Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mi a véleményetek az olyan...

Mi a véleményetek az olyan tanárokról, akik ha iskolán kívül, szabadidőben meglátják valamelyik diákjukat, akkor utána, a suliban óra közben mindenképpen igyekeznek valami negatív vagy gúnyos megjegyzést tenni?

Figyelt kérdés

Ahogy emlékszem, nálunk általánosban leginkább a gyengébben tanulókkal csinálták ezt. (Én is az voltam.) Például egyszer hétköznap este bicajjal tekertem haza valahonnan, az egyik tanárnőm jött szembe velem, köszöntem, ő vissza, majd tekertem tovább. Másnap órán kérdezett tőlem valamit, amire nem tudtam a választ. Erre ő azt mondja, hogyha a bicajozásra van eszem meg időm, akkor tanulni is illene.

Egy másik esetben meg egy tanárnő valakit meglátott a haverjaival lazulgatni, trécselgetni. Pár nappal később, amikor órán felelt és nem nagyon tudott semmit, akkor megjegyezte, hogy bezzeg amikor a haverjaival van, akkor be nem áll a szája.

Meg voltak még ilyenek. Az efféle tanárok úgy gondolják, hogy a rossz tanulók majd semmi mást nem fognak csinálni a szabadidejükben csak nonstop otthon bújják az anyagot? Nektek voltak/vannak ilyen tanáraitok?

2022. ápr. 18. 08:47
1 2 3 4 5
 11/44 A kérdező kommentje:
10: Meg mintha a kerékpározás valami diákot romlásba vivő, züllött tevékenység lenne. És honnan tudhatta, hogy esetleg nem épp magántanártól tekerek haza?
2022. ápr. 18. 10:46
 12/44 A kérdező kommentje:
7: Jaj, még jut eszembe: Volt két tanár (egymás dumáit lopták), akiknek az a volt beszólógatós szavajárásuk, ha valaki otthonhagyott valamit a felszerelésből, hogy "És uzsonnát hoztál? Aha, azt bezzeg nem felejtetted el." Na most egyiküknél, amikor én voltam így, akkor nemes egyszerűséggel azt feleltem, hogy "Hoztam, de nem én szoktam bekészíteni, hanem anyám. (Ami amúgy igaz is volt.) Ha én készíteném, jóllehet néha azt is elfelejteném." Láthatólag nem tetszett neki, hogy sikeresen visszavágtam szóban, mert a következő pillanatban közölte, hogy most vagy felelek egyet, vagy beír egy elégtelent a hanyagságomért. Ő amúgy ugyanaz volt, aki a bicajos beszólást tette.
2022. ápr. 18. 10:57
 13/44 anonim ***** válasza:
93%
Kb negyedik osztályban a legjobb barátnőmmel egy péntek délután (vagy valami szünet előtt, szóval nem a másnapi tanulás/házi írás rovására) kisírtuk a szüleiknél, hogy kérjenek ki minket aznapra a napköziből, mert átmennénk a barátnőmhöz délután. A szüleink sem láttak semmi kivetnivalót az ötletben, semmi értelme nem lett volna ott rohadni a suliban délután úgy, hogy másnapra amúgy sem kell tanulni. Már előre készültünk az eseményre, a zsebpénzünkből vettünk chipset, üdítőt a sulibüfében. Miután elengedtek a suliból, még várnunk kellett egy kicsit, amíg a barátnőm anyja érünk jött kocsival, ez alatt a suli előtti padon ültünk és chipset ettünk. A tanárunk (aki délelőtt tanított minket és egyébként is egy idegbeteg, nyomorult vén p#csa volt) pont akkor ment haza a suliból, meglátta, hogy napközi helyett chipset eszünk a suli előtt és elborult az agya. Ott az utcán, mindenki előtt leállt velünk kiabálni, hogy mit képzelünk, hogy emiatt kéretjük ki magunkat a napköziből. Utána, mikor legközelebb mentünk suliba az osztály előtt sem hagyta ki a nyilvános megalázást, hogy micsoda züllött emberek vagyunk, majd biztos meglátszik a jegyeinken, hogy nem tanulunk, stb (kitűnő tanuló voltam).
2022. ápr. 18. 11:23
 14/44 anonim ***** válasza:
31%
Nekem nem dirigálna a tanár, úgy befenyíteném. Ha kell meg is fenyegetném, 2x is meggondolná, hogy mit mond az én órámon!
2022. ápr. 18. 11:30
 15/44 A kérdező kommentje:
Egyes tanárokat láthatólag már önmagában az irritál, hogy a diákjuk létezni mer az iskolán és a lakóhelyén kívül is. Valamiféle pszichés vagy mentális betegség lehet, esetleg valami gyerekkori sérelmet akarnak kompenzálni.
2022. ápr. 18. 11:43
 16/44 anonim ***** válasza:
81%
A nagy részük Istent akar játszani és a gyerekek feletti hatalmi vágyaikat kielégíteni. Viszont amint egy diák megleckézteti, egyből be fogja húzni fülét farkát, mert félti a kis életét és MÉG nem volt olyan szituációban, ahol veszélyes terepre randalírozott volna.
2022. ápr. 18. 11:47
 17/44 A kérdező kommentje:
16: Persze léteznek magatartásproblémás rossz diákok is, akikre tényleg ráfér a zabolázás. Sok ilyen tanár őket bezzeg nem meri csesztetni, csak a szimplán rosszul tanulókat lehetetlen hülyeségekkel.
2022. ápr. 18. 11:51
 18/44 anonim ***** válasza:
77%
Na látod, erről van szó. Ha van olyan diák, akkor neki nem fog oda szólni, csak a kis osszekuporodot, vagy átlagos vagy a légynek se ártana személyeket bántalmazza. Nem hülye annyira ő sem, felméri előtte a terepet. Hát nyilván nem akar olyannal kikezdeni, akiről lerí, hogy akár egy szép délutáni napon a munka vége felé, valami kis "baráti" találkozóra kerülne sor. Általában őket a másik tanároknak vagy valakinek beszéli ki, lényeg hogy a háta mögött, semmiképpen nem a szemébe. A legnagyobb pletykasok voltaképpen.
2022. ápr. 18. 11:57
 19/44 anonim ***** válasza:
89%

