Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Normális,ha ilyen gusztustalan...

Normális,ha ilyen gusztustalan/erőszakos dolgokat nézetnek velünk a tanárok?

Figyelt kérdés
Mostmár a sokadik olyan tanárunk van, aki iskolába szerintem nem való filmeket nézet velünk. Most vagyunk tizenkettedikesek, de végig ez ment, általánosban A legyek urát néztük... A kérdést az ihlette,hogy most nézzük a Suffragette c. filmet, amiben egy kislányt és egy nőt szexuálisan bántalmaznak, meg nőket etetnek erőszakkal börtönben (mikor egy csőt dugnak le az ember torkán és azon keresztül küldik le a gyomorba a pépesített ételt, gondolom), közben a tanárunk szerintem enyhén beteges lelkesedéssel és élvezettel narrálja, hogy igen, ez valóságban is megtörtént, nem csak fikció. Ha nem nézzük, meg vagyunk büntetve. Kérdem én, ez tényleg normális? Hogy kiskorúakat kényszerítünk tulajdonképpen kínzás és nemi erőszak nézésére, még ha csak filmen is? Elég röhejes, hogy egy doboz sört nem ihatok meg, de azt végignézhetem, hogy régen hogyan kínoztak embereket.

2023. dec. 7. 12:45
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
84%

"Nem, nem normális! Egyre aberráltabb a világ"

Nézd meg A zongorista című filmet.

2023. dec. 7. 14:20
 22/55 anonim ***** válasza:
2023. dec. 7. 14:23
 23/55 anonim ***** válasza:
83%

Nem attól lesz a világ aberráltabb, hogy burokban tartjuk a gyereket és nem is beszélünk arról, hogy a világ milyen. Sőt amúgy volt ennyire aberrált a világ régen is, csak nincsen róla ennyi fennmaradt anyag, mert akkor még nem állt az átlagember rendelkezésére ennyi eszköz, amivel meg tudja örökíteni. De ugyanúgy volt erőszak, sorozatgyilkosság, perverz állatok. A gyerekkel le kell ülni, és el kell neki mondani, hogy igenis léteznek gonosz emberek, és hogy vigyázzon magára. Ha ezt elhallgatják előle ennyi idősen, akkor pofára fog esni, ahogy felnőttként saját magát kell eltartani és saját magáért kell felelnie... sokkal naivabb lesz, sokkal könnyebb rossz útra vinni, vagy csak simán könnyebben fog perverz állatoknak az áldozata lenni.

Az meg más kérdés, hogy sok gyerek, aki pl. a Szüfrazsett filmen nyekereg, hogy undi meg erőszakos, simán nézi pl. a Marvel-filmeket, ahol szanaszét lődözik egymást.

2023. dec. 7. 14:25
 24/55 anonim ***** válasza:
82%

Tény, hogy nem a fejek homokba dugása a megoldás, de az ismeretek átadásának mikéntje nagyon is nem mindegy! Konkrétan a módszer kötelező jellegére, az akarat megerőszakolására utaltam, - ha valakinek esetleg nem esett volna le a gumi tantusz! Ezer meg módja van annak, hogy megértessünk összefüggéseket a fiatalokkal, - de az erőltetett vonalakat kategorikusan elutasítom.

Vannak unokáim, akikkel menetrend szerint szoktam beszélgetni - és ilyenkor nem csak én beszélek (beléjük fojtva minden gondolatot, szót vagy gesztust), a végletekig meghagytam nekik mindig a saját választás lehetőségét, amikor ismereteket adtam át nekik és normális emberek lettek belőlük. Nem csak olyan apróságokat tanultak meg tőlem, hogy a dobozos tejet nem fáról szedik... Amikor nem volt választásuk, akkor pedig szemléltettem is nekik gyakorlati példákkal a miértekre adott válaszokat, de nem kötöztem ki őket egyszer sem televízió elé, - hogy márpedig ezt meg kell néznetek, mert ha nem, mentek a máglyára!

A HOGYAN a nem mindegy!

2023. dec. 7. 14:33
 25/55 anonim ***** válasza:
66%

"Egyre aberráltabb a világ"

Itt speciel pont az a probléma, hgoy a világ nem változik és kva régen meghatározott könyveket olvastatnak most is a diákokkal.

Itt pont az a gond, hogy a rendszer pont olyan "aberrált" maradt, mint régen volt.

2023. dec. 7. 14:33
 26/55 anonim ***** válasza:
100%

#20:

Ahogy az idegállapotodat nézzük, téged is a Zárt osztályra lehetne küldeni pár hónapra. Vagy inkább évre.

2023. dec. 7. 14:43
 27/55 anonim ***** válasza:
83%

"Konkrétan a módszer kötelező jellegére, az akarat megerőszakolására utaltam"

Hm, kötelező iskolába járni, pedig sok gyerek nem akar.

2023. dec. 7. 15:25
 28/55 anonim ***** válasza:
83%

De őszintén... az iskola és az állami oktatás így is, úgy is az akarat megerőszakolása, mert nem mindenkinek az oktatási elveivel egyezik. Van, aki nem hisz abban, amit a történelemkönyvek leírnak, van, aki nem gondolja, hogy biológiából tanítani kellene a reprodukciót, van, aki szerint az evolúció tanítása propaganda, más a vallási tanításokat tartja szektaságnak, van, aki nem ért azzal egyet, milyen irodalmat kellene oktatni (és van, akit a téma zavar, megint vkit meg az, hogy szerinte XY költő nem tehetséges).

Ha valaki állami iskolába adja a gyerekét, azzal aláírja azt, hogy olyat is mutathatnak a gyerekének, ami az ő elveivel ellenkezik. Aki ezt nem hajlandó vállalni, az vigye magániskolába a gyereket vagy legyen magántanuló. Az iskolának meg a gyereket fel kell készítenie az életre - és nincs olyan fajtája ennek az életre való felkészítésnek, ami minden kölök ízlésvilágának 100%-osan megfelelő. Max. olyan, hogy a többség vs. a kisebbség. És azért, ha visszagondolok a saját osztályomra, az, aki egy erőszakolós jelenetre sipog, hogy az ő két kicsi szeme ilyet nem akar látni, meg triggereli, az még csak nem is a többség.

2023. dec. 7. 15:30
 29/55 A kérdező kommentje:
Hát belőlem pont az ilyenek ölik ki az emberséget, mert ha azt kell halllgatnom, hogy embereket kínoznak akik közben fájdalmasan üvöltenek, az azt erősíti meg bennem hogy az emberek gusztustalan, szadista nyomorék f*szok és ha látok valakit aki segítségre szorul,még bele is rúgok. "Egy ilyen véglénynek ki segítene?! Meg is érdemli hogy szenvedjen." alapon. Arról nem is beszélve,hogy szerintem baromira nem azt kéne a fiatalokba nevelni,hogy a világ egy búvalb*szott, reménytelen, sötét, gonosz hely. Akkor talán kevesebb lenne a mentális beteg, öngyilkos, stb. Egyébként nem vagyok értelmi fogyatékos,felfogom az írott szöveget és beszédet is. Tudom,hogy csecsemőket erőszakolnak halálra, anélkül, hogy valaha is láttam volna róla videót. Szóval itt meg is dől a "KELL ilyeneket erőszakolni a fiatalokra különben burokban nőnek fel".
2023. dec. 7. 16:07
 30/55 anonim ***** válasza:
25%
29. És ha Ukrajnában vagy Gázában élnél? Felkötnéd magad?
2023. dec. 7. 16:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!