Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Tanárként hogyan kéne elegánsa...

Tanárként hogyan kéne elegánsan lereagálni, ha az egyik diákod flörtöl veled az órán?

Figyelt kérdés

Úgy, hogy poén is legyen, de ne sértődjön meg senki, közben mégis megmaradjon a tanári becsület.

Most az egyszer légyszíves hanyagoljuk a vulgáris tanácsokat. Tudom, a fantáziája mindenkinek kellően széles skálán mozog :)

2023. nov. 15. 15:35
1 2 3 4 5 6
 21/59 A kérdező kommentje:
Én mindig úgy gondoltam (mint volt diák is), hogy az igazán jófej tanár erejét az adja, hogy bármennyire is poénos, laza, vidám hangnemű órákat tart, azért az eredő méltósága mindig meglegyen. Hogy soha fel se merüljön, hogy a tanár bármilyen módon is kiengedné a végső irányítást a kezéből. A gyeplő szorosan, a ló azért szabadon mászkálhat, de adott esetben azonnal helyre lehessen rántani, és még azt is elegánsan tenni. Ez az elvem. Persze ezt elképzelni könnyű, létrehozni sokkal nehezebb... és talán beletelik még néhány tanulóévbe.
2023. nov. 15. 20:28
 22/59 anonim ***** válasza:
100%
Már maga az nehéz hogy engedsz is meg nem. Van egy mondás ha taposol tisztelnek. Ez így kellene lennie itt is, ha egyszer kétszer borul a bili és megoldod kúlturáltan a szituációt (amiből látják a fegyelmet is verés stb nélkül értem) akkor hozzá szoknak hogy van nálad is egy határ és így sikerülhet a terved. De ha mézes mázosan elhaverkodsz velük nem lesz meg a tisztelet, sőt ha utána lépnél fel így vagy kiröhögnének vagy ellened is fordulnának. Ne feledd ők a csorda és te vagy a hajtó, elvégre nálad van a hatalom. Ne vidd le puszipajtásig a dolgokat, mert nem tudod onnan visszarántani őket.
2023. nov. 15. 20:37
 23/59 A kérdező kommentje:
Így van, ezért van a különbség tanár és tanár közt még lazább felfogásúak közt is, mert van a "jófej" tanár, akinek az óráin kellemes légkör, és rend uralkodik, míg a "tutyimutyi" tanár óráit a mulatozás és káosz jellemzi. Én természetesen az előbbi szeretnék lenni.
2023. nov. 15. 21:07
 24/59 anonim ***** válasza:
100%

Anyám tanár, nő, ötvenes, mostanában úgy reagálja ezt le, hogy "aranyos vagy, fiam/lányom, de öreg vagyok én már hozzád". Van egy barátnőm is, aki huszonéves pályakezdő tanár, elég jól is néz ki, szóval vele nem csak viccből tudom elképzelni, hogy kikezdenek a diákok, hanem biztos van, aki tényleg komolyan gondolja. Ő mindig azzal üti el a dolgot, hogy nem akar megrontani senkit.

Még gimiben volt egy tanárom, aki úgy indított, hogy lebaszta a naplót az asztalra, mi meg azonnal vigyázzban álltunk, még a szar is vigyázban állt bennem, olyan kisugárzása volt. Azzal rontotta el a dolgot, hogy bemutatkozott, és elmondta, hogy ő most vézgett az ELTE-n, és mi vagyunk az első osztálya. Lehetett vagy 25 (akkor az nekünk nagyon felnőtt volt), egy fiúnak nagyon tetszett az osztályból, ő sokszor kifejtette, hogy miket csinálna vele, és fiúk, lányok is elmondtuk neki, hogy otthon erre nyugodtan recskázzon, de légyszi ne. Németet tanított a nő, a srác meg abszolút kudarc volt idegen nyelvek terén, de egyszer annyit megtanult németül, hogy hogy kell megkérni egy nő kezét, és ezt be is mutatta... letérdelt, meg minden, és bemutatta a két mondatot, amit négy év alatt sikerült megtanulni németül. Tanárnőnk hatalmasat röhögött rajta, majd adott neki egy órai munka ötöst, mert hogy ennyit még sosem hallotta a srácot németül beszélni, mint most. Másodéves egyetemistaként összefutottam a tanárnővel az egyetemen, a kávéautomata előtt mondta, hogy pertut nem fogunk inni, de egy automatás kávéra meghív, és emellett tegeződjünk, mert most már mindketten egyetemisták vagyunk, ő otthagyta a tanári állását, inkább doktori címre hajt, rájött, hogy a tanítás nem neki való. Mai napig elgondolkozok néha, hogy a gyökér osztályom vajon szerepet játszott-e a döntésében.

