Csak nekem furcsa magázni egy 10 évvel idősebb tanárt?
Nyílván furcsa, de tanárfüggő is, kinek mi a kényelmesebb. Nálunk is van olyan tanár aki külön mondta hogy nyugodtan lehet tegezni, van olyan akinél oda-vissza megy a magázódás, tehát a tanár is magáz minket. Egyáltalán nem változtatja meg a légkört, sőt. A szóban forgó tanár óráin szokott lenni a legjobb hangulat, nyílván megköveteli a fegyelmet ha adja le az anyagot, de ha van időnk akkor mindig kötetlen beszélgetést tart. A magázódásnak maximum annyi értelmét látom hogy fenntart egy kis távolságot a két fél közt, nem olyan közvetlen.
Mondjuk én személy szerint pont hogy tegezni nem szeretek, csak azokat tegezem le akik maximum 3-4 évvel idősebbek, vagy a nálam fiatalabbakat (Borzalmas vagyok mások életkorának megállapításában).
Volt hogy külön rámszóltak szüleim ha boltban egy fiatal kasszást magáztam, de nekem így a kényelmes, ezt szoktam meg. Nagyon furcsa lenne változtatnom rajta így hirtelen.
Amúgy külföldön mi tegeztük a tanárokat és a keresztnevükön szólítottuk, kortól, nemtől függetlenül. Ettől függetlenül tudtuk, hogy nem vagyunk egy szinten a tanárral, sosem voltunk tiszteletlenek, mindig tudtuk hol a helyünk.
A munkahelyen is tegez mindenki mindenkit, de tudjuk, hogy egy nagyfőnök nem azért van, hogy bratyizzunk vele, se azért, hogy a magánéletünkhöz igazítsa a munkát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!