Mi a véleményetek az olyan tanárokról, akik ha iskolán kívül, szabadidőben meglátják valamelyik diákjukat, akkor utána, a suliban óra közben mindenképpen igyekeznek valami negatív vagy gúnyos megjegyzést tenni?
Ahogy emlékszem, nálunk általánosban leginkább a gyengébben tanulókkal csinálták ezt. (Én is az voltam.) Például egyszer hétköznap este bicajjal tekertem haza valahonnan, az egyik tanárnőm jött szembe velem, köszöntem, ő vissza, majd tekertem tovább. Másnap órán kérdezett tőlem valamit, amire nem tudtam a választ. Erre ő azt mondja, hogyha a bicajozásra van eszem meg időm, akkor tanulni is illene.
Egy másik esetben meg egy tanárnő valakit meglátott a haverjaival lazulgatni, trécselgetni. Pár nappal később, amikor órán felelt és nem nagyon tudott semmit, akkor megjegyezte, hogy bezzeg amikor a haverjaival van, akkor be nem áll a szája.
Meg voltak még ilyenek. Az efféle tanárok úgy gondolják, hogy a rossz tanulók majd semmi mást nem fognak csinálni a szabadidejükben csak nonstop otthon bújják az anyagot? Nektek voltak/vannak ilyen tanáraitok?
Én szerencsére nem_ismerek ilyen tanárt. (azért írtam így, mert ezzel a betűtípussal könnyen átsiklani a "nem" szó fölött.)
Én arra gondolnék,hogy valószínűleg ez a tanártípus ritka.
"leginkább a gyengébben tanulókkal csinálták ezt"
Hány tanárt ismersz összesen és abból hány csinálta ezt?
34: Az idézetednek mi a célja? Ezt anélkül is megkérdezhetted volna.
Azt most ne várd el, hogy konkrétan számolni kezdjek. Maradjunk csak az általános iskolánál, mert e leginkább ott tapasztaltam ezt. Ha mondjuk az ottani pályafutásom során volt dolgom 30 tanárral, abból mintegy 10-re jellemző volt ez.
Amúgy ez egy lakótelepi iskola volt. Megesett, hogy egyes gyerekeket 1-2 év után a szülők kivettek, és átírattak a legjobb hírű belvárosi suliba, ami 20 perc trolizásra volt, pedig ott laktak az iskolától egy köpésre. Utólag valahogy meg tudom érteni.
Eszembe jutott még egy személyes eset, bár annyiból csak félig vág a topik témába, hogy ez még az iskolán belül történt:
Biológiaórán feleltetett a tanár, és nem tudtam semmit, mondhatni egy szót sem tudtam szólni. (Arra már nem emlékszem, hogy beírt-e elégtelent, de ez most nem is lényeg.) Később délután a napköziben pár másik gyerekkel az aulában trécselgettünk, éppen én vittem a szót, amikor pont elsétált ott a biológiatanárnő (éppen ment haza), és odaszólt: "Aha, most bezzeg beszélsz! Órán meg nem nyikkantál!".
Az év végi értékelésnél megjegyzésként leírod a véleményedet. Nyugalom nem fognak rajta meglepődni sok sületlenséget szoktak írni pl. rám írta diák, hogy a tanár nem fogadta el a felest, tuti alkoholista az ürge.
Az a vicc, hogy nekünk minden ilyen értelmetlen hozzászólást szöveges formában meg kell indokolnunk, vajon miért írhatta a diák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!