_Nektek mik jutnak eszetekbe a középiskolai évekről?
Milyen szavakkal, kifejezésekkel tudnátok jellemezi az a 4-5-6 évet, amíg középiskolások/gimnazisták voltatok?
Mi az a néhány szókapcsolat, vagy kifejezés, amikkel le tudnátok írni, milyen volt a középiskolai néhány évetek?
Én szeptemberben leszek végzős.
Mikor a elsős voltam azt hittem ezek lesznek életem legjobb évei. Sok buli lesz, jó osztály és ilyesmik. Csalódnom kellett.
Az osztály nagyon szar. Egyáltalán nem összetartó és sok kétszínű van köztük.
Elsőben és másodikban én voltam a csendes lány, akinek nincsenek barátai. Ez nem teljesen volt igaz, mivel sulin kívül vannak barátaim.Gyomorgörccsel jártam iskolába és szociális szorongásom volt.
Harmadik osztályban összebarátkoztam két osztálytársammal, nagyon jóba lettünk. Sok élményben lett részem és szívesebben jártam iskolába.
Összegezve vegyes érzéseim vannak a gimis éveimet illetően. Szeptemberben kezdem meg az utolsó évemet várok, hogy mit fog tartogatni számomra.
Nekem az érdekes, hogy az ember 8 évig jár ugyanoda általánosba, amiből semmire sem emlékszik, nem köt tartós barátságokat, majd elmegy 4 év gimibe és az határozza meg az életét, ott szerez tartós barátságokat vagy mély sebeket.
Nekem a gimiből így 12 évvel az érettségi után nincs sok emlékem. Néhány név megvan, de már nehéz arcokat azonosítani hozzá, ha nem néznék meg egy osztályképet. Tanárok közül is név alapján néhányra emlékszem.
Voltak dolgok, amik nem estek jól, de már azokat is nehéz felidézni.
Voltak kellemes dolgok persze.
Konkrétan az sincs meg már hogy kik voltak az ofőhelyettesek.
Pedig én egy egész jó memóriájú valaki vagyok.
Nem tudom ki hogy tud a Gyakorizókhoz hasonlóan ilyen élénken emlékezni erre a 4-5-6 évre, de nekem nem megy.
Kinek nem tetszett az állítólag normális válaszom? 😅
28-as voltam.
33, szerintem normális, hogy becsúsztak rosszabb jegyek. Rengeteg gyerekkel megesik, hogy 4,8 - 5,0 között mozog az átlaga, aztán gimiben ez már a múlté.
0. osztály gimiben azok, akik kitűnő tanulóként végezték a 8 általánost, jelessel zárták a 0. évet. Már nem emlékszem kik vagy hányan voltak. De aztán jött az első év és már csak az az 1-2 gyerek hozta ezt az átlagot, akiknek a kisujjában volt az összes tantárgy. Aztán már a legjobb tanuló is rendesen rontott.
Én nekem is szépen lecsúszott az 5 év alatt. Talán 3 négyesen volt és a többi ötös 0.-ban, aztán több négyesen lett és a végefelé már hármas is volt a bizonyítványomban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!