Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Ha a diák eret vág óra alatt...

Ha a diák eret vág óra alatt a wc ben azért felelősségre vonják a tanárt?

Figyelt kérdés
Vegyünk egy képzeld helyzetet, xy kikéreszkedik, kiengedi a tanár, aztán mondjuk eret vág vagy más módszerrel végez magával. Valakit kiküldenek hogy nézze már meg hol van, és megtalálják holtan.
2022. nov. 11. 20:10
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
0%

Öngyilkossággal lereagálni egy tanár alkalmatlanságát nagyon rossz reakció és annál is rosszabb bosszú.

Az öngyilkos fejében ez tűnhet a legerősebb visszavágásnak, mert az öngyilkosságnál súlyosabb dolog nincsen, de a halál az örökre szól, a halál az megmásíthatatlan, a halálnál nincs olyan opció, hogy a tanár bűnbánatot tanúsíthat, amitől a diákja feltámadhat, és valakinek a halálát kiprovokálni egy olyan lelkiismeret-furdalást okozhat, amit hidd el, egyik tanuló sem akar a tanárának.

Hiába okozott a diákjának lelki sebeket a tanár, ő is egy ember, akinek megvan a férjefelesége-gyereke-kutyája-macskája-akármije, neki is van az iskolán kívül egy élete, neki is vannak érzései.

Az, hogy hogyan viselkedik egy iskolában és ez hogy hat ki a tanulókra egy más dolog.

Attól, hogy s.eggfej a diákjaival, lehet azért az, mert otthon problémái vannak. Lehet azért az, mert belefáradt már abba, amit a tanári munka magával hordoz. Ki tudja?

De nézd, mindenkinek lehetnek rossz hetei, hónapjai, évei, amikor nem úgy szól másokhoz, ahogy illene, kellene, amikor másba belerúg, de ezt egyszerűen nem kell felvenni és pláne nem úgy reagálni rá, hogy azzal kokrétan egy életre megnyomorítsuk őt lelkileg.

Megaláz? Oké, pár év múlva úgyis leérettségizel és soha többet nem látod.

Amikor az ember már megélt egy kort, akkor a gimnáziumi vagy az általános iskolai évek csa egy kis morzsának fognak tűnni a múltban.

Nekem is szóltak be anno a tanáraim és nekem is borzasztóan megalázó volt akkor és nekem is fájt. Akkoriban nekem is úgy tűnt, hogy nagyon hosszú a gimi, de így már 30 fölött pont azt érzem, hogy borzasztóan gyorsan elrepült az az idő és minden sértés amit a tanároktól kaptam semmisnek tűnik, olyannak, hogy felesleges lett volna ezek miatt megölnöm magam, mert már kb nem érdekel a szóbanforgó tanár, kb az arca sem jut az eszembe, és akkor így 15+ év távlatában arra gondolok, hogy most ennek a 15+ évnek ki kellett volna maradnia és egy tanárnak az élete végéig bűnhődnie kellett volna egy olyan probléma miatt, ami az idő múlásával amúgy is semmissé vált számomra?

2022. nov. 12. 00:14
 12/21 A kérdező kommentje:
Én 2 éve kijártam. Viszont a haláltól nem félek, hisz oda tartunk nem? Bármi ami történt vagy tettél nem fog számítani, nem bánsz meg semmit mert abszolút megsemmisülsz. Amúgy öngyilkosságra nem vagyok képes, de félni nem félek, igazából közömbös.
2022. nov. 12. 00:17
 13/21 A kérdező kommentje:
Amúgy nem hiszem hogy bárkiben sokáig megmarad egy random tanuló halála.
2022. nov. 12. 00:18
 14/21 anonim ***** válasza:
Még csak azzal támasztanám alá a gimnázium idővel egy morzsának tűnik a múltban mondatomat, hogy nézd meg a gimnázium osztáytalálkozókra hányan mennek el. Elenyésző, hogy pár embernél több megjelenjen és egyszerűen azért, mert ők is úgy tekintenek a gimire, hogy megtörtént az életükben, mert meg kellett történnie, kedves emlék vagy közönbös emlék vagy olyan amit kitörölnek a fejükből mert nem túl kedves emlék, de most már másik korszakban vanak benne, és bár egykor nekik a gimi a mindennapukat jelentette, egy helyet, ahol 4 évet töltöttek el és sok mindent megtapasztaltak, megéltek, de az már régen történt és CSAK 4 év volt az egész életükből, nem több, utána leérettségiztek és más utakon folytatták tovább.
2022. nov. 12. 00:20
 15/21 A kérdező kommentje:
Azok az évek nyomot hagynak, állítólag az a legmeghatározóbb életszakasz.
2022. nov. 12. 00:22
 16/21 anonim ***** válasza:
Hogy mennyi ideig marad meg az tényleg attól függ, hogy te neked közöd van-e a halálához és, ha MIATTAD lesz öngyilkos, akkor azt te nem fogod egyhamar elfelejteni. Egy életre kisérteni fog. És az amin te keresztülmennél olyan, hogy egy diák se kívánja a tanárának. Szóval az öngyilkosság nem is bosszú, inkább kegyetlenség.
2022. nov. 12. 00:24
 17/21 anonim ***** válasza:
6%

"Azok az évek nyomot hagynak, állítólag az a legmeghatározóbb életszakasz."

Taán pár évig igen, de utána elfakulnak.

2022. nov. 12. 00:26
 18/21 A kérdező kommentje:
Hmm, szerintem az ember a traumáji jórészét középiskolában szerzi, meg talán általánosban, aztán gondolj bele milyen fájdalmak jöhetnek még később, hosszú még az élet..
2022. nov. 12. 00:26
 19/21 A kérdező kommentje:
Mondjuk én a halált inkább úgy képzelem el magamnak hogy más végezz velem, én meg bátran szembenézek vele vagy valami ilyesmi, nem tudom.
2022. nov. 12. 00:28
 20/21 A kérdező kommentje:
Mindig szívesen fantáziáltam ilyesmi témákról, ezek nagyon megtudják pörgetni a hangulatom.
2022. nov. 12. 00:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!