Milyen érzés kiközösítve lenni?
Szerencsére sosem volt benne részem, és a volt osztályaimban is mindenki jóban volt mindenkivel.
Viszont ma ahogy mentem haza (egy iskola mellett lakom) láttam, hogy kint játszanak a gyerekek, és egy pedig távol ül mindenkitől, full egyedül, nagyon megsajnáltam.
Milyen érzés amikor ki vagy közösítve? Van ez hatással a későbbi életedre?
Mert ha igen nagyon szomorú, hogy szegény még el se kezdte az életet gyakorlatilag de már hátrányban van.
Suliban 1 igaz barátom volt, de az igaz volt, a többiek lenéztek és kiközösítettek minket a származásunk miatt..
Kiközösítve 1 emberrel aki önzetlenül, feltételek nélkül bármilyen bajban odaállna melléd a világ legjobb dolga.
"Van ez hatással a későbbi életedre?"
Igen. :/
Magányos és fájdalmas dolog, de "meg lehet szokni" valamilyen szinten, pontosabban bele lehet törődni.
Egész gyerekkoromban ki voltam közösítve, de így utólag nem neheztelek senkire. Úgy mondanám hogy már nem igazán érdekel mi történt. Az életemre és a személyiségfejlődésemre nagy hatással volt mondjuk, negatív irányban főleg. Pár évig szakorvos kezelt súlyos depresszióval, mondjuk ez az időszak javarészt kiesett, szóval nincs súlya. Sosem tudtam megfelelően kapcsolatot teremteni más emberekkel, illetve mindig is volt bennem egyfajta hideg távolságtartás az irányukban. Nem mondom hogy gyűlölöm az embereket, mert ez egy nagyon erős szó, de hogy ha van választási lehetőségem akkor elkerülök mindenféle kontaktust. Párkapcsolatom vagy első csókom felnőttként sem volt, tényleges barátaim nincsenek egy-két internetes barátságon kívül.
Őszintén, én hamar elfelejtettem hogy milyen érzés volt kiközösítve lenni, mert hozzászoktam. De felnőttként több problémát is felvetett, mindig is úgy éreztem hogy kimaradok olyan dolgokból amit velem egykorúak megélnek. Ezek olyan alapvetőnek mondott dolgok mint mondjuk a barátok megléte vagy a közös szórakozás, buliban, cukrászdában vagy akárhol. Pár év múlva ez még "jobb" lesz, ha majd mindenki házasodik meg gyereket vár.
De ettől független nem okolok senkit és semmit ezekért, nincs bennem düh azok iránt akik kiközösítettek. Az én dolgom csak annyi hogy próbáljak magamból egy egészséges embert összerakni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!