Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » A tanárok miért haragszanak...

A tanárok miért haragszanak még mindig azért, mert órán iszik valaki?

Figyelt kérdés

A keresztfiam most 8. osztályos.Ő mesélte,hogy megszidták, mert ivott órán és nem kért engedélyt.

Ekkor ugrott be,hogy nekem is volt egy durva veszekedés (nem vita) egyszer emiatt egy tanárral még, amikor gimnáziumba jártam.12 éve történt, de annyira tisztán megmaradt, hogy minden mondatra emlékszem.

Egy lezárható palackból ittam egy korty vizet és nem kértem engedélyt.

Erre rám förmedt,hogy,hogy merészelem ezt.Én azt válaszoltam,hogy jogom van vizet inni, mert a víz az élet alapja, a levegővételhez sem kell engedély.Ekkor már vérben forgó szemekkel kiabált,hogy kinek képzelem én magam.Mondtam, nincs a házirendben,hogy csak engedéllyel lehet inni , ne éljen vissza a hatalmával, mert Maga fog rosszabbul járni.

Na, ezután jöttek a fenyegetések, órai munka egyessel meg igazolatlan órával fenyegetett.Mondtam, itt vannak a tanúk mellettem, nem fog sem egyest adni, sem igazolatlant beírni, plusz ahhoz a szüleimnek is lenne szava.

Aztán, kicsengettek.

Semmi nem lett az ügyből, de ha valaki az eset után ivott órán, szólni nem szólt, de látszott,hogy gyilkolni tudna a szemeivel.

A keresztfiamnak is mondtam, ne hagyja magát.

Sok pedagógus azt hiszi bármit megtehet és visszaélhet a ráruházott igencsak nagy hatalommal és felelősséggel.

Több, mint 10 év van az ő esete és az enyém között de a pedagógiai önkény mit sem változott.

2022. febr. 13. 17:41
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

7 év felsőoktatás után el is felejtettem, hogy a közoktatásban nem lehet órán inni vagy wc-re menni külön engedély nélkül. Tök kontraproduktív ez az egész, mert pont azzal szakadt meg a tanóra folyama, hogy az emberek baromságokhoz kérnek engedélyt. Mindenkinek jobb lenne, ha csendben wc-re menne vagy inna akinek kell.

Ami még külön él bennem emlékként, hogy az elméleti közgazdaságtan tanár egyesével ellenőrezte mindenki füzetét, hogy lejegyzeteltünk-e mindent az órán, amit szintén hülyeségnek éreztem már akkor is. Had legyen már jogunk versenyírás helyett inkább figyelni az órán, majd megtanulni a tananyagot a tankönyvből, amiben pont az szerepel, mint amit órán elmondott. Töriből is mindig csak a tankönyv szélére írtam ki azt a pár dolgot, ami extrában elhangzott az órán és teljesen jól működött nekem ez a rendszer.

2022. febr. 13. 22:40
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Azt a részét még megértem, hogy órán nem engedik az evést, mert mindenki ott csámcsogna, zörögne a zacskóval stb. Sose felejtem el, mikor anno egyik osztálytársam matek óra közepén az első padban elővette a félméteres szendvicsét és elkezdett táplálkozni. A tanár konkrétan majd elájult, amikor meglátta, de nem szólt rá.

Az ivást viszont abszolút nem értem, miért ne lehetne egy kortyot inni?

Nálunk például az óra volt még egy inkriminált dolog, egyszer utolsó órán rápillantottam a fali órára és a tanár megkérdezte enyhe gúnnyal a hangjában, hogy hány óra van. Az azt követő órák szinte mindegyikén feltette nekem ezt a kérdést.

2022. febr. 14. 10:14
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk pl az a pláne, hogy a házirend kifejezetten kimondja, hogy lehet inni órán és így is van olyan tanár, akinél nem. Jó, nekünk egy van csak szerencsére.

Szerintem amúgy ez az ivás olyan dolog, hogy amíg a gyerek korából nem elvárható, hogy kibírja, addig oké, hogy iszik, de ha már elvárható, hogy kibírja, akkor már azt is el lehet tőle várni, hogy tisztában legyen annak a következményével, hogy ha iszik, akkor lemarad-e a jegyzeteléssel vagy sem. Tehát az utóbbi esetben meg ezért nincs értelme megtiltani.

Az, hogy valamelyik tanár meg engedélykérést vár azt kifejezetten nem értem. A wcre menésnél érthető, mert az ő felelőssége, hogy hol a diák, tudnia kell róla, hogy mi van vele, hogy most csak pisil, vagy rosszul van, vagy lóg. De az ivás... Többet zavar, ha megkérdezi, mint amikor nem, ilyen hülyeségek miatt felesleges félbeszakítani az órát.

(Később visszatérek, de röviden ennyi)

2022. febr. 14. 11:28
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Több évtizedes önkényuralom után egyáltalán nem meglepő idős tanároknál ez a felfogás. Viszont az ilyen tanárokat már el kéne szeparálni a tanítástól. Már rég nem a Kádárrendszerben élünk.
2022. febr. 14. 11:58
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk az volt a rendszer, hogy:

WC-re kimehetsz, de fel kell tenned a kezed és meg kell kérdezned. Ebből nem lehet rendszert csinálni, mondjuk tantárgyanként 3-4* egy félévben talán belefért, de minden órán/gyakran már haragudtak érte

Inni lehetett, kérdés nélkül, bármilyen órán. Tesin azt hiszem még biztattak is erre minket, mikor ilyen tikkasztó meleg volt

Enni olyan órán lehetett, amikor filmet néztünk vagy épp osztályfőnökin, mert ott nem kell folyamatosan jegyzetelni, ráérünk. Ofőm pl olyan volt, hogy, ha bejött az órára és raktam el a szendvicsem, ha a fele vagy kevesebb volt meg, azt mondta, hogy nyugodtan befejezhetem. Vagy pl, ha témazáró volt és a többiek még írták a fogalmazást, aki beadta, az telefonozhatott, kajálhatott, a lényeg, hogy csendben legyen addig, míg a többiek dolgoznak.

2022. febr. 14. 19:15
 16/21 anonim ***** válasza:
76%
#15 Ez az iskola Magyarországon található?
2022. febr. 14. 20:53
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Igen, akár iskola nevet is mondok, ha szeretnéd.:)

Fehérvári gimnáziumról van szó

2022. febr. 14. 20:56
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

16# Nálunk is kb ilyen volt, és Magyarországon jártam suliba :D

Pedig nem egy utsó suli volt, elég menőnek számított. Nagyrészt jófej tanárokat fogtam ki, na, nem panaszkodhatok

2022. febr. 14. 20:57
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
17#-nek ment* (18 voltam)
2022. febr. 14. 20:58
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

#15,#17 voltam.

Igazából kb mindegy melyikünknek szánod. Nem flexelésből írtam a választ, ha úgy jött volna át, csak gondoltam #15 közelében csak rossz iskolák vannak vagy csak ilyen helyekkel van tapasztalata mással, és kíváncsi.

Viszont, ha neki szántad volna, amit írsz, az is okés, mert legalább látja, hogy nem 1 gimiben vannak csak jófej, normális tanárok.

2022. febr. 14. 21:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!