Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Miért ítélik el sokan azokat...

Miért ítélik el sokan azokat a szölőket, akik kritikusak a pedagógusokkal?

Figyelt kérdés

Én azt látom, hogy sok szülő nagyon elnéző velük.Nem néz a körmükre.

Részben értem csak ennek a hátterét, mert az én szüleim is ilyenek voltak.Mindig a tanárnak volt igaza, biztos úgy van minden, ahogy ők állítják.Kislányként pofont is kaptam az egyiküktől, pedig rendszerváltás után voltunk, elvileg nem verekedhettek volna.Nem volt jogos, amiért kaptam, otthon el sem mertem mondani.

Főleg, ez a dolog vezetett oda, hogy akkor megfogadtam, ha nekem gyerekem lesz, másként fogom csinálni, mint a szüleim.

Másként is csinálom.

Arra biztatom a fiamat,hogy legyen kimért velük szemben, de ha igazságtalanságot, inkorrektséget fedez fel, akkor szóljon nekem, majd én elintézem és ne ő kezdjen el veszekedni velük.

Szerencsére, ilyesmire csak egyszer volt példa, de arra a pedagógusra rengeteg panasz volt a diákok, szülők részéről.Nem voltam rest bemenni az iskolába és kihívatni óráról, meg is mondtam neki a magamét.Utána pár hónapig nem volt vele baj.Következő tanévet máshol kezdte.

2023. dec. 17. 12:08
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
0%
Mert tekintélyelvű birkák. A tanár sem mindenható. Én tisztelem a pedagógusokat (is), de az egészséges kritika nem árt. Az oktatási rendszer pedig tényleg elég elmaradott fos.
2023. dec. 23. 17:55
 22/27 anonim ***** válasza:
0%

És mi közöm van nekem ahhoz, hogy Gézuka, Jancsika meg Petike órán fotózgat és hangosan beszél? Milyen módon érint ez engem, és mi változik attól, ha én ezt végighallgatom? Miközben az én fiam példás és 5-ös magatartású.

2023. dec. 23. 18:24
 23/27 anonim ***** válasza:
29%
#22 Csak nem várhatod el az osztályfőnöktől, hogy betáblázza a szülői értekezletet, hogy X óra Y perckor lesz szó a rossz viselkedésről, amire Z szülőket várja, aztán ekkor meg az osztálykirándulást kell megvitatni, amire minden szülő megy, stb. Akkor van ott mindenki,akkor tudja egységesen elmondani többek között ezt is. A többi szülő meg azt hallgatja hogy a te Petikédnek meg a másik 3 jó gyereknek mikor lesz a következő matekverseny amire jelentkezhetnek és megnyerhetik, aztán ők se pampognak,hogy mi közük van nekik ehhez.
2023. dec. 23. 18:41
 24/27 anonim ***** válasza:
59%

Tudod, létezik olyasmi, hogy fogadóóra...

2023. dec. 23. 19:06
 25/27 anonim ***** válasza:
74%

24

Már amennyiben a szülő hajlandó elmenni fogadóórára.

2023. dec. 23. 22:35
 26/27 anonim ***** válasza:
59%
Amelyik oda nem megy el, az szülőire sem fog. Aztán akkor ott vagyunk, hogy én hallgatom más gyerekének a hülyeségeit, miközben az ő szülei nincsenek is ott.
2023. dec. 24. 07:13
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

26

Mivel az osztály az közösségnek számít, így mindenki fontos, mégha másnak ezt uncsi is végighallgatni. Más hülye gyereke is hatással lehet a többiekre, ez egy közös probléma.

Tanárként nagyon is látom, hogy 1-1 ember mennyire el tudja vinni a közösséget (hangulatot, teljesítményt), negatív vagy pozitív irányba is.

2023. dec. 27. 09:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!