Öcsém barátjával a szüleik rendkívül erőszakosak. Felső szomszédok, hallottunk már nem egy meredek dolgot. Hogyan lehetne ezt jogi útra terelni?
Gondolom a srác is 16 év körül van, mint az öcséd. Ha intézetbe kerül, az se lesz jobb hely neki. 18 éves kora után meg onnan mennie kéne.
Azt nem értem, egy 16 éves fiatalember nem mer szembeszállni a szüleivel? Én annyi idősen biztos lefogtam volna a szüleim karját, ha ütni akarnak. És hangerővel is bírtam volna. Szóval egyszerűen elértem volna, hogy engem ne merjenek bántani.
Persze aki abba nőtt bele, hogy folyton ütik, az lehet, hogy pont ezért nem tud ellenük fordulni.
Te nemigen tudsz tenni mást, mint lelket öntesz a fiúba, ha nálatok van.
Ha öcsédet meglöködi az anyja, akkor azonnal, mikor megtudod, menj föl és rakd helyre, hogy löködje a dédöreganyját, de ne a te testvéredet.
4-es: aki egy viszonylag normális családban nő fel, annak elképzelhetetlen, hogy miért nem lázad fel a 16 éves. De gondolj bele, hogy ha napi szinten terrorizálva van, emellett szégyenkeznie is kell a szülei miatt, hát ő sajnos nem abból a 100%-os egó-ból indul.
És egy agresszív felnőttel szemben, ha a gyerek agreszív, akkor ott könnyen nagyon rossz felé fajulhatnak a dolgok.
Sajnálom szegény srácot. Nem tudom mit lehetne tenni... Talán a sráccal kéne beszélni, hogy kér-e segítséget. Nem tudom az intézet milyen lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!