Mi a véleményetek az olyan tanárokról, akik ha iskolán kívül, szabadidőben meglátják valamelyik diákjukat, akkor utána, a suliban óra közben mindenképpen igyekeznek valami negatív vagy gúnyos megjegyzést tenni?
Ahogy emlékszem, nálunk általánosban leginkább a gyengébben tanulókkal csinálták ezt. (Én is az voltam.) Például egyszer hétköznap este bicajjal tekertem haza valahonnan, az egyik tanárnőm jött szembe velem, köszöntem, ő vissza, majd tekertem tovább. Másnap órán kérdezett tőlem valamit, amire nem tudtam a választ. Erre ő azt mondja, hogyha a bicajozásra van eszem meg időm, akkor tanulni is illene.
Egy másik esetben meg egy tanárnő valakit meglátott a haverjaival lazulgatni, trécselgetni. Pár nappal később, amikor órán felelt és nem nagyon tudott semmit, akkor megjegyezte, hogy bezzeg amikor a haverjaival van, akkor be nem áll a szája.
Meg voltak még ilyenek. Az efféle tanárok úgy gondolják, hogy a rossz tanulók majd semmi mást nem fognak csinálni a szabadidejükben csak nonstop otthon bújják az anyagot? Nektek voltak/vannak ilyen tanáraitok?
Uzsonnás esetedről jut eszembe, csoda, hogy azért nem szólt be, mert anyukád csinálta az uzsonnádat.
Nekem volt egy nyomorult alsós tanárnőm, akinek egyszer anyám, nem tudom, miféle meggondolatlanságból, elpletykálta, hogy ágyba hozta nekem a reggelit. ...A reggeli nálam péksüti volt, és tényleg előfordult, hogy ágyba hozta..
1. Mivel sietett és egyszerüen a kezembe nyomta míg én az ágyból kászálódtam kifele.
2.Nagyon rossz étvágyú voltam, ami miatt állandóan aggódott (feleslegesen) és próbált ez ügyben mindig valahogy kedvezni a maga módján.
3.Utáltam korán kelni, nehezen ment és gondolom ezzel is siettetni próbált.
Ő ilyen volt, de nem volt egy tipikus, kényeztetős anyuka.
Lényeg, hogy reggel ez a tanár nő azzal kezdte, hogy az egész osztály előtt, a megalázás szándékával elmesélte, hogy nekem anyám az ágyba hozza a reggeit. Az osztály meg dőlt a röhögéstől.
Szerencsére szünetre már elfelejtették, utána sem jött fel a téma, ugyhogy a tanárnő nem sokat ért az lejárató szándékával, mert a negyedikes gyerekeknek is több eszük volt.
Nem tartoztam a tiikus rossz gyerekek közé, nem tudom, mivel vítam ki az ellenszenvét. Igazi kivételezős, alattomos nő volt. Kitüntetett pedagógus...valahogy mindig az ilyeneket tüntetik ki. Nyalni, taposni tudni kell, jókor, jó helyen...
Így visszagondolva, előttem emberileg elásta magát (voltak más hasonló dobásai is). Anyám azt hitte, hű de jó, idős, tapasztalt tanárnéni..aha..
Később ő is kiábrándult belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!