Tegyük fel, szeretnéd festeni a körmöd, hajad. Viszont egy személy, akinek számodra fontos a véleménye, ellenezné ezt, hülyeségnek tartaná. Esetleg a véleménye is kicsit megvaltozna rólad ezután. Ennek ellenére befestenéd a hajad, körmöd?
Megcsinálnám.
Szabad vélemény nyilvánítás van, elmondhatja mit gondol. Ha számomra fontos ember meghallgatom, át is gondolom. De ha a rólam alkotott véleménye ilyen apróság miatt megváltozna az az ő problémája és annak a mutatója, hogy igazából nem vagyok fontos neki. Ha rendszeresen hangoztatná is az igazát a kapcsolatot is lazábbra venném vele, nincs szükségem ilyen emberekre. Szanáltam már ki baráti társaságomból hasonlóakat.
Vannak, akiknek adok a véleményére, de más témákban, nem külsőségekkel kapcsolatban.
De tegyük fel, van a közelemben egy "divattanácsadóm", idáig oké, elképzeltem a szitut. Mégis, miben változna rólam a véleményem, ha nem fogadnám meg a tanácsát? Azt gondolná, csapnivaló a stílusérzékem vagy mi? Mert ennyit kibírnék. Ha emberileg csalódna, akkor tök hülye, meglennék nélküle.
En ezzel igy vagyok:
- amig az illeto sajat magaban nem tesz kart (pl. vagdossa magat, szipuzik, stb)
- amig masnak nem okoz fajdalmat (lelki vagy testi), illetve nem hoz mast a buta viselkedesevel kellemetlen helyzetbe,
addig reszemrol MINDENKI AZT CSINAL MAGAVAL AMIT AKAR!
Tehát ezt a kapcsolaton belüli lenézést olyanokkal is megteszi, akikkel nincs is kapcsolatban? Biztos remek ember lehet.
Az ilyennel nem barátkoznék. Nem egy Barbie baba vagyok, akiket mások öltöztethetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!