Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Milyenek a mai középiskolások?

Milyenek a mai középiskolások?

Figyelt kérdés

A telefont nyomkodják egész nap, órán live-ot indítanak? Nem érdekli őket ha rájuk szólnak pl nem megfelelő ruha miatt?

Milyen az élete a jelenlegi középiskolásoknak?

2023. szept. 10. 20:15
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
77%

Egy volt osztálytársam , aki tanár,már 35 éve,ráadásul elég elit gimiben egy mondatban így jellemezte őket,most évnyitó után :

" Legszívesebben pofán verném a sok kifestett csirkeqvát és a nyápic buzoid nyunyókat,mert olyan neveletlenek és sötétek "

2023. szept. 10. 20:19
 2/14 anonim ***** válasza:
70%
Szánalmasak. Energiaitalt vedelnek, szinte mindegyik dohányzik. Amikor meg nem pöfékelnek akkor a telefont nyomkodják.
2023. szept. 10. 20:35
 3/14 anonim ***** válasza:
43%
Narkóznak, nemváltanak, hangoskodnak az ablakom alatt és közbe szidják a jóságos őszentsége doktorminiszterelnökurat!!!
2023. szept. 10. 20:40
 4/14 anonim ***** válasza:
91%
A múltkor is két óvodás itt végzett egymáson nemváltó műtétet az ablakom alatt, miközben intravénásan szívták a marihuánát. Ilyenek ez a mai fiatalok, hova lett az erkölcs a világból...
2023. szept. 10. 20:45
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Én 3 éve voltam gimis, cigizés, energiaital, hétvégi buli, ivászat, tetkók, piercing, k*rváskodás, telefonozás óra alatt, beképzeltség stb. kb. ez volt jellemző az osztályra ahova jártam. Nem nagyképűségből, de én sosem tudtam azonosulni velük, nagyon más voltam, mint ők, emiatt ki is voltam közösítve. Sajnos ilyen a mai fiatalság. És ez csak rosszabb lesz.
2023. szept. 10. 22:24
 6/14 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi normális válaszokat.

Tényleg kíváncsi vagyok. Én kereken 10 éve érettségiztem, akkor még kütyümentes volt az élet. Nem volt okostelefonunk. Emlékszem az utolsó évben lett facebook csoportunk, de oda csak esténként írogattunk otthon számítógépről. Nem volt műkörmünk, műszempillánk, erős sminkünk. Mindenki sokkal fiatalabbnak/gyerekesebbnek tűnt, mint a mai tizenévesek. De már úgy írok mint egy őskövület. :D

Ezért fura, mikor látok olyat neten, hogy tanórán élő adást indítanak, beszólogatnak a tanároknak stb.

Mi sem voltunk mintagyerekek vagy kitűnő tanulók, de voltak szabályok a gimiben.

2023. szept. 10. 22:36
 7/14 anonim ***** válasza:
97%
Én jelenleg gimis vagyok (9.-es) és sajnos amit az előttem lévők írtak a többségre igazak. Én speciál sosem tudtam megérteni őket. (Mondjuk innen gimiből nincsenek is barátaim.) Messengeren szoktam irogatni néhány még általánosban szerzett barátnőmmel (ők is ilyen gyerekesek mint én) és ők is írták, hogy nem nagyon tudnak beszélgetni senkivel mert mindenki olyan más. Ezzel sajnos nem tudunk mit csinálni. (Bár elszomorít a tudat, hogy még 4 évig ilyen emberekkel kell egy helyen lennem...)
2023. szept. 10. 22:54
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Tavaly végeztem, szóval viszonylag frissek a tapasztalataim. Nálunk talán egyedül az órán telefonozás volt jelen a felsoroltak közül, de az is inkább csak rajz és ének órákon, ott mondjuk majdnem mindenki azt csinálta az utolsó évben.

Persze voltak balhék, de azok inkább egyszeri esetek voltak, nem ilyen mindennapos problémák.

Még 8.-ig volt inkább jellemző, amiről a kérdésben írsz, meg amikről a többiek írnak, de akkor se kifejezetten nagy arányban. (Többé-kevésbé ugyanarról a közösségről van szó, 8 osztályos gimibe jártam).

(Én egy "illedelmes jó gyerek" vagyok/voltam [több tanárom is így jellemzett 😅], szóval nagyon örülök, hogy ilyen szerencsém volt osztályt illetően.)

2023. szept. 12. 17:09
 9/14 anonim ***** válasza:

#6 Dehogy volt kütyümentes élet 10 éve...

Pont ilyenek voltunk 10-15-20 éve, mint a "mai fiatalok". Legfeljebb a divat változik, meg némileg a technika. Most is vannak normális fiatalok, meg akkor is volt mindenféle. Csak 30 feletti "felnőttként" más a nézőpont.

2023. szept. 15. 21:50
 10/14 A kérdező kommentje:

Úgy értettem, hogy 2013 elején, a gimi utolsó évében sem volt senkinek okostelefonja. Nem tudtunk mit nyomkodni folyton. Emlékszem gimiben infó órákon tudtunk netezni.

Régi nyomógombos szétcsúsztathatós samsungom volt. Majd a főiskola elején lett már érintőképernyős telefonom meg a környezetemben másoknak is.

Viselkedésre lehet, hogy mi is ilyenek voltunk. De szerintem semmi rosszat nem írtam.

2023. szept. 16. 07:40
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!