Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Jogosan tette ezt a tanárom,...

Jogosan tette ezt a tanárom, vagy ez már megaláztatásnak számít?

Figyelt kérdés

Előre leszögezném hogy nem nagyon tudom eldönteni hogy minek számít az eset, szóval az "elkényesztett kis.... " válaszokból kíméljenek.

Szóval az iskolában ahová járok negyed- illetve háromnegyed évkor kapunk egy értesítőt, amin lehet dícséret, figyelmeztető és rovó különböző tantárgyakból. Ezeket az osztály főnök osztja ki, és ilyenkor ki szokta emelni azokat akik a legtöbb dícséretet kapták. Ez teljesen érthető, meg érdemlik hogy külön fel legyen olvasva a nevük. Azonban előző alkalommal a legjobbak "kihírdetése" előtt az osztály főnököm felolvasta a legrosszabbul teljesítő diákok nevét is, és eredményeiket. Ezen kívül senki másnak nem olvasta fel hangosan a dolgait. Azért gondolom hogy ez nem volt valami korrekt tőle, mert persze a jó tanulóknak nem baj ha ezt felolvassák, csak egy dolog amivel jogosan dicsekedhetnek. Viszont a rosszabb tanulókkal szemben nem valami szép húzás, hiszen a figyelmeztetést úgy is látja a papíron, tehát teljesen értelmetlen és megalázó felolvasni ráadásul engedély nélkül.

Lehet én látom rosszul a dolgokat, ezért írom ki ide, meg ha félévi bizonyítvány osztáskor is eljátsza ezt merjek e szólni valamit.

2023. jan. 18. 01:22
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
34%
Hat nekünk anno kivetotte a névsort, ami atlagsorrendben volt megirva, szoval mindig láttuk hogy kik a sereghajtók de szerintem azért ez egy osztályban, ahol napi 7-8 órát össze vagytok zárva nem hiszem hogy túl nagy meglepetéseket okoz. Kerd meg hogy máskor ne olvassa fel. Lehet azt akarta elérni, hogy jobban tanulj, nem megalázni
2023. jan. 18. 10:47
 12/14 anonim ***** válasza:
73%
Alapvetően ilyen pellengérre állító célzattal felolvasni nem jó. De: Én ofő vagyok, mikor zárom le a magatartás, szorgalom jegyeket, mindenkit megkérdezek, hányast adna magának. A többieknek nem kötelező figyelni, aki akár közben olvashat, de az illetővel nem is vonulok el külön, tehát aki akarja, hallja. Ha pl az illető azt mondja, hogy példás, arra vagy azt mondom, hogy rendben, vagy nermm. Ha nem, akkor megmondom, hogy azért, mert van egy szaktanárija vagy igazolatlanja. 45 perc alatt 36 embernél nem tudom azt megcsinálni, hogy elvonulok vele. Az osztályban úgyis tudjátok egymásról, ki hogy tanul, szerintem külön ne szólj a tanárnak, legfeljebb, ha a hangnem megalázó.
2023. jan. 18. 16:07
 13/14 anonim ***** válasza:
69%
Nálunk is így volt és nagyon kellemetlen volt,mert utána nyilván ment a pletyka meg a kibeszélés amitől sokan szarul érezték magukat.Ennél már csak az a cikibb ami nálunk volt.Elmondta,hogy az osztályból ki milyen tanuló mégpedig úgy, hogy rangsorban.Én nekem egy tanár mondta,hogy ezt nem szabad csinálni sőt még a dolgozat jegyeket se mondhatja el hangosan ha nem egyezett bele mindenki.Nem járt el helyesen az biztos.
2023. jan. 18. 21:58
 14/14 anonim ***** válasza:
Egy osztályfőnöknek az a dolga, hogy összekovácsolja az osztályt, és egy pozitív közösséget alkosson, amiben a diákok jól érzik magukat. Ez nem különb megnyilvánulás volt, mint egy pisis kamasz sz&@rkavarása. Pletykát szít, erősíti a jó tanulók felsőbbrendűség érzését, és a kevésbé jó tanulók önbizalmát letiporja. Például én sosem értettem a matekot, azokra a külön órákra költöttem a legtöbbet, és max 3-asokat kapartam össze, és emiatt éreztem magam mindig hülyènek. Mindenki másban jó, és ezt beépíteni a személyiségbe nagyon negatív attitűd. Az ember nemcsak a logikai képessége, nemcsak az IQ-ja, nemcsak a memóriája. Az ember ennél sokkal komplexebb, és az hogy hogyan folytatna a tanulmányait, nem összekeverendő semmi mással, ezért a dorgáló hangnemben megírt kiértékelés, és felolvasás számomra elfogadhatatlan.
2024. jan. 13. 09:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!