a diák.

2022. szept. 13. 10:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!