Mért ilyen modortalan a Szociális ágazatban dolgozók a Fogyatékossággal élő dolgozókkal?
1,5 éve vagyok a csoportjába a jelenlegi Szociális ágazatban dolgozó csoportvezetőnél főleg amikor bérmunkákat csinálok.
Nagyon elegem lett belőle Autizmussal élő dolgozóként, hogy úgy pakolja a zsugorfóliába állva az átcímkézett ásványvizes palackokat, hogy szinte már rám dől álló helyzetében, amikor ülve címkéztem az ásvány vizes palackokat.
És amikor rá szóltam úgy rakja be a zsugorfóliába a felcímkézett ásvány vizes palackokat, hogy közben ne dőljön rám álló helyzetben akkor meg arra hivatkozót kicsi a sör asztalon a hely amit körbe ülünk.
Nagyon gondolkodom azon ha lesz elegendő anyagi fedezetem fogok írni E-mailt a Fő csoportvezetőmnek és ha ebben nem találna megoldást, akkor a Munkavédelmieknek fogok E-mailben pár hónap múlva szólni.
És ha a munkavédelmiek sem tudnának semmit sem tenni, akkor pár hónap múlva munkahelyet fogok váltani. Mert nem szeretnék 4 évet vagy annál több évet együtt dolgozni egy modortalan Szociális ágazatban dolgozó csoportvezetőmmel.
Milyen érdekes amikor van érmézés akkor nem teszi ezt velem az érintett csoportvezetőm.
Nincs szükségem a negatív rosszindulatú véleményre mert nem hazugság amit írtam.
Más részt Autizmusos fogyatékosságom végett nekem sajnos sérült a helyes fogalmazási képességem. Így is csoda, hogy megtanultam egyáltalán helyes írni-olvasni.
És nem keverem össze a betűket pl. Ly-t a J-vel.
Mondj fel, szerintem. A több hónapos várakozás, intézkedés, stressz helyett egyszerűbb és gyorsabb. Különben is, az ember, ha meg tudja, hogy bejelentetted őt, durvább lesz.
Nagyon jól fogalmaztál és írtál szerintem.
"Nagyon jól fogalmaztál és írtál szerintem."
Azért mert autista miért kell hazudni neki?
Tele van az írás redundamciával meg olyan dolgokkal amiket nem kell/szokás leírni
Ha meg lesz saját erőmből idén Októberben a kívánt összegű megtakarított pénzem tuti, hogy jövő Januárban felmondok a jelenlegi állásomból.
Elegem lett abból is, hogy a messze lakó tömegközlekedéssel utazó fogyatékossággal élő dolgozókhoz, nem alkalmazkodik a védett munkahely nyitva tartásának a kezdete.
Így télen fagyoskodva várhatjuk a munkahelyünkön a 8:00 órás nyitást 7:55 órakor. És nyitás várakozási ideje alatt senkit nem lehet elérni rosszullét esetében.
Nem síróm vissza a volt korábbi védett munkahelyemet de a nyitva tartás kezdete sokkal jobb volt, mert volt ott portás és a télen a műszak kezdete előtt 30 perccel, át lehetett melegedni az átöltözés után és az ottani reggelit és kényelmesen el lehetett fogyasztani.
A jelenlegi állásomnál 2018-ban változót meg a nyitva tartás kezdete reggel 7:00 óra helyett 8:00 órára.
Ha később indulnának el otthonról a messze lakó fogyatékossággal élők reggelente, akkor nagyobb eséllyel késhetnek el 1 órát 1 órával kevesebb lesz az órabérük. Ledolgozni a kieső 1 órát nem lehet.
"Azért mert autista miért kell hazudni neki?"
Nem hazudtam
"Tele van az írás redundamciával meg olyan dolgokkal amiket nem kell/szokás leírni"
Kb 10 ilyen kérdést tudnék ide másolni más felhasználóktól.
Hozzájuk képest, meg azokhoz képest, akik le se írják, hogy mit szeretnének megtudni az ő írása követhető.
Engem a Húsvéti ünnepek utáni 1. munkanapomon annyira felbosszantott az érintett Szociális ágazatban dolgozó csoportvezetőm, hogy szívem szerint hozzá vágtam volna az ásványvizes palackot.
Úgy állt mellettem amikor a székemen ültem, hogy szinte majd nem rám dőlt a törzse mintha üres székre akart volna le ülni.
Amikor szóltam nem kéne rám dülöngélni akkor kereste a kifogásokat a saját érdekeiben, végül az egyik hiányzó munkatársam helyére átültem a kávé szünet alatt.
És láttam a következő órában, hogy le is ült a szokásos megszokott helyemre. Így megírtam E-mailben a Fő csoportvezetőmnek ezt az esetet, és ha nem lesz hiányzó munkatársam akinek az üres helyére átülhetnék nem fogok bejönni a munkahelyemre ha ásványvizes palackozás lesz nem érdekel.
Az egészséges és biztonságos munkakörülményekhez minden munkavállalónak joga van.
Nyugodtan beszélj a főosztályvezetővel, és ha az nem hallgat meg, értesítsd a munkaügyi felügyeletet.
Az, hogy felmondjon, nincs kizárva, már ha próbaidő alatt vagy. Akkor ő is, és te is indoklás nélkül felmondhattok a másiknak. A szerződésedet el kell olvasni. Remélem, írásbeli szerződésed van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!