Melyik az a tantárgy, amit a tanárod megutáltatott veled, pedig valószínűleg szeretted volna?
Matek és a kémia.
Egyetlen egy alkalom volt, amikor értettem és meg is kedveltem a matematikát, amikor gimnázium első évében egy idős, sakkozásból mesteri címet viselő tanár okított. Akin látta, hogy igyekszik, hogy figyel, azt SOHA nem hívta ki a táblához feladatot megoldani. Soha nem alázott meg senkit, rendkívül jól magyarázott, tanított. Megközelítettem az 5-ös átlagot a tantárgyból neki köszönhetően.
Miután a következő évtől érettségi időszakig átvette a természettudományos szakos osztályt, 2 idősebb nő lett a tanár.
Rosszindulatúak, lekezelőek voltak és borzalmasan magyaráztak, semmit nem értettem, mindig görcsösen ültem, mert nem tudtam a házi feladatot sem megoldani és rettegtem, hogy mikor aláz meg a táblánál a vénasszonyok valamelyike.
Épp, hogy átmentem 2-essel.
---------------
Ami a kémiát illeti, csodálatos tanárnő tanított mind az általános iskolai évek, mind a gimnáziumi időszak első felében.
Nyugalmat árasztottak, kedvesen viselkedtek, kiváló pedagógusok voltak. Dicséretes 5-ös voltam.
Aztán gimnázium utolsó évében egy ilyen nők-kedvence-izompacsirta-de-nem-tud-fegyelmet-tartani férfi vett át minket. Nem lehetett nyomonkövetni a zagyvàlàsait. Az elit kislànyok vègig szövegeltèk az òràit a többiekkel együtt...èn tàvolabb ültem tőlük, nem voltam a klikk tagja....5 lànyon kìvül feladta büntetèsül a könyv 150 oldalàt màsnapra. Èn meg sem szòlaltam, de mivel nem a klikkbe voltam èn is megkaptam az alàzàst. Aztàn majdnem megbuktatott, nem felelt meg neki a tudàsom sem, szòrakozott rajtam az èrettsègim èvèben...mocsadèk.
Olyan kapott pedagògiai kitüntetèst, aki megnyomorìtott lelkileg az àltalànos iskolai èvek alatt
- mert teltebb voltam
- mert helytelenül kerekìtettem a j-betűt
- mert szèpen öltöztem fel egyszer ès szerinte nem voltam olyan okos, hogy ezt megtehessem
- egyszer csak ùgy ràm ordìtott, hogy olyan èrtelmesen nèzek, hogy mindjàrt beìr egy egyest
- rendszeresek voltak a nyilvànos megalàzàsok
( 1-4. osztàlyig ez a mocskos szörnyeteg volt az osztàlyfőnököm...a mai napig, 28 èves nőkènt is emlèkszem mindenre...szègyent èrzek, ha szèp ruhàt merek viselni mialatt nem teljesìtem a maximumot a munkahelyemen.
Testnevelés. Tudta nagyon jól a tanárom, hogy ki vagyok közösítve, egy időben bullyingoltak is az osztálytársaim, senkim nem volt. Mégis állandóan erőltette a páros munkát/csoportmunkát olyan dolgoknál is amiknél nem volt muszáj pl erősítés. Mikor senkim nem volt, ordított velem mint a sakál,hogy értelmi fogyatékos vagyok hogy nem fogtam fel a feladatot, vagy mi, álljak már be valahova. Nagy nehezen odakullogtam azokhoz, akik nem bullyingoltak, és kínosan third wheelként végigszenvedtem.
De nem ő volt az egyetlen, csak ő volt a legrosszabb. Általánosságban azt tapasztaltam, hogy akiben megvan ez a szadista hajlam, vadászik a lelkileg sérült, osztálytársai vagy családja által bántalmazott gyerekekre, és rajtuk éli ki magát. Mivel nekik nincs kihez fordulniuk,senki nem áll mellettük, emiatt nagyon könnyű őket bántalmazni mert senki nem fog értük kiállni, és sokszor fel sem ismerik hogy nem jogos, amit tesznek velük, ergo nem fogják maguktól felnyomni a tanárt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!