Ha tanár lennél, mit tennél, ha egy gyerek minden órán ugatna?
Persze direkt provokál, nem lehet tőle tanítani és nem hat nála sem szép szó sem fenyegetés a szülővel is felesleges kommunikálni. Ma órán ugató -vonyító hangokat adott ki, múltkor kukorékolt meg cuppogott, nagyon idegesítő, a fejem megfájdult tőle. Az a célja, hogy a többiek röhögjenek én meg ideges legyek. Persze a végén már a többi gyerek is ideges, de ő csak röhög rajtuk.
Szerintetek mivel lehet leszerelni? Már minden opciót kipróbáltam.
Üdv. Az olvasottakon elgondolkodtam. Nem hiszek a kollektív nevelésben, hanem az egyéni odafigyelésben. A kollektív büntetés logikáját kicsit átfordítottam:
Olyan számukra izgalmas feladatot hoztam órára amit internet segítségével tanulói tableten kellett megalkotniuk. A srácnak nem adtam tabletet, azt mondtam neki, hogy neked nem kell ezt csinálnod, nincs feladatod, azt csinálsz, amit akarsz. Nagyon ideges lett. Eszébe sem jutott ugatni 😊. Könyörgött, hogy dolgozhasson ő is.
Odaültettem a tanári asztalhoz, ott dolgozott mellettem. Csendben. Halkan beszélgettünk. Azóta nem sok óra volt még ugye, de úgy látom, megfordult a dolog. A tanári asztalnál dolgozik, magától ül oda, tetszik neki és mesél magáról. Szerintem igényli a személyes törődést.
Te egy újító gondolkodású, humánus lelkületű ember lehetsz. Nagyon tetszik, amit kitaláltál.
Nyilván ahány tanár, annyi féle ötlet, annyi féle hozzáállás. Na a gyerekeknek sem egy ugyanaz módszer válik be. Kísérletezni kell, mindenkinél egyéni, hogy neki mi válik javára, mivel lehet megfogni, a jót kihozni belőle. Először mindig az emberséges módszerrel kell próbálkozni, de tényleg van sajnos olyan is, aki reménytelen. Bízom bene, hogy akisfiú nem ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!