Ma is vannak még ilyen terrorizáló tanárok?
Akik élvezik, hogy rettegnek tőlük a diákok.
Mi volt ezzel a cél?

Az atéves elképzelés, hogy akkor tanul a diák, és a tekintély miatt.
Poroszos minta.

Több tízezer, talán százezer tanár is lehet az országban. Nyilván vannak köztük ilyenek.
De a célokra visszakérdeznék:
Mi volt a TE célod ennek a kérdésnek a kiírásával? Ugye véletlenül sem az, hogy tanárokat szidalmazó válaszokat láthass????

Általában a fegyelmezés a cél.
Saját példámból indulok ki, mert egy időben tanítottam a BME Gépgyártástechnológia tanszéken, CNC technológiát, programozást oktattam ötödéveseknek, akik majdnem kész mérnökök voltak már és hallatlanul pimasz volt némelyik, ami engem felettébb bosszantott.
Belátom én, hogy nem vagyok igazán jó pedagógus, mert türelmem csak a saját gyermekeimhez volt igazán, ott is hagytam pár év után ezt az állást, de közben nagyon stresszes volt a számomra.
A tanár ugyanis tudja, amit oktat, ha a tanuló nem kívánja azt elsajátítani, akkor őt éri a veszteség, de a tanulás folyamatát magának kell véghez vinnie, a tanár csak segíteni tud neki ebben, ám ha ebben nem vesz részt, akkor magára vessen, de legalább ne akadályozza a többieket a saját fejlődésükben.
Tudom, vannak erre különféle módszerek, például a teljes liberalizmus, amikor a diákok azt csinálnak, amit csak akarnak, de könnyű belátni, hogy ez bizony hátráltatja az ismeretek terjesztését, ami mégiscsak akkor a hatékony, ha van egy bizonyos rend, aminek mértéke már tanártól is függ.
Az ilyen szigorú tanárok általában lelkiismeretesek és mindenkinek át szeretnék adni a tudásukat, ami a dolguk is lenne mellesleg.
Rendetlenkedni kétféle diák szokott, a nagyon tehetségesek, mert már unják az egészet, nekik lassú az a tempó, ami az átlagnak szükséges, meg a butuskák, akik nem értik és képtelenek a többivel együtt haladni, pedig igazából nekik lenne a legnagyobb szükségük a fejlődésre.
A tanárok munkája nem könnyű, sokszor túlhajszoltak, kevés az óraszám a nagy mennyiségű tananyag megértetésére, ezért a többségre koncentrálnak és az érdekükben fegyelmezik akár drasztikusan is a renitenseket.

Miskolci Egyetemen eü karon volt/van ilyesmi tanár, elsősegélyt oktatott. Az első óra csak azzal telt el hogy ő elmondta hogy mindenkit megbuktat. A faxxom tudja milyen rokonait se engedné át. O
Nála nincs kegyelem blablabla
Hülye picsa csak úgy élvezkedett ahogy látta a hallgatókon a rémületet.

A jelenlegi tanári fizetés, megbecsülés, adminisztrációs terhek és munkakörülmények között örülhetsz, ha még van ember erre.
Én biztos nem mennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!