Rendben van az ölelés tanár és diák között? (Női tanár)
Tanár voltam, de csak kézfogás volt diákkal.Mikor az osztályomnak tűztem fel a szalagokat, akkor is, nemtől függetlenül.
Kollégákkal sem volt egyéb semmilyen téren.
FFi, volt tanár
Én megszoktam ölelni a tanárom.
Én 17L ő 39f. Nincs ebben semmi rossz...
Nekem fura. Nálunk nem volt szokás. És szerintem nem is szerencsés, mert félreértések lehetnek belőle. Te sem véletlenül kérdezted meg.
Miután már elballagtunk, utána ha találkoztam/találkozom egy-egy volt tanárommal, van, akivel csak köszönünk, van, akivel megöleljük/megpusziljuk egymást - nyilván azokkal akik a kedvesebb, normálisabb tanárok voltak. De amíg tanár-diák viszonyban voltunk, addig nem volt ilyen sose.
Talán kisgyerekeknél oviban, általános alsóban tudom elképzelni, hogy tényleg fontos megölelni egy kisgyereket a tanítónak, gondozónak.
Hány éves a diák?
Ha alsó tagozatos, akkor még spontán kiszakad ez belőle, így fejezi ki a szimpátiát. (mármint a diák, persze)
Felső tagozattól kezdve a diáknak is tudnia kell máshogy kifejezni az érzelmeit, a tanárnak meg találnia kell más módot az elismerésre, megerősítésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!