Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » A tanárok mire verik magukat...

A tanárok mire verik magukat a magatartás szorgalom jegyekkel? Átlagba nem számít bele továbbtanulásnál nem ad pontot innentől fogva nem tök mindegy? legyen kettes kit érdekel

Figyelt kérdés
Semmibe nem számít bele. soha sehol elkérni megnézni nem fogják. Na mondjuk a többi jegyet se, de az legalább pontot ad ha egyetemre megyek. ez még azt se...
2022. márc. 11. 19:50
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
87%
Kaptál egy feketepontot vagy mi baj?
2022. márc. 11. 22:20
 12/20 anonim ***** válasza:
64%

Istenem, ilyenkor oszinten hianyoznak a kozepiskolas eveim XD

Egyebkent abban is van valami, hogy szivatasra hasznalhato, nekem 2 olyan osztalyfonokom is volt, aki utalt zsigerbol, pedig sosem voltam tiszteletlen, rossz gyerek, inkabb az elvan maganak fajta, es allandoan lerontottak azokat a jegyeimet, akik utaltak. Szerintem irritalta oket, hogy anelkul is megirtam a 3-mast, 4-est, hogy aktivan reszt vettem volna az oraikon, vagy kinyitottam volna a konyveimet. Ha nekifekudtem volna a targyaknak, siman lehettem volna jeles tanulo, de engem leginkabb a nyelvek erdekeltek, amik pedig zsigerbol mentek nekem, arra sem kellett soha tanulnom es jeles voltam mindig beloluk. Nyelvtanulasra biztatas helyett pedig kaptam a kettes es harmas magatartas jegyeket :D

2022. márc. 12. 01:03
 13/20 A kérdező kommentje:

"Nem mintha nálad ezen valaha is múlhatna bármiféle "felvételi". :)"

Valóban semmi se múlik rajta, végzuős gimis vagyok, nekem már nem kell középiskolába bekerülnöm, a kinézett szakom pontot adó tárgyai meg színötösök, innentől nagy aggódnivalóm nincs.

2022. márc. 12. 08:14
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
A tanároknak is nyűg, nem ők találták ki, gondolkozz már! Ez még a szocializmusból maradt, akkor számított egyébként az egyetemre bekerülésnél, ma a kutya sem nézi. Ezzel kapcsolatban ne a tanárok ellen pattogj, rongyolj be az Oktatási Hivatalba, vagy a miniszterhez, aztán add elő a sirámaidat.
2022. márc. 12. 08:55
 15/20 A kérdező kommentje:

" ma a kutya sem nézi."

Nem is nézheto mert az egyetemen még elvi szinten sem láthatják. Még ha akarnák se láthatnák.

2022. márc. 12. 08:58
 16/20 anonim ***** válasza:
68%
brühühü
2022. márc. 12. 09:54
 17/20 anonim ***** válasza:
41%
Vicces, hogy valaki beítja ide, hogy Brühühü, oszt fel van pontozva, pedig nem is válaszol a kérdésre, én meg ténylegesen választ adtam (#10-es) és le lettem pontozva. Na kb ez a magatartás és szorgalom jegy is. Nem tükröz realitást.
2022. márc. 12. 15:42
 18/20 anonim ***** válasza:

Egyik barátnőm gyereke tiszta kitűnő, egy db négyese sincs, de a szorgalomra négyest kapott. Nem volt belőle dráma, hiszen a hangsúly azon volt, hogy a bizonyítvány kitűnő lett, de én gondolkodtam és akkor sem tudtam, ma sem értem, mi nem tetszett a tanárnak. Talán, hogy a gyerek nem hatost kapott?

Itthon sosem nézték ezeket a jegyeket gimnazista koromban. Alapjáraton nem volt velem gond, nem lógtam az iskolából, nem cigiztem a szünetekben, nem mentem be részegen vagy bedrogozva, ritkán fordult elő, hogy házi nélkül érkeztem és, bár a végefele már kevesebb energiát fektettem azokba a tárgyakba, amik nem kellettek az egyetemre, igyekeztem nem kettessel átcsúszni belőlük.

Pont ezért otthon mindegy volt, hogy ötös vagy négyes volt a magatartásom meg a szorgalmam.

Az első 1-2 évben ötös volt, utána, ahogy átálltam arra, hogy csak a lényeggel foglalkoztam, négyes lett. Sosem érdekelt. :)

2022. márc. 15. 21:07
 19/20 anonim ***** válasza:

Azt halkan megjegyzem, hogy a külföldi bizonyítványomban nem volt külön átlagos magatartás meg szorgalom jegy, hanem ott egy külön rublikában írhatott a tanár, hogy mi a gond és mi a jó.

Hetediktől pedig a bizonyítvány így nézett ki

TÁRGYNÉV

1. Dolgozatokból, vizsgából kapott jegyek átlaga

2. Órai munka / szorgalom

3. A jegyek + órai munka / szorgalom áltaga

A 3. Jelezte a végleges érdemjegyez.

A 2. pedig akár korrigálásra is szolgált, hiszen, ha a gyerek csak 4,5-el bukott meg (5 volt az elégséges), de a leckét megírta, az órán figyelt és nem mást csinált, nem zavarta az óra menetét a rossz magatartással és csupán annyi volt a problémája, hogy nem ment neki a tárgy, a tanár hajlandó volt a szorgalom jegyre hivatkozva átengedni a gyereket. Ugyanúgy, ha éppen csak meglett az 5, de a gyerek láthatóan nem figyelt az órákon, sosem volt leckéje, a tanár a szorgalomra hivatkozva megbuktathatta, vagy 4,5-re a szorgalomra hivatkozva mondhatta, hogy nem engedi át.

---

Az iskola tisztában volt vele, hogy egy gyerek nem fog ugyanolyan szorgalommal tanulni A és B tantárgyat, ezért bontották így fel.

És ugyanúgy volt egy rublika, ahova az ofő jellemzést írhatott a tanulóról.

Itthon is felesleges valakit nem szorgalmasnak titulálni azért, mert a kémia nem érdekli és azt az energiát inkább az irodalomba és a németbe fekteti.

Én is megkaptam a négyest, mert, ahogy fentebb írtam, csak a lényeggel foglalkoztam, de sosem bántam meg, hogy azokkal a tárgyakkal, amikkel nem volt tervem, nem törődtem. Ennek sok-sok éve és sohasem jött elő, hogy "De jó lett volna többet edzenem a Cooper futásra", "De jó lenne, ha emlékeznék fizikából a rakéta működésére", stb.

2022. márc. 15. 21:36
 20/20 anonim ***** válasza:

kérdező, igazad van, de teljesen felesleges ezt hosszabban elemezni: a magyar oktatási rendszer megbukott, ez már világosan látszik. a legtöbb dolognak semmi értelme.

17/19

a GYK színvonala régóta csökken. ennél a kérdésnél is van kb. 2 érdemi válasz, a többi a szokásos kötekedó, frusztrált átlag proletár.

2022. ápr. 1. 12:55
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!