Miért van az, hogy 31 éves fejjel is szorongás fog el, ha végignézem ezt az állítólagos kedves, könnyed középiskolai bemutatkozó videót?
Informatikai szakközépiskolába jártam, nem bullyngoltak, de mivel alacsony, sovány voltam (akkor is), teljesen izoláltan jártam be nap mint nap és gyűlöltem a tanáraimat, akik nagyképű/maximalista/tenyérbemászóan felszínes városi se**fejek voltak.
Hiába 4-5-ös voltam minden tárgyból majdnem és utána mentem egyetemre, de gyűlöltem azt a légkört, ami a kötelességekre, teljesítménykényszerre nevelt.
Egész nap bezárva egy 100 éves többszintes katlanba.
Nem tudom elképzelni, hogy bárkinek miért is jelenthet boldogságot/bulit a középiskola. Nekem csak rossz emlékeim vannak az iskolai évekről (egyedül talán az egyetemről nem de az is csak azért, mert sokkal rugalmasabb volt és nem kellett másokkal folyamatosan összezárva lennem).
Mai napig meglátok iskolásokat arra gondolok, mennyire szar, lélek- és önbizalomromboló évek voltak azok annyi gyökér egoista senkiházival.

Én örömmel gondolok vissza a középiskolai éveimre, mert nagyszerű embereket ismerhettem meg ott (többükkel a mai napig barátok vagyunk), kettő kivételével nagyon jó tanáraim voltak, akikhez a mai napig tudok tanácsokért fordulni és akkortájt kezdett bennem igazán körvonalazódni, hogy mit is szeretnék az élettől, de jóval kevesebb kötelességgel és felelősséggel.
Neked rosszat jelent, nekem jót jelent, mert neked rossz tapasztalataid voltak, nekem meg jók. Ennyire egyszerű. Nem érdemes rágódni a múlton, a jelenedből kell kihozni a lehető legtöbbet.
24/N

Ez egy beteges hozzáállás. Meg mi az, hogy #elégtétel ?
Számodra mindenki sggfej volt, "izoláltan" jártál (amúgy rosszul használod a szót, kedves "egyetemista" - végig nem jártad, az tuti), azért ez érdekes, hogy szerinted mindenki hülye, bezzeg te nem, te mindenkinél különb vagy, perszepersze. Á, dehogy voltál te kiközösítve, bullyingolva. Próbálod rontani egy iskola imidzsét, csak mert te antiszoc vagy, ez a revans? Kezeltesd magad inkább!

Tehát senki nem bántott, mégis utáltál ott mindenkit: osztálytársaidat, tanáraidat is.
Hát, komám, ez már a te bajod. Talán, ha nem így közelítettél volna feléjük, akkor barátaid lennének onnan.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!