A tanárok mire verik magukat a magatartás szorgalom jegyekkel? Átlagba nem számít bele továbbtanulásnál nem ad pontot innentől fogva nem tök mindegy? legyen kettes kit érdekel
Istenem, ilyenkor oszinten hianyoznak a kozepiskolas eveim XD
Egyebkent abban is van valami, hogy szivatasra hasznalhato, nekem 2 olyan osztalyfonokom is volt, aki utalt zsigerbol, pedig sosem voltam tiszteletlen, rossz gyerek, inkabb az elvan maganak fajta, es allandoan lerontottak azokat a jegyeimet, akik utaltak. Szerintem irritalta oket, hogy anelkul is megirtam a 3-mast, 4-est, hogy aktivan reszt vettem volna az oraikon, vagy kinyitottam volna a konyveimet. Ha nekifekudtem volna a targyaknak, siman lehettem volna jeles tanulo, de engem leginkabb a nyelvek erdekeltek, amik pedig zsigerbol mentek nekem, arra sem kellett soha tanulnom es jeles voltam mindig beloluk. Nyelvtanulasra biztatas helyett pedig kaptam a kettes es harmas magatartas jegyeket :D
"Nem mintha nálad ezen valaha is múlhatna bármiféle "felvételi". :)"
Valóban semmi se múlik rajta, végzuős gimis vagyok, nekem már nem kell középiskolába bekerülnöm, a kinézett szakom pontot adó tárgyai meg színötösök, innentől nagy aggódnivalóm nincs.
" ma a kutya sem nézi."
Nem is nézheto mert az egyetemen még elvi szinten sem láthatják. Még ha akarnák se láthatnák.
Egyik barátnőm gyereke tiszta kitűnő, egy db négyese sincs, de a szorgalomra négyest kapott. Nem volt belőle dráma, hiszen a hangsúly azon volt, hogy a bizonyítvány kitűnő lett, de én gondolkodtam és akkor sem tudtam, ma sem értem, mi nem tetszett a tanárnak. Talán, hogy a gyerek nem hatost kapott?
Itthon sosem nézték ezeket a jegyeket gimnazista koromban. Alapjáraton nem volt velem gond, nem lógtam az iskolából, nem cigiztem a szünetekben, nem mentem be részegen vagy bedrogozva, ritkán fordult elő, hogy házi nélkül érkeztem és, bár a végefele már kevesebb energiát fektettem azokba a tárgyakba, amik nem kellettek az egyetemre, igyekeztem nem kettessel átcsúszni belőlük.
Pont ezért otthon mindegy volt, hogy ötös vagy négyes volt a magatartásom meg a szorgalmam.
Az első 1-2 évben ötös volt, utána, ahogy átálltam arra, hogy csak a lényeggel foglalkoztam, négyes lett. Sosem érdekelt. :)
Azt halkan megjegyzem, hogy a külföldi bizonyítványomban nem volt külön átlagos magatartás meg szorgalom jegy, hanem ott egy külön rublikában írhatott a tanár, hogy mi a gond és mi a jó.
Hetediktől pedig a bizonyítvány így nézett ki
TÁRGYNÉV
1. Dolgozatokból, vizsgából kapott jegyek átlaga
2. Órai munka / szorgalom
3. A jegyek + órai munka / szorgalom áltaga
A 3. Jelezte a végleges érdemjegyez.
A 2. pedig akár korrigálásra is szolgált, hiszen, ha a gyerek csak 4,5-el bukott meg (5 volt az elégséges), de a leckét megírta, az órán figyelt és nem mást csinált, nem zavarta az óra menetét a rossz magatartással és csupán annyi volt a problémája, hogy nem ment neki a tárgy, a tanár hajlandó volt a szorgalom jegyre hivatkozva átengedni a gyereket. Ugyanúgy, ha éppen csak meglett az 5, de a gyerek láthatóan nem figyelt az órákon, sosem volt leckéje, a tanár a szorgalomra hivatkozva megbuktathatta, vagy 4,5-re a szorgalomra hivatkozva mondhatta, hogy nem engedi át.
---
Az iskola tisztában volt vele, hogy egy gyerek nem fog ugyanolyan szorgalommal tanulni A és B tantárgyat, ezért bontották így fel.
És ugyanúgy volt egy rublika, ahova az ofő jellemzést írhatott a tanulóról.
Itthon is felesleges valakit nem szorgalmasnak titulálni azért, mert a kémia nem érdekli és azt az energiát inkább az irodalomba és a németbe fekteti.
Én is megkaptam a négyest, mert, ahogy fentebb írtam, csak a lényeggel foglalkoztam, de sosem bántam meg, hogy azokkal a tárgyakkal, amikkel nem volt tervem, nem törődtem. Ennek sok-sok éve és sohasem jött elő, hogy "De jó lett volna többet edzenem a Cooper futásra", "De jó lenne, ha emlékeznék fizikából a rakéta működésére", stb.
kérdező, igazad van, de teljesen felesleges ezt hosszabban elemezni: a magyar oktatási rendszer megbukott, ez már világosan látszik. a legtöbb dolognak semmi értelme.
17/19
a GYK színvonala régóta csökken. ennél a kérdésnél is van kb. 2 érdemi válasz, a többi a szokásos kötekedó, frusztrált átlag proletár.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!