Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Normális,ha ilyen gusztustalan...

Normális,ha ilyen gusztustalan/erőszakos dolgokat nézetnek velünk a tanárok?

Figyelt kérdés
Mostmár a sokadik olyan tanárunk van, aki iskolába szerintem nem való filmeket nézet velünk. Most vagyunk tizenkettedikesek, de végig ez ment, általánosban A legyek urát néztük... A kérdést az ihlette,hogy most nézzük a Suffragette c. filmet, amiben egy kislányt és egy nőt szexuálisan bántalmaznak, meg nőket etetnek erőszakkal börtönben (mikor egy csőt dugnak le az ember torkán és azon keresztül küldik le a gyomorba a pépesített ételt, gondolom), közben a tanárunk szerintem enyhén beteges lelkesedéssel és élvezettel narrálja, hogy igen, ez valóságban is megtörtént, nem csak fikció. Ha nem nézzük, meg vagyunk büntetve. Kérdem én, ez tényleg normális? Hogy kiskorúakat kényszerítünk tulajdonképpen kínzás és nemi erőszak nézésére, még ha csak filmen is? Elég röhejes, hogy egy doboz sört nem ihatok meg, de azt végignézhetem, hogy régen hogyan kínoztak embereket.

2023. dec. 7. 12:45
1 2 3 4 5 6
 51/55 anonim ***** válasza:
0%

Ide tényleg agyhalottak járnak? Mi ez a rakás szr komment? Miért ne viselhetne meg egy 12.-est ilyen témájú film?! Attól, hogy Neked olyan sivár az életed, hogy semmi nem hat meg/rád, attól a fiatalabb generáció még lehet érzékeny, és igen nem mindenki néz horrort, kínzasos jeleneteket, és zavarhatja, ha az osztályban ilyeneket vetítenek. A híradó nezése nem is értem, hogy kerül ide, egyáltalán nem erről van szó. Őszinte részvétem a fiatalabb generációnak, hogy ilyen társadalomban kell felnőniük. :((

Kérdező! Szerintem, ha többen összefognátok és jelentenétek igazgatónak, vagy odamennétek legalább 10-en a tanárhoz, és szólnátok neki, csak kellene történnie valamilyen változásnak. Vagy szülőhöz menjetek és a szülők fogjanak össze, ez szerintem olyan dolog, amit ki kell magatoknak harcolni, a tanár sem Isten, ő sem láthat mindig mindent jól. :(

2024. jan. 20. 06:41
 52/55 anonim ***** válasza:
0%

Előző vagyok, a kérdésre válaszolva: Nem, ez nagyon nem normális, egyenesen mérgező a még fejlődő személyiségetekre nézve. Az meg pláne nonszensz, hogy egy egész osztály előtt vannak ilyenek levetítve, kívánom, hogy ki tudjátok állni magatokért a tanárral szemben, és ne foglalkozzatok a következményekkel, mert ez nagyon nincs helyén, és igenis, a normális diákokat meg kell, hogy viselje. Ahogy írta valaki, a MÓDJA nem mindegy... És ez így eléggé nem tűnik tanító jellegűnek.

33/N oktatásban (Nem pcsvakaró fotelhuszár)

2024. jan. 20. 06:58
 53/55 anonim ***** válasza:
78%

52, igen mert itt mindenki fotelhuszár, csak te vagy már a nagy dolgozó pedagógus…

Minket is anno elvittek a Saul fiára. Felkavaró volt igen. De ez megtörtént a világban, és nem árt a nebulókba belenevelni hogy a háborúnak, meg az erőszaknak nincs értelme.

2024. jan. 20. 08:43
 54/55 anonim ***** válasza:
48%

53, 52 vagyok: Egy szóval nem írtam azt, hogy soha semmilyen erőszakot mutató tartalmat ne nézzenek meg a tanulók, de amikor a tanár módszeresen ilyen témájú filmeket mutat be (ráadásul tanítás helyett!), és a diákoknak nincs lehetőségük választani, akkor azért az nem túl szerencsés. Nem tudom, olyan mintha sok kommentelővel nem ugyanazt a kérdést olvasnánk, szomorú... :( Kíváncsi lettem (természetesen csak költői), hogy milyen edukációs jellegű hatásmechanizmusa van annak, ha valakire rákényszerítenek érzékeny tartalmakat, amit ő maga nem szeretne nézni... (megvan a véleményem, köszönöm). Vagy csak felmérések, kutatási eredmények nélkül le kell hordani a kérdezőt, mert épp ez a kérdés lett megtalálva?! Nekem inkább ez az érzésem.

Innentől semmilyen hozzászólásra nem reagálok, nem is fogom látni, ha írnak, mert törlöm magamnál. Sajnálom, hogy ilyen világban kell élnünk, ahol 5 sort nem tudnak sokan értelmezni, és ami mégfajóbb, hogy az empátia a 0 alatt van a másik felé. Pl. Nem értem, hogy miért kell lehordani a kérdezőt, ha nem is értesz vele egyet, komolyan írom, hogy ez félelmetes. Menjetek nézzétek sok Hallmark-os filmet, rátok fér! ;) :D

2024. jan. 20. 10:40
 55/55 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen tartalmú könyvekkel nincs baj, csak a filmekkel? Kötelező olvasmányok között is vannak hasonlók.
2024. jan. 20. 10:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!