Tanárként hogyan kéne elegánsan lereagálni, ha az egyik diákod flörtöl veled az órán?
Úgy, hogy poén is legyen, de ne sértődjön meg senki, közben mégis megmaradjon a tanári becsület.
Most az egyszer légyszíves hanyagoljuk a vulgáris tanácsokat. Tudom, a fantáziája mindenkinek kellően széles skálán mozog :)
Kérdező, nagyon szép volt, amit írtál, szinte meghatódtam tőle.
Majd amikor vérben forgó szemmel jönnek be az apukák, hogy ők azt hitték, hogy a lányukat tanulni adták be az iskolába, ehelyett azt kapták, hogy cukrosbácsik flörtölgetnek velük, akkor majd nekik is mondd el ezt így, szó szerint. Biztosan nagy sikered lesz vele.
Egyébként meg (és ez a #42-es válaszolónak is szól), én nem tudom, hol írtam, hogy a tanárnak zsarnoknak kell lenni, nem tudom, hol volt szó az alá-fölé rendeltségről. Én csupán annyit írtam, hogy ha csajozni akarsz, azt a discóban tedd, és tudatosítsd magadban, hogy az iskola nem disco, nem azért mész az iskolába, hogy stíröld a felhozatalt, hanem azért, hogy gyerekeket oktass és nevelj. Azaz a tanárnak minden szituációban, amikor a gyerekkel foglalkozik, nem a személyes, szubjektív érzelmeire kell hagyatkoznia, nem ezek kellenek, hogy irányítsanak, hanem pedagógiai, szakmai megfontolások. Nekem ez a véleményem. Ha szerintetek én arról írtam, hogy a tanár legyen zsarnok, azzal én nem tudok mit csinálni, ott akkor vagy szövegértelmezési gondok vannak, vagy egyszerűen nem értitek, miről beszéltem (ami különösen a kérdezőnél gáz, aki állítólag pedagógus).
A kérdéseddel meg ezek után nem tudom, mi a célod, nekem az volt a benyomásom, amikor elolvastam a kérdésedet, hogy tanácsot kérsz, hogy bizonyos szituációkat hogy kezelj. De most már inkább az a benyomásom, hogy te azoknak a válaszoknak örülnél, hogy "de jó pasi tanár vagy, faljad csak fel a kis cukorfalatokat". Vagyis igazolást keresel.
Szerintem jófej és laza tanár másképp is lehet valaki, de mindegy. Ebben úgy látszik, különbözik a véleményünk...
Nekem meg egy lelkes,tisztességes fiatal tanár jött le. Olyan, aki nem akar bántani, ledorongolni senkit, de meg akarja húzni a határokat. A legmelósabb utat választja, mert azt akarja, hogy tiszteljék és szeressék ( és utóbbit szigorúan erotikamentesen, még a célzások terén is) .
Sok sikert!
Oké, neked ez jött le. Nekem viszont más. Ő maga írta írta le ezeket, idézem:
"...azon a napon kicsit közelebb kerültem az osztályhoz, főleg a lányok kezdtek rám onnantól másként nézni. Mikor több napos osztálykirándulásra mentek májusban, és választanuk kellett az osztályfőnökük mellé még egy kísérő tanárt, engem kértek meg, de nem értem rá, úgyhogy nem mentem. Meg őszintén szólva kicsit vissza is kellett hátrálnom, belegondolva abba, milyen lenne, ha kicsit bulisabb hangulatba kerülnének."
Nekem azért kicsit, icipicit, enyhén szólva fura ez. És őszintén szólva, ha a szóban forgó valamelyik lány apja lennék, hát enyhén szólva nem tetszene.
43-as, kicsit agresszív a felfogásod. Mintha szelektálnád, mit akarsz felfogni a mondanivalómból, kiragadod, amit ellenszenvesnek érzel, és meglovaglod. Hol írtam olyat, hogy flörtölni akarok a diákjaimmal? Én mindenkivel alapvetően kedves vagyok, és őszinte. Az idősekkel is órákig el tudok beszélgetni, például a kedvenc fagyizómban a nénivel, aki bőven túl van a 80-on. Akkor vele is titkos szándékaim vannak a hálószobában?
Mindegy, nem haragszom, remélem te se haragszol, csak néha tényleg próbáljuk meg félretenni a személyes ellenérzéseket, és kicsit objektívabban nézni az életet, mert lehet úgy is. Persze, amíg nem ismerjük személyesen egymást, látatlanban mindig sokkal könnyebb a negatívumokat megragadni egy emberben. Ez is pszichológia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!