Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Normális,ha ilyen gusztustalan...

Normális,ha ilyen gusztustalan/erőszakos dolgokat nézetnek velünk a tanárok?

Figyelt kérdés
Mostmár a sokadik olyan tanárunk van, aki iskolába szerintem nem való filmeket nézet velünk. Most vagyunk tizenkettedikesek, de végig ez ment, általánosban A legyek urát néztük... A kérdést az ihlette,hogy most nézzük a Suffragette c. filmet, amiben egy kislányt és egy nőt szexuálisan bántalmaznak, meg nőket etetnek erőszakkal börtönben (mikor egy csőt dugnak le az ember torkán és azon keresztül küldik le a gyomorba a pépesített ételt, gondolom), közben a tanárunk szerintem enyhén beteges lelkesedéssel és élvezettel narrálja, hogy igen, ez valóságban is megtörtént, nem csak fikció. Ha nem nézzük, meg vagyunk büntetve. Kérdem én, ez tényleg normális? Hogy kiskorúakat kényszerítünk tulajdonképpen kínzás és nemi erőszak nézésére, még ha csak filmen is? Elég röhejes, hogy egy doboz sört nem ihatok meg, de azt végignézhetem, hogy régen hogyan kínoztak embereket.

2023. dec. 7. 12:45
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:
38%
29: fiatal vagy még, sok mindent nem látsz még át. Azért tudod azt mondani, hogy TUDOD, hogy mit jelent pl. az erőszakolás, mert láttál rá példát. Az, hogy elmondják neked vagy látsz írva vmit, hogy "ez rossz, az borzalmas"... csak a szavaktól nem fogod megérteni. Nekem is pl. anno látnom kellett drogost ahhoz, hogy felfogjam, hogy mennyire tragikus, hogy vki függő. Pedih tudtam, hogy az rossz, mert 6000x meghallottam. És nem, attól, hogy valakivel 1-2 ilyen filmet megnézetnek, nem azt fogják belénevelni, hogy a világ szar, ahogy van. Hanem hogy ez létezik.
2023. dec. 7. 16:11
 32/55 anonim ***** válasza:
67%

Kérdező!

Tisztelj meg, hogy megnézed ezt a kérdést: https://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__anime-manga__1249..

Érdekelne, hogy NEKED, mi a SAJÁT, ŐSZINTE véleményed a tartalmáról.

NEM 18+ -os a videó!

Köszönöm a válaszod!

2023. dec. 7. 16:15
 33/55 A kérdező kommentje:
#31 Minden létező tiszteletemmel, szerintem ez empátia kérdése. Van, aki anélkül is fel tudja fogni, hogy valaki egy bizonyos helyzetben szenved, hogy személyes élmény kapcsolná hozzá, jelen esetben egy film vagy élő tapasztalás. Van, akinek meg csak üres szavak, ha ezekről hall/olvas, és szüksége van arra, hogy tapasztaljon ilyeneket, mert különben nem fogja fel a szenvedés mértékét vagy szimplán ignorálja azt, nincs rá hatással, nem vált ki belőle empátiát.
2023. dec. 7. 16:21
 34/55 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem pont az a lényege amit írtál hogy a világ igenis tele van erőszakos fsz emberekkel, de attól függetlenül nem kell bedepressziózni, hanem látni kell a jó dolgokat meg értékelni. Értékelni hogy nem egy olyan korban születtél ahol az emberekkel Könnyedén meg lehetett tenni hogy elrabolják őket, hogy nem egy olyan Helyen élsz a világban ahol világháború van es elveszítesz mindenkit akit szeretsz.

Sokan mondjak hogy a töri órának nincs értelme pedig pont ez lenne, hogy a diákok tudják hogy mi miért történt, és hogy milyen hatással volt az emberiségre.

Nekem ez a mentalitás kicsit a fejünket homokba dugós, hogy egy igaz történet alapján Készült filmtől ki kell lenni. Tudod most és háború gondolnak a világon, szerintem te else tudod képzelni hogy milyen szenvedéseken mennek keresztül emberek…

2023. dec. 7. 16:24
 35/55 anonim ***** válasza:
33%
33: A fel tudja fogni, hogy szenved, ill. az át tudja érezni, hogy hogyan szenved, konkrétan mi történik bele az 2 külön dolog. De persze minden külvárosi tini egy extra empatikus lény, aki 6 szóból már teljesen átérzi a másik gondját mindenféle egyéb kontextus és utánajárás nélkül :).
2023. dec. 7. 16:24
 36/55 anonim ***** válasza:
86%

Kérdező, most kicsit eltérek, de mégse nagyon.

Nekem van a családomban pszichés beteg. Én közeli tapasztalatból tudom, milyen ez, milyen, amikor nincs magánál, milyen, amikor az öngyilkosság határáról kell visszarántani, milyen, amikor elítélnek, bolondnak tartanak kívülállók csak azért, mert egy családtagod ilyen, milyen az, amikor nincs kihez fordulnod segítségért, tanácsért, támaszért, megoldásért, amikor nem látsz fényt az alagút végén és csak robot üzemmódban létezel a túlélésért...

