Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Egy nyolcosztályos gimnáziumba...

Egy nyolcosztályos gimnáziumba bekerülhet autista?

Figyelt kérdés
Milyen tipusú autisták?

júl. 17. 19:04
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Én nyolcosztályos gimibe jártam és (diagnosztizáltan) asperger-szindrómám van.
júl. 17. 19:21
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Miért ne kerülhetne?

Egyetemen jelenleg az évfolyamtársaimból 4 haverom diagnosztizált autista (+én is) és van 3 akiknél csak bekapcsol a "pókösztönöm" hogy gyanúsak.

júl. 17. 19:28
 3/10 anonim ***** válasza:
91%
Asperger szindrómával szerintem igen. Jól tanulnak nagy a lexikális tudásuk.
júl. 17. 20:00
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Én savantos vagyok, az egy "súlyosabb" szintje az autizmusnak. (Bár ennek nem szintjei vannak hanem egy spektrum)

Nekem pl nem nagyon támogatták hogy sima suliba menjek az extrém magas IQ-m és egyéb tehetségek miatt, viszont én bevállaltam és nem bántam meg mert átlagos életet akartam. Nem érzem hogy elpazaroltam a tehetségemet. Így is eleget foglalkoztak velem külön. Pl matek órák úgy néztek ki hogy csoportbontás volt, a tanár kiadta a feladatot a többieknek hogy gyakoroljanak, velem meg leült kettesben hogy korrepetáljam. (Akkor csinált valami szintemelőt vagy mit hogy egyetemen is taníthasson, de szegényke a 20. dimenzió feletti nemeuklidészi geometriát semmi áron nem tudta megérteni, csak megfájdult a feje a tér torzulásától) Szóval még így se kaptam meg az átlagos bánásmódot amire vágytam.

júl. 17. 20:57
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Tájékozódni kell mert mondok egy példát a Békásmegeri Veres Péter gimnázium SNI-re nem kijelölt hely.

Meg kell kérdezni erről az iskolát. Ahol lehet, ott meg szerintem semmi akadálya.

júl. 19. 08:51
 6/10 anonim ***** válasza:
1-es, 2-es: Lehet, hogy titeket már később diagnosztizáltak. Idősebbek lehettek 20 évesnél. Akit ma kisgyerekként diagnosztizálnak, nehezebb dolga van, mert sok iskola nem fogadja. Szülők panaszkodnak erről. Elég nagy a bürokrácia.
júl. 20. 15:22
 7/10 anonim ***** válasza:
90%
#6 (#1 vagyok) Igen, engem később diagnosztizáltak, már végzős voltam. De volt jópár diagnosztizált autista gyerek, akik már diagnózis után kerültek oda.
júl. 20. 15:45
 8/10 anonim ***** válasza:
58%
Én autista vagyok, a 2000-es évek második felében voltam gimis és nyolcosztályos gimnáziumba jártam. Igaz, nem az elejétől, hanem csak 8. osztálytól 12. osztályig. Akkor én még nem voltam diagnosztizálva, de volt egy osztálytársam, aki igen.
júl. 23. 17:02
 9/10 anonim válasza:
7%
Mármint fogytékos nem hiszem ha valaki olyan az hát.. csak nem raknák be az osztályomba valszeg szét szednék a többiek. Egy két oszt.-társam eléggé kegyetlen. Ha valaki olyan annak olyan suliba is kell járnia vannak ilyen direkt erre szak avatott sulik asszem.
szept. 1. 18:36
 10/10 anonim ***** válasza:
81%
9, az autizmus nem egyenlő a fogyatékossággal.
szept. 2. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!