Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Öcsém barátjával a szüleik...

Öcsém barátjával a szüleik rendkívül erőszakosak. Felső szomszédok, hallottunk már nem egy meredek dolgot. Hogyan lehetne ezt jogi útra terelni?

Figyelt kérdés
Amellett, hogy 16 éves öcsém is mesélt már sokmindent, a barátjától is tudtam meg dolgokat, közel napi szinten halljuk az üvöltést, dulakodást, dobálást (még mielőtt valaki kérdezné, családi okokból kifolyólag velem él az öcsém). Ez már odáig fajult, hogy a szülők az öcsémet is b*szogatják alkalomadtán, egyszer a "kedves" anyuka állítólag löködte is. Én is kaptam pár fura megjegyzést, de érezhető, hogy egy felnőttel szemben már nem mernek agresszívan viselkedni. A hatóságok, ill. én mit tudnék tenni, hogy 1. Ne kelljen ezt hallgatni 2. Az a gyerek se legyen rongyosra csépelve, szivatva. Nyilván az nem megoldás, hogy a már már szokásos késő esti óbégatás, borogatás alkalmával rájuk rúgom az ajtót, pedig legszívesebben ezt tenném. A lépcsőház többi lakóját is zavarja, volt már a rendőrség értesítve, de jó szokásukhoz híven a tötyögésen kívül semmi érdemi nem történt.

2021. dec. 17. 11:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
29%
Az ilyenek csak az erőből értenek. Szorri, ez van. Vagy abból se, mert ha megrakod akkor még rosszabb lesz a srácnak, mert őt fogják hibáztatni. Mielőbb el kell onnét tűnni neki.
2021. dec. 17. 11:48
 2/11 anonim ***** válasza:
94%
Talán a gyámügynél kéne jelenteni. Gondolom a gyerek meg tudná nekik erősíteni hogy valóban szörnyű dolgok történnek vele otthon.
2021. dec. 17. 11:49
 3/11 anonim ***** válasza:
88%
Hány éves a gyerek? Gyámhatóságnak hivatalos bejelentés?
2021. dec. 17. 11:51
 4/11 anonim ***** válasza:
39%

Gondolom a srác is 16 év körül van, mint az öcséd. Ha intézetbe kerül, az se lesz jobb hely neki. 18 éves kora után meg onnan mennie kéne.

Azt nem értem, egy 16 éves fiatalember nem mer szembeszállni a szüleivel? Én annyi idősen biztos lefogtam volna a szüleim karját, ha ütni akarnak. És hangerővel is bírtam volna. Szóval egyszerűen elértem volna, hogy engem ne merjenek bántani.

Persze aki abba nőtt bele, hogy folyton ütik, az lehet, hogy pont ezért nem tud ellenük fordulni.

Te nemigen tudsz tenni mást, mint lelket öntesz a fiúba, ha nálatok van.

Ha öcsédet meglöködi az anyja, akkor azonnal, mikor megtudod, menj föl és rakd helyre, hogy löködje a dédöreganyját, de ne a te testvéredet.

2021. dec. 17. 12:13
 5/11 anonim ***** válasza:
94%
Ha kezet emel az öcsédre bármelyik is, AZONNAL feljelenteni a söpredéket.
2021. dec. 17. 12:22
 6/11 anonim ***** válasza:
69%
Amig nincs tettlegesség nem foglalkoznak vele érdemben.
2021. dec. 17. 12:37
 7/11 anonim válasza:
94%

4-es: aki egy viszonylag normális családban nő fel, annak elképzelhetetlen, hogy miért nem lázad fel a 16 éves. De gondolj bele, hogy ha napi szinten terrorizálva van, emellett szégyenkeznie is kell a szülei miatt, hát ő sajnos nem abból a 100%-os egó-ból indul.

És egy agresszív felnőttel szemben, ha a gyerek agreszív, akkor ott könnyen nagyon rossz felé fajulhatnak a dolgok.

Sajnálom szegény srácot. Nem tudom mit lehetne tenni... Talán a sráccal kéne beszélni, hogy kér-e segítséget. Nem tudom az intézet milyen lehet.

2021. dec. 17. 13:20
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Pont azon gondolkodtam, amit ti is írtatok, hogy ezután a gyereknek lenne baja. Öcsémnek ís hiszek, simán kinézem, hogy ez megtörtént, de megintcsak ott tartunk, amit írtatok. Nem mondom, ketté tudnám hasítani a szülőket, de valószínűbb, hogy abból nagyobb baj lenne, illetve a srácon vernék le. Tudomásom szerint úgy-ahogy ellenáll, próbálja védeni magát, de nyilván eléggé megköti az, hogy nem tudna hova menni. Annyit felajánlottunk neki, hogy miután elmúlt 18 (előtte ugye jogi akadályai vannak), mivel eltartani nem tudnám, úgy beköltözhet hozzánk, ha elmegy dolgozni vagy megoldja a továbbtanulását estin vagy levelezőn, nyilván a pénzkeresés miatt, max én átcuccolok a nappaliba. Egyébként nem tudom mi történik, nem a legjobb tanuló a srác, de amik érdeklik, abban jó, már csak az otthoni körülmények miatt sem kicsapongó, meg hát pénze sem lenne rá. Mint elmondta nem engedik a szülei sem tanév közben, sem nyáron diákmunkára, amit végképp nem értek. Az esetleg ütközik valami jogi akadályba, hogy felvételek készüljenek a dulakodásokról? Semmi extra nem kellene, annyira tisztán lehallatszik. Ha más nem, nekik visszajátszani, hogy tudjanak arról, hogy ezt bármikor eljuttathatom bárhová. Mi elmenni biztos nem fogunk, ugyan van egy lakásom, amit fizetgetek, egész pontosan albérletnek van kiadva, a jelenlegi pedig a szüleink lakása volt, ráadásul nagyobb is, jobb is, öcsémet sem akarom 18 éves kora után kidobálni, hogy mehet a dolgára, igazából majdhogynem mint egy lakótárs vagy bérlőképp elvan (nyilván azért figyelek rá). Meg nem is zavar, a srác sem zavarna, sőt, ha terveik szerint egyszer szaktársak lesznek, legalább segítenek egymásnak.
2021. dec. 17. 13:27
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Gyámügy!
2021. dec. 17. 15:39
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Segélyvonal!
2021. dec. 17. 15:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!