Beégtem vizsgán. Mit tegyek, hogy ne érezzem magam rosszul?
Ma volt egy vizsgám, amin olyan tételt sikerült kihuznom, amit egyáltalán nem tudtam. Hebegtem-habogtam...nem tudtam semmit. A csoporttársaim közül voltak bennt ketten, akik hallották, hogy mennyire nem ment.
Tiszta gáz volt, mert véletlenül kicsúszott a számon, hogy " milyen szerencsétlen vagyok".... Szerintetek el fogják ezt felejteni? A csoporttarsak meg a tanár is? Nagyon rosszul érzem magam, hogy ennyire szánalmasan sikerült ez:(
Veletek volt már ilyen?
1.
Valósznűleg a hallgatókkal is megeett vagy meg fog esni egy másik vizsgán vagy az életben.
+
Ilyenkor a hallgatók felfogják, hogy más ideges és valakin ez így jön ki, nem is törődnek vele különösebben, inkább a saját dolgukkal vannak elfoglalva.
2.
Egy egyetemi tanár nem először találkozik ezzel a jelenséggel.
Van hallgató
- aki megszólalni sem tud
- aki vihogni kezd
- aki sírva fakad
- aki dadog
- aki zagyvaságokat mond
- aki böfög vagy szellent idegességében
- aki hebeg-habog
és még sorolhatnám.
Emiatt egy tanár erre immunis, nem fog lenézni, hogy nem pörgött a nyelved és ömlött belőled sok okosság.
3.
Te is meg fogod emészteni.
Most azért látod ilyen ijesztőnek, mert a vizsgaidőszak van, ilyenkor az ember stresszesebb, mindent másképp érez és lát.
Vizsgán még nem volt velem ilyen, felelésnél már igen.
Elmondtam, amit tudtam (kb. 2 szót), aztán megmondtam, hogy többet sajnos nem tudok.
A tanár értékelte (nagyon nagy jóindulattal, kettesre).
Ez a normális viselkedés ilyenkor, gyakorold te is.
Azt nem mondom, hogy közben jól éreztem volna magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!