Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Milyenek a mai középiskolások?

Milyenek a mai középiskolások?

Figyelt kérdés

A telefont nyomkodják egész nap, órán live-ot indítanak? Nem érdekli őket ha rájuk szólnak pl nem megfelelő ruha miatt?

Milyen az élete a jelenlegi középiskolásoknak?

2023. szept. 10. 20:15
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Valóban nem írtál semmi rosszat, nem is gondoltam arra. Nem támadó céllal válaszoltam, és némileg egyezik is acvéleményünk :)

Ha kizárólag az érintőképernyős, Androidos okostelefon számít ebben az esetben kütyünek, akkor tényleg viszonylag kütyümentes volt. 2009-2011 körül 1-2 embernek volt csak az iskolában hasonló. A kamerás nyomógombos telefonok már akkor is ott voltak szinte mindenkinél, már jóval előtte is voltak hordozható mp3 lejátszók, esetleg Diskman vagy Walkman. A "Plésztésün" szót talán óvodában hallottam először az ezredforduló előtt. Az nem volt jellemző, de kazettás Nintendo volt pár gyereknek már akkor is.

Otthon már szinte minden középiskolai osztálytársamnak volt számítógépe és Internet-hozzáférése 2007 környékén. Facebook helyett még a MyVIP és IWIW ment, meg az MSN messenger, chat.hu oldal. MyVIP még mindig működik, de kb 2010 óta senki nem frissítette Facebookra átállás miatt, szóval jó kis időutazás néha felnézni oda. :D

Divatos volt blogolni, ami sokszor csak fotók megosztása maximum 1-2 soros szöveggel ( korai Instagram :D )

Live streamet valóban nehézkes volt indítani akkoriban.

Az öltözködéshez nem értek, de talán az sem új keletű, ha egy kamasz ruházata "nem megfelelő" a felnőttek számára.

2023. szept. 16. 09:36
 12/14 A kérdező kommentje:

Már értem amit írsz és teljesen egyetértek. :)

Nekünk is 2007-2008 körül lett otthon számítógépünk internettel. Mennyire menő volt. :D Így van, szintén ment az iwiw, myvip, MSN. Te jó ég... Mennyivel jobb volt ez az időszak. :D Mi gportal-os rajongói oldalakat is szerkesztettünk akkoriban egyik barátnőmmel. :D Bár a szüleim szabtak egy határt, hogy mennyit számítógépezhetünk egy nap. Tesómmal így is a vita ment rajta. Be volt osztva ki mikor ülhet ott. :DD

2023. szept. 16. 09:57
 13/14 anonim ***** válasza:

4 éve érettségiztem, azonban nekem is hasonló tapasztalataim voltak, pedig válogatott osztály voltunk.

1-2 szigorúbb tanár órájától eltekintve szinte mindenki nyomogatta a telefonját az órák alatt, voltak, akik be is kiabáltak, hogy "Honfoglaló, valaki?" és akkor azzal játszottak.. smink, műköröm és hajfestés, minden hétvégén durva bulik, pár alkalommal olyan is volt, hogy hétfőn, vagy épp osztálykirándulásra, másnaposan, utóbbira részegen jöttek páran. Haspóló télen is, nyáron villantós ruhák, mindig legújabb iPhone és társaik, márkás ruhák.. Én pedig annyira nehezen találtam meg ott a helyem, de az utolsó pillanatig kilógtam közülük. Egyszerűen sosem voltam olyan, mint amiket itt írtam.

Viszont a ballagásom évében jött gólyák mérföldekkel rosszabbak voltak, mint az osztályom. Amiket írtam, azokat kellene felszorozni min. 3-mal. Tiszteletlenek voltak, sokakat ki is csaptak különféle okokkal, és egyszerűen első héttől kezdve úgy viselkedtek, mintha az övék lett volna a suli. Sok tanár nem is bírt velük.

Szóval nagyon örülök neki, hogy nem most járok gimibe, mert ahogy nézem, ez csak romlott és romlani fog a következő években.

2023. szept. 18. 11:39
 14/14 anonim ***** válasza:

@11:39

Gondolom ez azért nem valami elit gimi volt?

2023. szept. 18. 11:46
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!