Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » _Nektek mik jutnak eszetekbe...

_Nektek mik jutnak eszetekbe a középiskolai évekről?

Figyelt kérdés

Milyen szavakkal, kifejezésekkel tudnátok jellemezi az a 4-5-6 évet, amíg középiskolások/gimnazisták voltatok?

Mi az a néhány szókapcsolat, vagy kifejezés, amikkel le tudnátok írni, milyen volt a középiskolai néhány évetek?

2023. júl. 12. 14:48
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
89%
20 éves leszek, szóval még elég friss az élmény, de a középiskolás éveimre boldogan fogok visszaemlékezni. De nem a tanárok, nem a barátságok miatt, hanem azért, mert ebben az időszakban kaptam észhez és dobtam le 40kg-ot, emiatt pedig megváltozott az életem és megismerkedtem a konditeremmel.. Furán hangzik, de nekem nem emiatt lesz emlékezetes ez a 4-5 év.
2023. júl. 12. 18:16
 22/34 anonim ***** válasza:
95%
de nekem emiatt**
2023. júl. 12. 19:47
 23/34 anonim ***** válasza:
92%

Nehézség, küzdelem, majd közepes eredménnyel letettem az érettségit.

Kemény évek voltak.

2023. júl. 12. 21:02
 24/34 anonim ***** válasza:
87%
Nem igazán szerettem a gimis éveket, de az érettségit követő időszak, a nyár nagyon jól telt. Jó érzés volt sikeresen lezárni egy korszakot, akkor még nem is dolgoztam, így szabad voltam. Igaz pénzem az nem sok volt, de kihoztam a maximumot a nyaramból, talán utoljára voltam ilyen szabad egy ideig, mert azóta suli, majd munkák követték és az időm nagy részét kiteszi valami kötelezettség.
2023. júl. 12. 22:11
 25/34 anonim ***** válasza:
100%
lazaság, nemtörődömség, iskolai beskatulyázás, lázadás a szülői elvárások ellen, sport sikerek, tini szerelmek, koncertek, házibulik
2023. júl. 13. 00:06
 26/34 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy elnézem, itt a legtöbb embernek negatív élményként maradt meg.

Számomra a kezdeti szakaszban reményteljes, azt hittem ezek lesznek a kedvenc éveim, aztán rövidesen kiderült hogy a legeslegrosszabbakká váltak. Egész 9-12ben a gyomorgörcs volt a legjobb barátom minden reggel iskola előtt. Konkrétan féltem bejárni iskolába, azon gondolkodtam hogy hogyan fognak ma megalázni. Sokszor lógtam, csak hogy ne kelljen ott lennem a többiekkel. Szörnyen kellemetlen volt, amikor nem jött a padtársam iskolába, és 8tól 3ig senki sem szólt hozzám egy szót sem, pedig ültek körülöttem bőven. Amikor párt kellett választani, engem sosem akartak. 12ben már a tanárok előtt is simán megszégyenítettek,akik nem reagáltak semmit. A social médián is gyűlölködő kommenteket hagytak nekem a saját osztálytársaim, megfenyegették a nyílt utcán, ilyenek. Pedig adtam a külsőmre, igényes voltam és jól is tanultam, csak nem voltam nagypofájú, és nehezen nyitottam/nyitok.

Azóta egyetemista vagyok, egyedül élek egy városban, a szakon mindenki tiszteli a másikat, és rámtalált a szerelem is, tehát teljesen vége a rémálomnak. De ez a seb még nem gyógyult be teljesen.

20L

2023. júl. 13. 01:31
 27/34 anonim ***** válasza:
100%

Utáltam, mint a szart, önbizalmam nullán (közben 4,4 átlaggal csináltam végig). Kisváros, közgazdasági szakközép. Őskövület tanárok (akik jöttek új tanárok az egyetemről, először jó fejek voltak, aztán fél év múlva bugrisabbak voltak még a dirinél is). Napi szintű baxtatás, napi 6-8 órányi házi feladat feladva, napról napra nyűglődés. UTÁLTAM. (Nem is járok oszttalira).

Ja, közben látni, hogy ezt másképp is lehet. Tesóm egy műszaki szakközépben tanult, neki buli volt a négy év, laza, jófej ofő, jó fej osztálytársak. Volt számonkérés nekik is, de nem a napi szintű, ész nélküli földbe döngölése a diákoknak. És a két eset sehogy sem függ össze a színvonallal, mert kb. ugyanannyit vettek fel tőlük is egyetemre/főiskolára, mint tőlünk. Csak hát nálunk tűzzel-vassal ki kellett irtani a diákokból még az önálló gondolkozás árnyékát is. Szívből gyűlöltem.

2023. júl. 13. 10:40
 28/34 anonim ***** válasza:
91%

Én szeptemberben leszek második éves gimis.

Hát mit ne mondjak, ez az év nem volt valami fényes, főleg az első pár hónap, amikor szépen elkezdett csesztetni egy nagyképű, beképzelt lány :D

A tanulmányi átlagom 3-as és 4-es között lett, mert sajnos nem egyszer kaptam 1-est, 2-est.

Igazából van sok jó dolog, ami történt velem, például lettek nagyon jó barátnőim, rengeteget nevettünk, elkezdtem járni táncszakkörre, (két 11.-es gyerek tanítja nekünk a táncot, ők egyébként már nagyon sok ünnepségen felléptek a suliban) és pedagógusnapon előadtunk egy morvai tánckoreot, illetve az évzárón az igazgatónőnek adtam virágot, akit nagyon de nagyon kedvelek.

Úgyhogy összességében nem mondanám, hogy annyira rossz volt az első év, de az eleje lehetett volna jobb is :)

Azóta a lány már leszállt rólam.

2023. júl. 14. 16:52
 29/34 anonim ***** válasza:
80%

Ja, és amiket a #25-ös ír, azokból egy pár nekem is megvolt, illetve meglesz :D

"lazaság, nemtörődömség, iskolai beskatulyázás, lázadás a szülői elvárások ellen"..

2023. júl. 14. 16:53
 30/34 anonim ***** válasza:
100%
25-ös vagyok (nekem nem túl közeli a gimis élmény), vannak részei a gimis élményeknek amiben nem volt igazam (pl. a szüleimnek igaza volt, csak saját magamat szívattam meg évekre), szóval nem érdemes elkövetni.
2023. júl. 14. 22:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!