Elmenjek így osztálytalálkozóra?
Én elmennék.
Annak amit leírtál semmi köze kb az osztálytalálkozóhoz. Ráadásul ez pont egy lehetőség arra, hogy ha van valami félreértés (pl hogy rosszul jött ki és nem tudtál elmenni az előzőre) akkor azt megbeszéljétek. Máskülönben meg marad a "hidegháború".
Azaz egy jó lehetőség a fejlődésre, haladásra, javulásra. Ha nem mész el, maradnak az inaktív, semmitmondó kapcoslatok.
Tényleg ennyire az egó a lényeg, gyerekek? Meg a vélt, vagy valós sérelmek? Valóban nem érdekel, hogy hogyan alakult a sorsa annak a néhány embernek, akik sok évvel ezelőtt részei voltak az életednek?
Nekem nemrég volt az 55 éves osztálytalálkozóm. Gyalázatosan kevesen vettünk részt, de akik ott voltunk, garantáltan nyomot hagytunk a többiekben, mint ahogy ők is bennünk. Jó volt látni, mi lett a csajból, akibe "halálosan" szerelmes voltam, mire vitte az életben az egy-két nagypofájú, vagy az osztály strébere.
Csürhe, kedves 4-es? Hadd hívjam fel a becses figyelmedet, hogy az a csürhe belőled állt. Belőled, meg két tucat hasonszőrű kiskamaszból, aki ugyanolyan beilleszkedésre képtelen, önmagát, a szüleit, a világot gyűlölő, elviselni nem tudó, a normális emberi kommunikációt csak távolról ugató emberpalántából. Ugyan milyen jogon vártál/vársz el tőlük olyan dolgokat, amikre abban az életkorban te sem voltál képes?
Farokméregetés, kedves 5-ös? Szerintem nem jól látod. Az ember úgy van összerakva, hogy szívesen osztja meg ismerőseivel az örömteli eseményeket. Atavisztikus törvényszerűségnek engedelmeskedik, amikor a közösségnek pozitív élményekről mesél. Arról nem tehet, hogy ez meg frusztrálja a hallgatóságát, mert szegénynek ugye nem elég, hogy a szomszéd fűje már megint zöldebb, ezt még az orra alá is dörgölik. A faszbukon is csupa ilyen bejegyzést találsz. Azt senki sem írja ki, (mert romboló hatású) hogy a büdös kölke megint kettest hozott matekból.
Szóval szerintem menj el, kérdező. Remek alkalom lesz visszaemlékezni egy-egy boldog percre, egy vicces esetre, vagy éppen megbocsátani az ellened vétőknek.
A technológia mai magas fejlettségi szintjén teljesen felesleges az osztálytalálkozókat erőltetni. Aki kíváncsi a másikra az a Facebookon, messengeren meg több ilyen módon könnyen megtalálja a másikat.
Egyébként nekem is ue. a tapasztalatom, többségében csak a dicsekvés megy az osztálytalálkozókon. Aki nem dicsekszik az nem is érdekes.
Az első néhányra még elmentem, ma már kizárt dolog, hogy ilyenekkel terheljem magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!