Beleszólhat ebbe a tanár?
Van egy tesi tanárom akit utálok. Mivel sportolok heti 2× ezért nem kell maradnaom heti 2 tesiórán. Hétfő utolsó óra tesi. Azon nem kell maradjak. A szünet előtti hétfőn ebéd után beszélgettem a barátnőmmel. Majnem negyed háromig (a többiek tesiórája végéig)beszélgettünk. Majd amikor mentem hazafelé a portán megkérdezte a tesi tanárom h hol voltam. Én megmondtam neki h én már egy órája otthon lehetnék. Erre azt kérdezte h mit képzelek magamról. És h ebből a szünet után baj lesz.
Tényleg lehet ebből holnap bajom?
Nem egészen a kérdés témája, de nekem szakmunkásképzőben voltak olyan eszement osztálytársaim, akiknek szokásuk volt lógás közben benézni a suliba. (Holott a leglogikusabb ilyenkor olyan messze elkerülni az iskolát, mint ördög a szenteltvizet.) Ez még csak egy dolog. De olyan is volt, aki még órára is bejött, úgy, hogy közben ki volt írva a háziorvosa által. (Általában azért, hogy utána a haver osztálytárs majd ellóg vele, vagy mert utolsó óra volt, és utána együtt elmennek valamerre.) Ez aztán csakugyan az eszementség magasfoka volt. És volt bizony, hogy a tanár észrevette óra közben, hogy ő csak ott ül, és nem csinál semmit. És mikor szóvátette, azt felelte, hogy azért nem csinál, mert ő igazából nincs ott, mert beteg. Erre értelemszerűen jött a kérdés, hogy akkor mi a fenét keres ott. Erre meg azt mondta -mert mást nyilván nem tudott kitalálni- , hogy nem akar teljesen lemaradni, ezért gondolta, benéz egy kicsit. Erre a tanár emelt hangon rádörrent, hogy húzzon el, amíg jókedvében van, és örüljön, hogy nem említi meg az osztályfőnöknek.
Összességében: Az iskolában a legjobb, ha csak akkor tartózkodik a diák, ha ott órája vagy más dolga (napközi, tanulószoba, szakkör stb.) van.
Szerintem az a bajuk hogy ha bármi törtenik veked akkor az iskola a felelős holott órán se vagy és nem vagy felügyelet alatt.
Miért nem mész haza?
26-os:
De akkor miért nem nyitja ki a száját a tanárbácsi?!
Nehogy már a gyereknek kelljen kisakkozni mi jár az ember fejében.
Elég értelmesnek tűnik a kérdező.
Ha ezt így elmondja akkor gondolom megérti.
De nem..ő fenyegetőzik,manipulál és fitogtatja az erejét a tanuló előtt mint egy óvodás.
Na és ő tanít elvileg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!