Melyik az a tantárgy, amit a tanárod megutáltatott veled, pedig valószínűleg szeretted volna?
Érdekes, hogy legtöbbeknek a mataktanárra van panaszuk. Látszik, hogy nem az érzelmi agyfélteke dominál náluk 🤣
Pedig alapból nehéz tantárgy, de a hülye tanár még rátesz egy lapáttal...
Az én matektanárnőm is egy hápia volt kilométerekre elhallatszott a visítozása, empátia nulla. De nem féltem tőle, nem emiatt utáltam jobban a matekot, egyszerűen nincs tehetségem a számokhoz, de a geometriát mondhatni, szerettem, csak a számolós, elvontabb műveletek nem mentek.
Milyen érdekes.., nekem is a töri.
Nem volt rossz ember, csak egy fosúl tanító, öreg, bigott keresztény. Amint középiskolába kerültem, hirtelen a szenvedek a kettesértből az osztály legjobb törise lettem.
Talán még az irodalom lehetett ilyen. A tanár nagyon cuki volt, és az anyagot jól adta át, de nem tanított jól. Nem volt benne az élvezet. Ugyancsak, amikor olyan tanárom lett, aki megdöglött az irodalomért, hirtelen a legélénkebb lettem az órákon és a gyenge kettesből is erős hármas, gyenge négyes lett.
Környezet is hasonló. Azt sose szerettem meg végül, de iskola után sokkal, ahogy hobbiknak éltem, és rátaláltam milyen érdekes a biológián túli világ, rájöttem, hogy csak mindenki borzalmasan unalmasan, szárazon "tanította".
A változatosság kedvéért... nekem is a matek.
Gimi közepén volt egy ofőváltásunk is, illetve egy füsttel ő lett a 3. gimis matektanárunk is. Előtte majdhogynem szerettem a matekot, ő viszont elérte, hogy az ellentettjét kezdjem el érezni a tárgya iránt.
Nála az volt a tanítás, hogy megcsinált 1, azaz egy, feladatot, amit még csak jól elmagyarázni sem tudott, majd utána rögtön kizavart minket a táblához egyesével, hogy akkor csináljuk meg "közösen". Volt, hogy azt sem tudtuk, hol vagyunk (pedig a legtöbben igyekeztünk), ő meg ahelyett, hogy magába nézett volna, vagy nyugodtan elmagyarázta volna, rögtön leüvöltötte a fejünk. És ezt minden órán eljátszotta.
Ezt azzal sikerült tetézni, hogy házinak még nehezebb feladatokat adott fel, amikben sokszor olyan dolgok voltak, amik órán elő sem kerültek. A dolgozatokról nem is beszélve! Állandóan olyanokat állított össze, hogy a kedvenceitől eltekintve hármasnál senki sem kapott jobb jegyet. Pedig nem voltunk egy buta társaság.
Ha pedig kérdezni mertünk, az esetek nagy többségében, jött a "miért nem figyeltél?" kezdetű monológ, ha jó napja volt, akkor újra megpróbálta elmondani. Akkor néha sikerült ezt jól átadnia.
Konkrétan gyomorgörccsel mentem az óráira, és még olyanok is szétparázták magukat, akik az egész gimit leszärom stílusban végezték el.
18. Sok mindent nem hoznak nyilvánosságra, én most végzős vagyok középiskolában, és az iskolában benne van a top 100 legjobban. Pedofilok szinte minden magyar iskolában vannak, a volt osztályfőnökömet is kirúgták emiatt (is). Az egyik tanárom ordítozik velünk ha csak mosolygunk is (nem beszélgetünk órán). Vannak olyan tanárok akik verbálisan bántottak minket ezalatt az évek alatt, és közép iskolában is.
Velem szinte minden tantárgyat megutáltattak. Ha az internet nem lenne és biztos hogy átmentem volna szakközép iskolába és szakmában dolgoznék.
Nagyon sok mindent nem hoznak nyilvánosságra, tudnák egy jó párat mondani, és ez még csak egy ember történetei. Nem tudom eléggé kiemelni hogy mennyi mindent nem hoznak nyilvánosságra, a rendőrségi ügyeket már csak azért sem hogy az iskola hírnevét megtartsák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!