Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » 3 hét múlva érettség és az...

3 hét múlva érettség és az elmúlt 4 évben semmit nem tanultam, hogy készüljek fel ennyi idő alatt?

Figyelt kérdés
2023. ápr. 18. 11:09
1 2 3
 21/24 Meton ***** válasza:
72%

4 hét rengeteg idő, és ha csak a matek a gond, az jó, mert matekot nem is lehet tanulni, csak megérteni. 3 hét meg rengeteg idő, ha ebből 1 hetet a matekra szánsz, akkor menni fog. Először ha valamit nem értesz, akkor kérdezz valakit, aki érti. Aztán gyakorolj sokat. Érettségin olyan feladat lesz, amit órán már megoldottatok, ezért nézd át, milyen feladatokkal foglalkoztatok. Persze ilyenkor az nagy előny, ha minden órán ott voltál. Csak darálni kell a feladatokat, reggeltől estig, minden nap. Csak frissíteni kell, az nagyon gyorsan megy. Addig nincs filmnézés, videójáték, se más, amíg minden a könyöködön nem jön ki. Ha ezzel megvagy, még mindig marad 2 heted a többi tantárgyra. Ha az órán megoldott feladatok elfogynak, akkor mehet minden, amit találsz. Az érettségitől nem kel félni, semmi új dolog nem lesz, csak ami volt már valamelyik órán. Még agyalni se kell rajta, csak leírod, amire még emlékszel.

Vagy jöhet a B terv, ami az, hogy fogadsz magántanárt. Jó pénzért csodákra képesek. De a tanulást és gyakorlást persze nem úszod meg.

2023. ápr. 25. 17:02
 22/24 Sosetom ***** válasza:
72%

Ha nem vagy segg hülye 3 hét alatt 3-mas szintre simán meg lehet tanulni + törinél a térkép meg a többi tantárgynál a segédanyagok felhasználásában rengeteg hasznos info van.

Részemről végig puskáztam a középsulit, nem voltam jó tanuló és 3-4-es érettségim lett.

Ha nem jönne össze, rágyúrsz és jövőre megcsinálod, 1 év nem a világ. Több évet is el fogsz még pazarolni ezzel a mentalitással.

2023. ápr. 26. 14:18
 23/24 Meton ***** válasza:
53%

Hát igen, a puskázás hasznos lehet. De aki puskát tud írni, annak úgyis minden a fejében van. Volt olyan tanárom, aki egyenesen ajánlotta a diákoknak, hogy puskázzanak. Aztán láttam a puskázásnak olyan formáját, hogy az összes tétel kidolgozva bent figyel a motyóban. Aztán amikor a tanár nem figyel, kicseréli a lapokat. Érettségin persze úgy tudom, hogy a lapokat lepecsételik, így ez nem működik.

Ilyenkor már nem tanulni kell, hanem frissíteni az emlékeket. Az irodalmat utáltam, mert egy hét is kevés volt egy vers megtanulására, de a matek az könnyű, csak emlékezni kell arra, amit az órán mondtak. És persze sokat gyakorolni, hogy alkalmazd is a tudást.

2023. ápr. 28. 19:14
 24/24 A kérdező kommentje:

23

minek írja puskát ha ott a telefon? itt a tanárok 95%-a olyan vak hogy nem veszi észre ha a pad alatt rákeresek a megoldásra

2023. ápr. 28. 19:48
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!