Ha a diák eret vág óra alatt a wc ben azért felelősségre vonják a tanárt?
Öngyilkossággal lereagálni egy tanár alkalmatlanságát nagyon rossz reakció és annál is rosszabb bosszú.
Az öngyilkos fejében ez tűnhet a legerősebb visszavágásnak, mert az öngyilkosságnál súlyosabb dolog nincsen, de a halál az örökre szól, a halál az megmásíthatatlan, a halálnál nincs olyan opció, hogy a tanár bűnbánatot tanúsíthat, amitől a diákja feltámadhat, és valakinek a halálát kiprovokálni egy olyan lelkiismeret-furdalást okozhat, amit hidd el, egyik tanuló sem akar a tanárának.
Hiába okozott a diákjának lelki sebeket a tanár, ő is egy ember, akinek megvan a férjefelesége-gyereke-kutyája-macskája-akármije, neki is van az iskolán kívül egy élete, neki is vannak érzései.
Az, hogy hogyan viselkedik egy iskolában és ez hogy hat ki a tanulókra egy más dolog.
Attól, hogy s.eggfej a diákjaival, lehet azért az, mert otthon problémái vannak. Lehet azért az, mert belefáradt már abba, amit a tanári munka magával hordoz. Ki tudja?
De nézd, mindenkinek lehetnek rossz hetei, hónapjai, évei, amikor nem úgy szól másokhoz, ahogy illene, kellene, amikor másba belerúg, de ezt egyszerűen nem kell felvenni és pláne nem úgy reagálni rá, hogy azzal kokrétan egy életre megnyomorítsuk őt lelkileg.
Megaláz? Oké, pár év múlva úgyis leérettségizel és soha többet nem látod.
Amikor az ember már megélt egy kort, akkor a gimnáziumi vagy az általános iskolai évek csa egy kis morzsának fognak tűnni a múltban.
Nekem is szóltak be anno a tanáraim és nekem is borzasztóan megalázó volt akkor és nekem is fájt. Akkoriban nekem is úgy tűnt, hogy nagyon hosszú a gimi, de így már 30 fölött pont azt érzem, hogy borzasztóan gyorsan elrepült az az idő és minden sértés amit a tanároktól kaptam semmisnek tűnik, olyannak, hogy felesleges lett volna ezek miatt megölnöm magam, mert már kb nem érdekel a szóbanforgó tanár, kb az arca sem jut az eszembe, és akkor így 15+ év távlatában arra gondolok, hogy most ennek a 15+ évnek ki kellett volna maradnia és egy tanárnak az élete végéig bűnhődnie kellett volna egy olyan probléma miatt, ami az idő múlásával amúgy is semmissé vált számomra?
"Azok az évek nyomot hagynak, állítólag az a legmeghatározóbb életszakasz."
Taán pár évig igen, de utána elfakulnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!