Szerintetek ez nem hülyeség a nyolcosztályos gimiknél?
Ilyenbe járok, 10.-es vagyok. A nagyobb tárgyak (magyar, matek, töri, angol, tesi) tanárai 5.-től 12.-ig állandóak. Na most én megkaptam 5.-ben egy elég sz.r tanárt, már 6 éve ő tanít, és még 2 évig fog. Nem tudok fejlődni a tárgyból, és fakt se fog indulni, mert hogy eleve nagy óraszámban van. Szóval nem lenne jobb, ha mondjuk 8. végén lecserélnék a tanárokat?
Tudom nem sokakat érint a kérdés, de azért várom a válaszokat.

"Na most én megkaptam 5.-ben egy elég sz.r tanárt, már 6 éve ő tanít"
Melyik tantárgyból?
Szerintem is jobb lenne 8. végén lecserélni a tanárokat.
Angolból.

Mi miatt nem vagy vele elégedett?
Többieknek megfelel?

Engem mwg az idegesített, hogy évente cserélték le az angol tanárt és mindegyik kb. előről kezte az anyagot.
Nem hiszem, hogy ok nélkül pikkel rád. Nem szóltál be neki/nem mondtál valami rosszat róla, amit visszahallhatott?

Hát, ha rossz tanár, akkor nyilván jobban járnál, ha lecserélnék - de ha kiváló tanár lenne, akkor meg az lenne a szívás, ha mindenáron lecserélnék egy rosszabbra, csak mert "kell a váltás"...
Én is nyolcosztályosba jártam, és nálunk csomó tanárváltás volt - és őszintén szólva egyik se lett jobb, de cserébe volt, hogy egy nagyon jó tanár helyett kaptam egy szörnyűt.

Nekem 4 év alatt volt 6 német tanárom. Ezek közül 1 volt jó,de hamar elment.
Angolból 2 év alatt 3 tanár. Itt szerencsére az utolsó jó és most ő is van.
Matekból persze nem akarják cserélni, pedig kegyetlen rossz

A nyolcosztályosban elvileg pozitívum, hogy egy tanár végig tud vinni 8 évet. Éppen ez az egyik óriási előnye a nyolcosztályosnak.
Nyilván, ha nem jött be az illető tanár, akkor pont ez a hosszú táv legnagyobb gáz ...
Talán lehetne kérni cserét,
ha mindenkinek ez a véleménye,
ha a vezetőséggel lehet normálisan tárgyalni,
ha vannak reális, konkrét indokaitok,
ha tudtok normálisan tárgyalni ...
De azért ehhez konkrétumok kellenek, tényszerű felsorolás, ami miatt nem találjátok megfelelőnek azt a tanárt. Ilyesmi a tanulmányi eredmény összehasonlítása más osztállyal (nyelvvizsgák, versenyek), ilyen lehet az emberi hozzáállás, tanár-diák kapcsolat (ezzel az a bibi, hogy nem ilyen hirtelen derül ki, ha a tanár pl. bunkó vagy igazságtalan, akkor azt már 1-2 év után pontosan lehet látni).
(Ha fél osztálynak jó, másik felének nem jó, akkor értelmetlen az egész hőbörgés.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!