Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Ilyet csinálhat egy diák egy...

Ilyet csinálhat egy diák egy tanárnak? Vagy ez az ő magánélete?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nagyon szeretek horgolni és ma jön hozzánk a matematika tanárom. Terhes, de mi nem tudunk semmit (fiú vagy lány, tudják-e a nevét). Jó kapcsolatban vagyunk, anyát régóta ismeri.

Arra gondoltam, hogy vannak horgolt polipok amiket a kisbabáknak, leginkább koraszülötteknek szoktak adni.

Mivel nem tudom, hogy fiú-e vagy lány így semleges színből csinálnám. Pl. kék és lila.

Szerintetek ez kedves gesztus lenne? Vagy ha nem tudok semmit a babáról, inkább ne csináljak semmit?

(Nem látogatóba jön, hanem át kell neki adnom valamit)

16/l

2020. júl. 17. 08:08
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
szerintem nagyon aranyos. :)
2020. júl. 17. 08:10
 2/8 anonim válasza:
100%
Nyugodtan odaadhatod.
2020. júl. 17. 08:12
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is nagyon aranyos gesztus.
2020. júl. 17. 08:18
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon aranyos, szép gesztus. De figyelj oda a fonal minőségére, csak pamut lehet, nem mindegy, milyen márka (a festékanyag miatt). És a tömése nem lehet olyan, ami csomósodik. A polipoknál (korip) adott, hogy milyen hosszú lehet egy "karja", ami még biztonságos, nem tud rátekeredni semmijére a babának, és az is adott, mekkora lehet minimum a feje. Szóval az elgondolás szép, de legyen bababiztos is a dolog!

Mindemellett ha jóban vagytok családilag, akkor akár egy rágcsaláncon is elgonolkodhatnál ;) Szerintem jobban használatban van, mint egy korip.

2020. júl. 17. 08:24
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

És nyilván a horgolás minősége olyan kell hogy legyen (megfelelően szoros, vagy akár 2 számmal kisebb tűvel készült), hogy még rángatás, rágás közben sem bújhat ki a szemek között tömőanyag.

Az elgondolásod szép, de csak akkor csináld, ha biztonságosan el tudod készíteni.

2020. júl. 17. 08:26
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

[link]

Ilyen polipot szeretnék horgolni. Vagyis már egyszer horgoltam kb. 5cm magas a feje, a csápok 2 cm körül vannak.

És a szemhez és szájhoz mit használjak? Van itthon fekete fonal, cérna, gyöngy (nagyon picik), textil festék, alkoholos filc. Melyiktől nem lesz baja? A gyöngyöt le tudja szedni és lenyelni. A festék esetleg? Vagy inkább fonal/cérna?

2020. júl. 17. 08:34
 7/8 anonim ***** válasza:

Ez nagyon kicsi, babának biztos nem jó, kicsit nagyobb csecsemő szájába belefér, megfulladhat tőle.. A korip kb 17-18 cm, ebből 8-9 cm körüli a feje. Ha rákeresel, találsz mintát a neten.

A szemét meg csakis hímezve, ugyanúgy pamut fonalból.

2020. júl. 17. 09:11
 8/8 anonim ***** válasza:
2020. júl. 17. 09:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!