És rengeteg olyan ember van, aki nem veszi komolyan a pszichés betegségeket, aki csak egy kamaszos hisztinek tartja a depressziót, akiknek azt kívánom, hogy LÁSSÁK ÉLŐBEN, hogy milyen, mert nem fogják fel másképp. Közben meg rohadt empatikusnak tartják magukat.

2023. dec. 7. 16:40
 37/55 anonim ***** válasza:
83%

Abban igazat adok neked, hogy a sört már tizenévesen is lehessen inni, mint Németországban. Én is viccnek tartottam anno, hogy ahhoz elég idős vagyok, hogy dolgozzak, ahhoz meg nem, hogy igyak egy sört. Engem mondjuk engedtek a szüleim inni (nem lerészegedni, de pl. a vacsorához töltöttek egy pohár bort, ha én is kértem).

Abban nem adok neked igazat, hogy ne nézessenek veletek esetenként megrázó tartalmakat. Az, hogy pedagógiailag mi célja volt vele a tanárodnak, nem tudom eldönteni, mert nem vagyok pedagógus, de azzal nem értek egyet, hogy a gyerekeket a 18. életévükig neveljük cukormázas habosbabos mesevilágban, aztán dobjuk be őket a mély vízbe.

Velünk egyébként egy ilyen full hatásvadász abortuszos filmet nézettek meg (nem a Néma Sikoly volt), a nő a hatodik hónapban megszülte az elvileg halott, kémiai úton abortált magzatát a budin, és aztán a kis vörös szar, amit leginkább a disznóvágásokon látott belső szervekhez tudnék hasonlítani látványba, szóval a nénje szült a rötyin egy májat, váratlanul felsírt a máj, és akkor átváltott a film fekete fehérbe az addigi színesről, bekapcsolt valami requiem jellegű háttérzene, mi meg egyszerre röhögtünk fel a padtársammal, hogy mi ez a hatásvadász szar, és akkor minket az igazgatóiba küldtek, szóval sosem tudtam meg, mi lett a film vége. Viszont az egyik lány rosszul lett a látottaktól, kiküldték a folyosóra sétálni, és ott elájult.

Még a Sorstalnságra emlékszem, hogy azt megnézették velünk, mert akkor kapott érte Kertész Imre nobel-díjat. Én a filmet jobban be tudtam fogadni, mint a könyvet, amit elolvastam, mert abban az évben az egyik tétel volt emelt irodalomból, amiből én érettségiztem, és igazából szomorú, hogy ezt Kertész Imre írta meg, nem bízott meg valakit, aki tud is írni, hogy írja meg, mert iszonyú erős történet, de a közepére ott tartottam, hogy most töltök egy fröccsöt (akkor már elmúltam 18 btw, legális volt :) ), és ha még egyszer meglátom az igen természetesen szabakat egymás után egy mondatban, akkor iszok egy kortyot. Na emiatt a játék miatt a könyv második felére nem emlékeztem, az ember minden második mondatában ott volt, hogy igen természetesen, aki olvasta a könyvet, tudja.

2023. dec. 7. 18:30
 38/55 anonim ***** válasza:
78%

Azzal egyetértek, hogy meg kell ismerni a múltat, a szörnyűségeket is, hogy tanuljunk belőle és ne történhessen meg ismét. De a megfilmesített verziókat nem támogatom, ezek gyakran a rendező szempontjából leforgatott dolgok, sokszor nem korhűek, és néha én is azt érzem, a rendező/akárki a saját aberrációját éli ki a szenvedés megjelenítésével, néha annyira ezt helyezik fókuszba. Azt is érzem, hogy tiszteletlenség azokkal szemben, akik valóban elszenvedték ezt. Pl. A Borgiák sorozat Savonarola kínzásán és kivégzésén rugózott több részen át, anélkül, hogy negtudtuk volna, milyen erős személyiség is volt. Csak azért használták ennek a történelmi személynek a nevét, hogy folyjon a vér a filmben. Ez szerintem az emléke meggyalázása.

Inkább dokumentumfilmeket játsszanak le az iskolában, ahol történészek, kutatók kontextusba helyezik a történteket.

2023. dec. 7. 18:49
 39/55 anonim ***** válasza:
65%
38. És a dokufilmben legyen megfilmesített bemutató jelenet, vagy üljön egy sötét, cigifüstös szobában 3 70 éves történész-kutató, és pofázzanak 3 óra 47 percig?
2023. dec. 7. 19:26
 40/55 anonim ***** válasza:
22%
Továbbra is enyhén szánalmas ez a picsogás, miközben minden második tini lövöldözős, öldöklős, rém erőszakos videójátékokat nyomat. Ez a baromi nagy gond, ez nevelhet agresszivitásra, nem a Szüfrazsett. Aki annak megnézésétől érzi magát feljogosítva más emberekbe belerúgni, sorsára hagyni, na azzal van qrva nagy probléma.
2023. dec. 7. 19:39
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!