Hogyan kell lereagálni a modortalan, sértő hangon kommunikáló felettest, kollégát újoncként?
2-es elnézést kérek, de félreolvastalak. Azt olvastam, hogy "hanem dolgozni". :( Kerlek vedd semmisnek az előző válaszom.
Nade, manapság nem ugrálhatunk. Azért nem olyan ideális a munkaerő piac. :(
Sajnos, ha nem ad a főnökség jogorvoslati lehetőséget, akkor nincs más választásod, mint kilépni onnan.
Tavaly nyáron nekem is ilyen okok miatt kellett felmondanom. (A régi, hisztis kolléganő persze maradt.)
Édesanyámnak pl. a halálához vezetett ilyen munkahelyi légkör. Amíg élek, bennem ott marad a gyász. Ha enyhül is időnként.
Szerintem érdemes kifejezni neki, hogy ez a hangnem nem illik a professzionális környezetbe, és nagyra értékelnéd, ha nem alkalmazná ezt veled még egyszer.
Nekem egyszer volt egy megbeszélésem, ahol valami dokumentumot néztünk át együtt és én osztottam meg a képernyőt és egy nálam magasabb beosztású kolléganő ott akadékoskodott, hogy nem oda mutat az egerem, ahol az ő szeme olvassa a szöveget, meg hogy "nem az, hanem a másik mondat", mintha így nekem képernyőn keresztül olvasni kéne a gondolataiban, hogy neki melyik az a "másik" és így hallottam rajta, hogy totál idiótának gondol, meg frusztrált, hogy nem tudom, mit akar (megjegyzem, a közvetlen kolléganője is ott mondta neki, hogy "most én sem tudom, mire gondolsz"), úgyhogy közbevágtam, hogy "xy, ha gondolod tudunk tartani egy kis szünetet, míg összeszeded a gondolataidat, ebben a stílusban nem tartom túl produktívnak a munkát , úgyhogy részemről nem akadály, ha 5 perc múlva folytatjuk, szerintem a többi kollégának sincs ellene kifogása". Na, xy szépen fújt egy nagyot, majd hall mézes-mázos stílusban sikerült folytatni a munkát, és a végén még ilyen fél-kínos módon próbálta menteni, hogy hát igen, nehéz egy doksit átnézni képernyőmegosztással, de nagyon örül, hogy sikerült ezen felülkerekedni.
Legyél te a legjobb, onnantól kezdve pedig szarkazmus, irónia, cinizmus...
Egyébként meg ha leosztod, akkor mi van??? Úgy csináld, hogy ne lássa, hallja senki... egy árulkodás meg azért még kevés a kirúgáshoz... bizonyíték hiányában egyébként is rágalmazás ..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!