2023. nov. 16. 02:20
 25/59 anonim ***** válasza:
36%
Láttam egy rátermett tanárnőt, aki egy fiatalember (nem az ő diákja volt) bepróbálkozására, határozottan, jó kedélyűen és elfogadó humorossággal annyit válaszolt, hogy "Jöjjön! Én szeretem a fiatal fiukat." Ezen valami olyat éreztem, hogy félig komoly, félig nem, félig igen, de talán inkább nem. Egyszerűen zseniálisnak éltem meg. Nem érek fel ahhoz a fajta bölcsességhez, amit ott érzékelni véltem.
2023. nov. 16. 02:36
 26/59 anonim ***** válasza:
100%
24es hasonló bár nem erotikus volt velem is, a mi osztályunkba a padon feküdtek a diákok az órán volt egy nagy szájú aki állandóan vitte a bandát (még aki nem akart beszállni azt is) a tanár meg simán mosolygott és tűrte. Számomra volt kellemetlen hogy hogy nem tud rendet tartani, pedig a gyerek olyan volt a tanárhoz képest mint egy fűszál. Mégis megemberelte magát. Jó szrul is álltam, érettségi tantárgy volt semmit se tanultunk, mondjuk szerintem nem is értett hozzá. Ezért nem mindegy hogy mennyire akarsz jó fej lenni, mert egy hajszál választja el a tiszteletlent és a jófejt. Utána cseszheted a jófejséget. Én onnan tudtam hogy szimpatikus vagyok neki (nő vagyok és nő volt a tanárom aki volt 50 éves) hogy amúgy egy nagyon merev nő volt és amikor figyeltem vagy mondtam valami jót akkor elmosolyodott, vagy ez a görcsös merevség elgyengült. Mintha büszke lett volna rám és hidd el én egy lelkisérült ember vagyok kérdező, de sokkal többet jelentett mint az a pár tanári gesztus amit csak jófejségből csináltak páran. Sőt volt egy pár olyan jófej tanárom is aki mellette beszólt nekem, (a fentebb illető férfi) hogy látod te kezded utána meg jössz óra után hogy nem hagynak. Mikor jelzem hogy gúnyoltak folyamatosan, mert hogy ők rendészetisek voltak és kicsodák micsodák.
2023. nov. 16. 07:06
 27/59 anonim ***** válasza:
84%

Egy ilyen után tőlem szaktanárit kapott volna.

Én nem a haverja vagyok, akinek lehet szexuális tartalmú célzásokat tenni.

2023. nov. 19. 11:36
 28/59 anonim ***** válasza:
76%

20-as, az ilyen tanárokkal bszakodik egész végig az osztály, mert megteheti, nincs renre utasítás, csak áll és bámul ki a fejéből.

AZONNALI retorzió, mert az ehhez hasonló bunkó kölyök talán abból tanul. Ha nem, akkor sem a tanáron köszörülik aztán a diákok a nyelvüket.

2023. nov. 19. 11:39
 29/59 anonim ***** válasza:
76%
Megérzik, hogy kivel lehet bratyizni.
2023. nov. 19. 19:49
 30/59 anonim ***** válasza:
23%
Meg nem hülyék, de teljesen mindegy ha elkezdel velük haverkodni tán még nyitott könyvel is felelhetnek akkor instant hlyévé tesszük őket. Volt nem egy pár ilyen haver tanárom. Jó tanárok voltak mindig mondták milyen szerencsés vagyok, ahha aztán a munka életbe meg nyögvenyelősen fel se vették mert az első pár kérdésnél kifeküdtem. Sőt az arcomba nyomták hogy hát ez 9-11 es tananyag. De a tanárt persze nem fikázhatod mert akkor te vagy a szr...
2023. nov. 19. 23:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!