Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Ha tanár lennél, mit tennél,...

Ha tanár lennél, mit tennél, ha egy gyerek minden órán ugatna?

Figyelt kérdés

Persze direkt provokál, nem lehet tőle tanítani és nem hat nála sem szép szó sem fenyegetés a szülővel is felesleges kommunikálni. Ma órán ugató -vonyító hangokat adott ki, múltkor kukorékolt meg cuppogott, nagyon idegesítő, a fejem megfájdult tőle. Az a célja, hogy a többiek röhögjenek én meg ideges legyek. Persze a végén már a többi gyerek is ideges, de ő csak röhög rajtuk.

Szerintetek mivel lehet leszerelni? Már minden opciót kipróbáltam.

2023. okt. 24. 15:29
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
73%
Néznék azért Tourette videókat, mielőtt magamra venném. Lehet , hogy a szülők a hunyók, és se diagnózis, se kezelés.
2023. okt. 26. 12:21
 32/39 anonim ***** válasza:
100%
27-es vagyok. A röpdogákat nem kell bejelenteni, elég annyit mondanom előző órán hogy 'készüljetek fel az x-y oldalig'. Bármikor irathatok, amikor kedvem támad, többek között ezért se problémáztak nálam a szülők. Ha belegondolsz nincs sok jó módszer, de egyik gyerek se szereti, ha ilyenek miatt megutáltatja magát az osztály jelentős részével.
2023. okt. 26. 22:44
 33/39 anonim ***** válasza:
32-es: a tapasztalat azt mutatja, hogy a tanárt utálják meg ezért nem az adott diákot aki miatt megírták.
2023. okt. 27. 06:17
 34/39 anonim ***** válasza:
Zavarja az órai munkát,egyest adnék neki,plusz szaktanári figyelmeztetést,ami kihat a magatartás osztályzatára is. Előbb utóbb feltűnik a szülőnek,hogy bukásra áll a gyereke és foglalkozna a problémával (nálunk ezt csinálták,azzal aki zavarta az órát)
2023. okt. 28. 05:49
 35/39 anonim ***** válasza:
Vinnék neki egy tálkában kutya tápot és kapna pórázt a nyakába. Szerintem, ha épeszű, akkor elég égés lenne neki ahhoz hogy elmenjen a kedve az ugatástól és a többieknek is szereznék pár vidam és felejthetetlen percet.
2023. okt. 28. 12:45
 36/39 anonim ***** válasza:
100%
Mi újság? Szünet után változott valamit?
2023. nov. 12. 08:23
 37/39 A kérdező kommentje:

Üdv. Az olvasottakon elgondolkodtam. Nem hiszek a kollektív nevelésben, hanem az egyéni odafigyelésben. A kollektív büntetés logikáját kicsit átfordítottam:

Olyan számukra izgalmas feladatot hoztam órára amit internet segítségével tanulói tableten kellett megalkotniuk. A srácnak nem adtam tabletet, azt mondtam neki, hogy neked nem kell ezt csinálnod, nincs feladatod, azt csinálsz, amit akarsz. Nagyon ideges lett. Eszébe sem jutott ugatni 😊. Könyörgött, hogy dolgozhasson ő is.

Odaültettem a tanári asztalhoz, ott dolgozott mellettem. Csendben. Halkan beszélgettünk. Azóta nem sok óra volt még ugye, de úgy látom, megfordult a dolog. A tanári asztalnál dolgozik, magától ül oda, tetszik neki és mesél magáról. Szerintem igényli a személyes törődést.

2023. nov. 13. 06:46
 38/39 anonim ***** válasza:
100%

Te egy újító gondolkodású, humánus lelkületű ember lehetsz. Nagyon tetszik, amit kitaláltál.

Nyilván ahány tanár, annyi féle ötlet, annyi féle hozzáállás. Na a gyerekeknek sem egy ugyanaz módszer válik be. Kísérletezni kell, mindenkinél egyéni, hogy neki mi válik javára, mivel lehet megfogni, a jót kihozni belőle. Először mindig az emberséges módszerrel kell próbálkozni, de tényleg van sajnos olyan is, aki reménytelen. Bízom bene, hogy akisfiú nem ilyen.

2023. nov. 13. 07:13
 39/39 anonim ***** válasza:
Remek megoldás. Gratulálok!
2023. nov. 13. 17:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!