Uzsonnás esetedről jut eszembe, csoda, hogy azért nem szólt be, mert anyukád csinálta az uzsonnádat.

Nekem volt egy nyomorult alsós tanárnőm, akinek egyszer anyám, nem tudom, miféle meggondolatlanságból, elpletykálta, hogy ágyba hozta nekem a reggelit. ...A reggeli nálam péksüti volt, és tényleg előfordult, hogy ágyba hozta..

1. Mivel sietett és egyszerüen a kezembe nyomta míg én az ágyból kászálódtam kifele.

2.Nagyon rossz étvágyú voltam, ami miatt állandóan aggódott (feleslegesen) és próbált ez ügyben mindig valahogy kedvezni a maga módján.

3.Utáltam korán kelni, nehezen ment és gondolom ezzel is siettetni próbált.

Ő ilyen volt, de nem volt egy tipikus, kényeztetős anyuka.

Lényeg, hogy reggel ez a tanár nő azzal kezdte, hogy az egész osztály előtt, a megalázás szándékával elmesélte, hogy nekem anyám az ágyba hozza a reggeit. Az osztály meg dőlt a röhögéstől.

Szerencsére szünetre már elfelejtették, utána sem jött fel a téma, ugyhogy a tanárnő nem sokat ért az lejárató szándékával, mert a negyedikes gyerekeknek is több eszük volt.

Nem tartoztam a tiikus rossz gyerekek közé, nem tudom, mivel vítam ki az ellenszenvét. Igazi kivételezős, alattomos nő volt. Kitüntetett pedagógus...valahogy mindig az ilyeneket tüntetik ki. Nyalni, taposni tudni kell, jókor, jó helyen...

Így visszagondolva, előttem emberileg elásta magát (voltak más hasonló dobásai is). Anyám azt hitte, hű de jó, idős, tapasztalt tanárnéni..aha..

Később ő is kiábrándult belőle.

2022. ápr. 18. 13:43
 20/44 A kérdező kommentje:
19: Erről most eszembe jutott az egyik alsós osztályfőnöknőm. A kilencvenes évek legelején jártunk, azt hiszem, harmadikos voltam. Egyszer téli szünet után arról ment órán a beszélgetés, hogy kinek hogy telt a Karácsony meg a Szilveszter. Aztán amikor valaki megemlítette, hogy kölyökpezsgőt ivott, elkezdett háborogni. Erre többen is mondtuk, hogy mi is fogyasztottunk, a szülők vették. Erre szabályosan kikelt magából. Hiába magyaráztuk, hogy nincs benne semmi alkohol, alapjában véve üdítő, csak fújta a magáét. Hogy majd beszél a szüleinkkel. Meg aznap még dolgozatot írtunk, és akik láthatólag nem sokmindent írtak, azoknál megjegyezte, hogy tanulni nem tanulnak, de pezsgőt azt isznak. És az a poén, hogy ez a tanárnő akkoriban kb. a harmincas évei elején járt, tehát nem valami szenilis vén szipirtyó volt. Utána gondolom, belátta a tévedését, mert többé nem került szóba a dolog.
2022. ápr. 18. 13:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!