Melyik életet választanád, ha gyerek lennél?
Tudod kérdező, ez a kérdés egy ba..romság. És tudod miért? Mert egy gyerek egyetlen feladata a tanulás! Tanulsz azért, hogy jó jövőd legyen.
Az a 80 éves, akit felvázoltál, megérdemli a sorsát. Neki is volt lehetősége, hogy megteremtsen egy jobb, élhetőbb létet, de ezt nem tette meg.
Arra törekednék, hogy hosszú egészséges életet éljek, számomra elegendő jövedelemmel, tehát nem nyomorogva.
Az ilyen kérdések feltevőiről árulkodik az, hogy lusta a változásra, sz..r az élete, pedig lehetne jobb, ha változtatna.
Az a különbség, hogy ma már nem csak akkor viheted sokra, ha benyalsz egy ideológiának. Ma már bárki kitanulhat jól fizető szakmát, fel lehet venni diákhitelt, lehet egyetem mellett dolgozni, vagy akár dolgozhatsz egyetem előtt is x ideig és a félretett pénzből élsz egyetem alatt, ha a szüleid nem támogatnak. Szóval szerintem manapság tényleg csak az nem viszi sokra, aki nem tesz érte.
#8 nálunk a szülők, nagyszülő pont ugyanezt papolják.. hogy "nem volt lehetőségük"
Érdekes, hogy több 100 embert fel lehet sorolni, akik ugyanakkor születtek, ugyanúgy szegény családba, és mégis előrébb jutottak mint az én nagyszüleim/szüleim.
Szóval egy kamu duma, hogy nem volt lehetőség, inkább csak nem éltek vele, mert hittek másnak.
Apámnak fiatal korában epilepsziás rohama volt.. orvos rámondta, hogy nem vezethet, és nem dolgozhat gépen (esztergályos lett volna).. eltelt 40 év és nem volt semmi rohama, leélte az életét kiszolgáltatott, alulfizetett segédmunkásként, mert hitt 1 db orvosnak! most meg azt papolja, hogy neki "nem volt lehetősége" bla bla bla... de volt, lehetősége, elmenni másik orvoshoz, kivizsgáltatni magát, tanulni valami mást, stb. de nem.
Kérdésre válaszolva.. a 80 évet választanám jólétben kocsi,ház,gyerek pénz,minden. Ugyanis az élet nem fekete és fehér!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!