Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mi a véleményetek az olyan...

Mi a véleményetek az olyan tanárokról, akik ha iskolán kívül, szabadidőben meglátják valamelyik diákjukat, akkor utána, a suliban óra közben mindenképpen igyekeznek valami negatív vagy gúnyos megjegyzést tenni?

Figyelt kérdés

Ahogy emlékszem, nálunk általánosban leginkább a gyengébben tanulókkal csinálták ezt. (Én is az voltam.) Például egyszer hétköznap este bicajjal tekertem haza valahonnan, az egyik tanárnőm jött szembe velem, köszöntem, ő vissza, majd tekertem tovább. Másnap órán kérdezett tőlem valamit, amire nem tudtam a választ. Erre ő azt mondja, hogyha a bicajozásra van eszem meg időm, akkor tanulni is illene.

Egy másik esetben meg egy tanárnő valakit meglátott a haverjaival lazulgatni, trécselgetni. Pár nappal később, amikor órán felelt és nem nagyon tudott semmit, akkor megjegyezte, hogy bezzeg amikor a haverjaival van, akkor be nem áll a szája.

Meg voltak még ilyenek. Az efféle tanárok úgy gondolják, hogy a rossz tanulók majd semmi mást nem fognak csinálni a szabadidejükben csak nonstop otthon bújják az anyagot? Nektek voltak/vannak ilyen tanáraitok?

2022. ápr. 18. 08:47
1 2 3 4 5
 21/44 Metionin ***** válasza:
100%
Hogy gyökerek. Semmi közük hozzá, hogy iskolán kívül mit csinálsz. Nekem is volt ilyen tanárom és be is szólt pedig a tipikus stréber eminens tanuló voltam, akit szigorúan fogtak otthon is, sosem láthatott haverokkal sehol, énekkarba jártam meg balettra. Mégis volt, hogy amikor nem tudtam a választ feleléskor, ilyen gúnyosan megjegyezte, hogy látod xy-kám, ha táncikálás meg éneklés helyett az órára készültél volna, akkor tudnád. Úgy visszaszóltam volna, hogy ha ő órán telefonálgatás helyett mondjuk az anyagot adná le, akkor lehet hogy megértettem volna és tudnám a választ (matektanár volt és az óra felét általában eltelefonálta).
2022. ápr. 18. 16:19
 22/44 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy ezek a tanárok annyira beleb.zultak már a munkájukba, és annyira ki vannak égve, hogy személye elleni támadásnak veszi, ha te nem csinálod meg a házifeladatot az ő órájára. Rendesen felhúzza magát, hogy mégis hogy merészelsz nem tanulni az ő tantárgyából.

Egy jó tanár következetes, de nem vesz ilyeneket magára. Beír egy intőt, és kész. Ez a dolga, nem az hogy megalázzon diákokat. Egy gyereknek is lehetnek magánéleti problémái, és nem lehet minden tantárgyhoz érzéke. De egyes tanárok ezt nem fogják fel. Ha te nem vagy jó matekból, akkor te egy utolsó hülye vagy, mert hát ő rendesen elmagyarázta az anyagot.

Minél idősebb amúgy, annál jobban észrevehetőbb a kiégés. A fiatal tanárokkal sosem volt ilyen problémánk.

2022. ápr. 19. 09:58
 23/44 anonim ***** válasza:
100%

Alapsuliban történt ilyen. ( Nem velem, mivel én jó tanuló voltam) Az osztálytársam és az egyik tanár egy faluban laktak.

Ha a srác a tanár óráján nem tudott valamit, rögtön elkezdte őt szidni, hogy xy dolog helyett tanulhatott volna

2022. ápr. 20. 16:08
 24/44 anonim ***** válasza:
20%
Tanulj és okosodj kisember!!😀😀
2022. ápr. 23. 11:15
 25/44 anonim ***** válasza:
100%

21-es!

Órán telefonált?!

Az törvénytelen. Fegyelmit kellett volna kapnia.

2022. ápr. 30. 23:30
 26/44 A kérdező kommentje:
25: Nem értek hozzá (az én időmben egy tanárnak mobiltelefon elég luxus lett volna), az nem lehetséges, hogy egy másik tanárt hív valamiért? Vagy az sem törvényes?
2022. máj. 1. 07:56
 27/44 Metionin ***** válasza:
64%
25. Fegyelmit, ugyan már. Tojtak ott mindenre.
2022. máj. 2. 14:07
 28/44 anonim ***** válasza:
87%

Volt ilyesmi nekem is. Biciklizés közben futottam össze a matek tanárral. Másnap röpdolgozat volt, amit még órán kijavított, 4est kaptam, erre benyögi, hogy ha tekergés helyett tanulok, 5öst is kaphattam volna. Én meg visszaszóltam, hogy az orvos rendszeres mozgást írt elő, nem tehetek róla. ( Ami amúgy igaz is volt). Ezek után rám üvöltött, hogy ne szemtelenkedjek, mert pofánvág. Én mondtam, hogy csak az igazat mondtam, és a fenyegetést szívesen továbbítom az igazgatónak és a szüleimnek, beszélje meg velük a pofánvágásomat. Ekkor kicsöngettek, a pasi meg kivonult a teremből. Én csak az osztályfőnöknek szóltam, hogy tudjon róla. Akkor mondta, hogy sokan panaszkodtak már erre a tanárra, és jobban utána fognak járni a dolognak.

Ezek után még pár hónap volt az adott tanévből. Ahogy kiderült, Elég sok panasz volt rá több osztályból, üvöltözött, krétával dobott fejbe egy diákot, részegen tartott órát, olyan dolgozatokért írt be random 1-eseket amiket meg sem írtunk, nem tudta igazolni utólag, más osztályokban is voltak fenyegetőzések ahogy hallottuk. A bizonyítványosztásnál az osztályfőnök elmondta nekünk, hogy az úr a következő évtől már nem tagja a tanári karnak.:) És tényleg kirúgták. Visszakaptuk helyette a kedvenc matektanárunkat:)

Jó régen volt már ez, még középsuliban.

36/N

2022. máj. 12. 00:24
 29/44 NTBS ***** válasza:
Nem az ő dolga.
2022. máj. 22. 19:42
 30/44 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk sosem mondtaa tanár óra közben ha a diákkal összefutott vagy látta a diákot.
2022. máj. 22. 21:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!