A tanárok mire verik magukat a magatartás szorgalom jegyekkel? Átlagba nem számít bele továbbtanulásnál nem ad pontot innentől fogva nem tök mindegy? legyen kettes kit érdekel
Valahol a tanárt is minősíti,hogy mennyire tudja kordában tartani az osztályt
és téged is minősít mennyire tudsz normális emberek mindjára viselkedni.
(2010-15 tanév)
Képzeld el ahol én lakom,az egyik középiskolában csak a magatartás szorgalom jegyeket nézztêk,és inkább felvették a kettes-hármas tanulót,de 4-5 magatart.szorgalom jeggyel,mint azt aki szín 5,de 2 volt belőle, akkor még nem írásbeli felvételi alapján választották a diákot.
Tudod mennyire kulturált normális gyerekek jártak oda, imádtam
A tanárok nem "verik magukat" ezekkel. Számukra is nyűg, de ez elő van írva központilag. Egy kettes szorgalommal nem valószínű, hogy felvesznek egyetemre. :)
Látszólag nincs sok értelme a magatartás és szorgalom jegyeknek. Mondjuk egy másik iskolába való átvételnél ez alapján simán el is utasíthatnak. A középiskolai felvételinél ha véletlenül nem vesznek fel az adott iskolába és méltányossági kérelmet nyújtasz be akkor a hármas magatartásúak kérelmét dobják a kukába. Ha eléred az iskolában meghatározott fegyelmi fokozatokat akkor ki is rúghatnak ha már nem vagy tanköteles.
Nekem általánosban egyszer azért húzta le hármasra a magatartás és a szorgalom jegyemet is a tanár, mert lehajolva elmentem egy lelógó dísz alatt, mert máshogy nem fértem oda a tanári asztalhoz a többiektől, úgy hogy egyébként a tanárnő hívott oda, hogy odaadja a szorgalmi füzetem.
Plusz nálunk hyakori volt, hogy a fiúk nem kaphattak négyesnél jobbat egyikből sem, pusztán mert fiúk.
Ennyit a magatartás és szorgalom jegy realitásáról. Semmi másra nem jó, csak hogy lehessen szivatni bármiféle különös indoklás nélkül azt is, akivel egyébként semmi baj nincs.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!