Szerintetek is ötletes vagyok?
13. vagyok
A félreértések elkerülése végett...
Matekkal példálózom, az talán a leginkább értelmezhető
1. Fázis
Pl.: A kör
A: egy pont és egyenestől egyenlő távolságra lévő pontok halmaza
B: egy szakasztól egyenlő távolságra lévő pontok
C: egy ponttól egyenlő távolságra lévő pontok
D: egyik sem
Ebből van jó sok... ebből véletlen generátorral kap 20 kérdést és ebből kell min 17et tudni. lássuk be, egy gimiben aki ezekkel nincs tisztában, az nem érdemel 2est...
2. fázis
20 feladat, 20 perc; egyszerűbb, nem komplex feladatok
pl.:
1. Oldd meg: 2(x-4) = 5 - (8-x)
2. Kikötés: 2/(x-3)
3. Függvény zérushelye f(x)=-0,5x + 4
4. Alakítsd szorzattá: x2 - 3x - 40
stb.
Ebből 20 20p alatt megintcsak nem ördöngős dolog. Aki tudja, lehet, 10p alatt végez, aki nem tudja...
3. fázis
A gyanús eseteknél szóban lekérdezni egyes feladatokat; mellé 1-2 definíció - hisz ha a dolgozatban tudta, utána is fogja. ezzel meg tudja védeni a dolgozatbeli jegyét, azaz tudja hozni uganazt a szintet
Emellett pár praktikus dolog...
Nem engedek be senkit a terembe... amikor bemegy a diák, mindenki leteszi a táskáját és a cuccát a terem sarkában, csak egy toll, egy számológép és négyjegyű mehet, amit persze átvizsgálok... ha sok az írás benne, vagy van benne gyanús elem, nem használhatja
az ülésrendet én határozom meg...
természetesen a 2. fázisban különböző csoporttok vanank, amik minimálisan különböznek olykor...
Ez beteges? Lehet, de tanárként nem az a dolgom, hogy asszisztáljak a diákok simliskedéséhez, hanem azt, hogy értékálló tudást adjak át és kérjek számon... ne feledjük, azzal, hogy nálam tanulnak, és kikerülnek az iskolából, tudásukkal rólam is adnak egy bizonyítványt...
Vagy tanítok, konzekvensen számonkérek, vagy "ökörködöm" és kerülöm a dolgokat...
Azért azon a 18-on én is meglepődtem.
Inkább tanuld meg az anyagot, és ne mással próbálj meg kiszúrni. Lehet, hogy csendes padtársad van, de nem hinném, hogy erre igent mondana, illetve azt sem, hogy nem venné észre a tolltartójába rejtett puskád.
Szerintem brilliáns ötlet!
Neked jó, a másik meg kit érdekel?! Dehát ilyen a mai világ. Szerintem király!
Akkor ha már idaig megtanultad, meg tudod tanulni már ötösre is.
A padtársadat pedig hagyd békén.
Egyebként ha most tudod kb 4-esre a tananyagot, akkor meg mered kockázatni azt, hogy egy lebukás esetén elveszi a tanár a dogádat és bevágja az elégtelent?
Nem vagy te olyan éles kés, mint amilyennek gondolod magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!