Tanárként hogyan kéne elegánsan lereagálni, ha az egyik diákod flörtöl veled az órán?
Úgy, hogy poén is legyen, de ne sértődjön meg senki, közben mégis megmaradjon a tanári becsület.
Most az egyszer légyszíves hanyagoljuk a vulgáris tanácsokat. Tudom, a fantáziája mindenkinek kellően széles skálán mozog :)
Anyám tanár, nő, ötvenes, mostanában úgy reagálja ezt le, hogy "aranyos vagy, fiam/lányom, de öreg vagyok én már hozzád". Van egy barátnőm is, aki huszonéves pályakezdő tanár, elég jól is néz ki, szóval vele nem csak viccből tudom elképzelni, hogy kikezdenek a diákok, hanem biztos van, aki tényleg komolyan gondolja. Ő mindig azzal üti el a dolgot, hogy nem akar megrontani senkit.
Még gimiben volt egy tanárom, aki úgy indított, hogy lebaszta a naplót az asztalra, mi meg azonnal vigyázzban álltunk, még a szar is vigyázban állt bennem, olyan kisugárzása volt. Azzal rontotta el a dolgot, hogy bemutatkozott, és elmondta, hogy ő most vézgett az ELTE-n, és mi vagyunk az első osztálya. Lehetett vagy 25 (akkor az nekünk nagyon felnőtt volt), egy fiúnak nagyon tetszett az osztályból, ő sokszor kifejtette, hogy miket csinálna vele, és fiúk, lányok is elmondtuk neki, hogy otthon erre nyugodtan recskázzon, de légyszi ne. Németet tanított a nő, a srác meg abszolút kudarc volt idegen nyelvek terén, de egyszer annyit megtanult németül, hogy hogy kell megkérni egy nő kezét, és ezt be is mutatta... letérdelt, meg minden, és bemutatta a két mondatot, amit négy év alatt sikerült megtanulni németül. Tanárnőnk hatalmasat röhögött rajta, majd adott neki egy órai munka ötöst, mert hogy ennyit még sosem hallotta a srácot németül beszélni, mint most. Másodéves egyetemistaként összefutottam a tanárnővel az egyetemen, a kávéautomata előtt mondta, hogy pertut nem fogunk inni, de egy automatás kávéra meghív, és emellett tegeződjünk, mert most már mindketten egyetemisták vagyunk, ő otthagyta a tanári állását, inkább doktori címre hajt, rájött, hogy a tanítás nem neki való. Mai napig elgondolkozok néha, hogy a gyökér osztályom vajon szerepet játszott-e a döntésében.
Egy ilyen után tőlem szaktanárit kapott volna.
Én nem a haverja vagyok, akinek lehet szexuális tartalmú célzásokat tenni.
20-as, az ilyen tanárokkal bszakodik egész végig az osztály, mert megteheti, nincs renre utasítás, csak áll és bámul ki a fejéből.
AZONNALI retorzió, mert az ehhez hasonló bunkó kölyök talán abból tanul. Ha nem, akkor sem a tanáron köszörülik aztán a diákok a nyelvüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!