Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Véleményed szerint negativ,...

Véleményed szerint negativ, ha egy közeli személy ponttal lezárt üzenetet ír?

Figyelt kérdés

Tehát egy olyan szemely akivel kozeli kapcsolatban vagy, nem hivatalos szemely. Pl. csaladtag/barat/ismeros stb

Ha valaki pl ahelyett, hogy azt irna:

“Remelem jol telt a napod, holnap akkor atmegyunk! Majd este meg felhivlak :) “

Azt irja :

“Remelem jol telt a napod, akkor holnap atmegyunk. Majd este meg felhivlak.“

A mondat vegi pont szamodra furcsa/passziv agressziv/pejorativ?

2020. aug. 1. 22:03
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem
2020. aug. 1. 22:04
 2/15 anonim ***** válasza:
78%
Nem agresszív, de nem is annyira barátságos, mint az első verzió.
2020. aug. 1. 22:06
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy, nem kell ennyire kielemezni a dolgokat. :D Főleg ha idősebb az illető, ők nem gyakran használnak érzelmeket kifejező jeleket. De fiatalok is sokszor így írnak, nincs benne semmi. Nekem mondták már, milyen lelkes vagyok, hogy minden mondatot felkiáltójellel zárok...
2020. aug. 1. 22:09
 4/15 anonim ***** válasza:
93%
Se,mmi mást nem jelent' minthogy ismeri a nyelvtant. Mondat végere pontot teszünk. Ennyi.
2020. aug. 1. 22:09
 5/15 anonim ***** válasza:
80%

Szia!

Kívánom, hogy az életben ez legyen a leges legnagyobb problémád! és természetesen pont a végére.

2020. aug. 1. 22:14
 6/15 anonim ***** válasza:
92%
A magyar helyesiras pontot tesz a mondat vegen es nem smilet.
2020. aug. 1. 22:16
 7/15 anonim ***** válasza:
85%
Én agyfaszt kapok attól, mikor valaki felkiáltójelet tesz a kijelentő mondat végére, számomra olyan, mintha kiabálna. Anyósom ír így gyakran, de ő már 66 éves, úgyse fog változni, inkább ráhagyom. A "holnap átmegyünk" végén mi indokolná vajon a felkiáltójelet?
2020. aug. 1. 22:20
 8/15 anonim ***** válasza:
81%

Nem.

Ez csak annyit jelent, hogy tisztában van a magyar helyesírás szabályaival.

2020. aug. 1. 22:33
 9/15 anonim ***** válasza:
0%

Ha ilyet írsz, akkor egy taplónak fognak gondolni. Pont.

Remelem jol telt a napod. Holnap szeretnénk átmenni, ha neked is alkalmas. Ráérsz este, felhívhatlak? mert szeretném leegyeztetni a dolgokat :)

Ha ősbunkónak akarsz tünni, akkor azt írod ami a kérdésedben van, ha udvariasnak akkor azt amit én írtam.

Az kérdésedben szereplő szövegre nemes egyszerűséggel egy értelmes ember azonnal nem-et mond. Mert ilyen megnyilvánulásra-ez dukál. Hogy te mit akarsz lényegtelen. Senki nem fog senkinek ugrálni, és senki ne próbáljon senkinek parancsolgatni, főleg nem úgy, hogy a másik lakásáról/akármilyéről szól a dolog. Remélem érthető.

2020. aug. 1. 22:39
 10/15 anonim ***** válasza:
83%

Az előző válaszokban szerepeltekkel ellentétben ez nem nyelvtani kérdés, manapság a chatelés során a legtöbb ember nem rakja ki a pontokat és igenis árnyalja az üzenetet és megváltoztatja a jelentést, ha olyan rakja ki, aki amúgy nem szokta. Az írásjelek nem szokványos használata ugyanolyan kommunikációs eszköz, mint a hangulatjelek.

Ha szoktatok beszélni és normál esetben nem rak pontot, akkor valóban passzív-agresszívnak hat a mostani üzenet. Ha mindig rak ki pontot, akkor egyszerűen így ír.

2020. aug. 1. 23:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!