Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Jogi útra tudja terelni a dolgot?

Jogi útra tudja terelni a dolgot?

Figyelt kérdés
Sziasztok, fiamat korrepetálta egy lány aki feketén vállalta nekünk számla nélkül 1500 forintért per óra, összesen 50ezer forint értékben dolgozott nálunk idézőjelbe viszont nem fizettük ki mert nem volt pénzünk ez már másfél éves történet most pedig azt írta hogy jogi útra tereli a dolgot ? Lehet nekem ebből problémám ? Vagy ő üti meg a bokáját ?

2022. ápr. 25. 19:47
1 2 3 4 5 6 7
 1/62 A kérdező kommentje:
A csaj egyetemista volt akkoriban azóta már rendes tanár
2022. ápr. 25. 19:47
 2/62 anonim ***** válasza:
98%
Én levertem volna rajtatok.
2022. ápr. 25. 20:01
 3/62 anonim ***** válasza:
100%
Megérdemlitek! Ezek elvek. Tudod, hogy mennyit keres egy tanár? Könyörögve kérnék tőle bocsánatot és adnám vissza a pénzt. Függetlenül attól, hogy feljelent-e. Nem tudom, hogy van pofátok ilyet csinálni….
2022. ápr. 25. 20:06
 4/62 anonim ***** válasza:
100%
Te most komolyan hagynád, hogy szegény lány, aki diákként korrepetált pluszban (teljesen korrekt árrért) és volt olyan rendes, hogy nem kérte azonnal a pénzt az anyagi helyzetetek miatt, most megszívja? Azért itt több, mint 30 óra munkájáról van szó. Ha egyben nem is tudod megadni, legalább részletekben fizess, ennyire ne legyél szemét.
2022. ápr. 25. 20:07
 5/62 anonim ***** válasza:
89%
Sántít a történet. Ha valaki munkára adja a fejét, akkor már az elején kéri a pénzt, ha látja azt, hogy nem tudtok fizetni, akkor azt szépen közli, hogy nincs lehetősége segíteni, mert kell neki a megélhetéshez a zseton, szabadidejét meg úgy kalkulálja, hogy a munka mellett, magára is jusson idő.
2022. ápr. 25. 20:13
 6/62 anonim ***** válasza:
92%
A történet fura, minden óra után szokás fizetni és valaki - nehezen hihető - hogy "másfél évig" szorgalmasan órát tart, nulla forintért, olyan ígéretekkel, hogy "majd" lesz fizetés "valamikor"...
2022. ápr. 25. 20:26
 7/62 A kérdező kommentje:
Nem másfél évig tanítot , hanem másfél éve volt ez a szitu és abban maradtunk hogy hó végén egybe rendezzük mert épp a kovid miatt nem volt munkája a páromnak de aztán nem jöttün hejre anyagilag így nem tudtok kifizetni azt hittem már elfelejtette de ma rám ír hogy jogi útra tereli ha nem adom meg a tartozást de hát feketén dolgozik akkor hogyan jelenthetne fel ennyi erővel én is feljelentem a navnál
2022. ápr. 25. 20:45
 8/62 anonim ***** válasza:
100%
Undorító féreg vagy... Elfelejtette...
2022. ápr. 25. 20:52
 9/62 anonim ***** válasza:
100%

Ilyet nem felejt el senki...

Amúgy viheti jogi útra és lehet neki is lenne belőle valamennyi kára, de így hogy diákként csinálta, nem hiszem, hogy akkora, ráadásul összességében még mindig nyereséggel jöhetne ki belőle. Ugye tudod, hogy ha bíróság elé viszi, akkor már nem csak 50 ezret kéne neki visszaadni? Hanem kártérítéssel meg mindennel együtt. Namost ha neked ki kell fizetni neki mondjuk 150 ezret (nem tudom mi reális, csak a példa kedvéért írok valami konkrét számot), de ő ebből elbukik 50 ezret, mert feketén csinálta, akkor még mindig marad belőle 100 ezer Ft-ja. Ti meg nagyon rosszul jártok. Inkább egyezz meg vele, 50 ezer Ft azért még mindig nem annyira sok ahhoz képest, hogy mennyit tanított és részletekben vissza tudnád adni.

2022. ápr. 25. 20:59
 10/62 A kérdező kommentje:
De nincs pénzem sajnos megadni nagyon sok kiadasunk van hiába akarnám és szerintem úgyse merne megtenni a feljelentést mert ő is rosszul járna ja meg ő irogatott nekem havonta hogy mikor várhatja a pénzt szóval ez már zaklatás
2022. ápr. 25. 21:12
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!