A diákok miért járnak be totál betegen is az iskolába meg szállnak fel a buszra?
Mert anya nem engedi, hogy otthon maradjanak egy kis megfázással. Az ősök félholtan, négykézláb is elmentek az iskoláig keresztül vágtatva a veszélyes dzsungelen, akkor nehogy már majd a gyerekek urizáljanak itt.
Persze ez csak személyes tapasztalat, nálam ez volt az oka annak, hogy betegen is mentem anno míg iskolás voltam.
4 változat van:
1.Nem akarok hiányozni
2.Anyámék se engedik hogy lógnak.
3.annyi hiányzásom van,hogy több nem férhet bele.
4.Vagy vannak akik olyan butyuta hogy betegen is felszáll,és kollégista,és fertőzni akar
Nemcsak a szülő lehet itt a ludas.
Nálunk gimiben az ofőm leordított a végtelenségig, ha egy hetet otthon maradtál mondjuk mandulagyulladással. Nemcsak a lógásról van itt szó. Nem akarta megérteni, hogy valaki etikusnak sem találja, hogy egy fél osztályt megfertőzzön azzal, hogy úgy bemegy. Az volt a mottója, hogy “Lázasan is be kell jönni tanulni.”, meg hogy 11. osztálytól minden hiányzás -1 pont az érettségin. A szombatokat sem akarta engedni szülői igazolással sem.
Mondanom sem kell, ő volt az első másfél éve, aki covidosan bejött az iskolába és kényszerbezárást kellett miatta végrehajtani.
Férjemet nem engedték otthon feküdni, simán bezavarták betegen az iskolába. Nem is kommentálom. Volt, hogy a tanár küldte haza, másnap megint elzavarták iskolába.
Én nem mentem suliba, ha beteg voltam, max enyhe náthával mentem el. Eszem ágában se volt lázasan, full taknyos fejjel ülni a padban, míg ki nem esek a fáradságtól.
Az iskola nem olyan, hogy otthon maradsz 5 napra, s következő héten ott folytatod a dolgod, ahol abbahagytad. Mert írnak a többiek közben egypár témazárót, néhányszor felelnek, s felvesznek egy valag leckét. Mire visszamész, azt se tudod, melyik világon vagy.
Főleg, hogy egy átlag diák nem maga dönti el, hogy megye-e reggel iskolába, vagy nem, hanem a szülei.
Több oka is lehet.
Vagy a szülő nem engedi, hogy hiányozzon és/vagy úgy ítéli meg, hogy simán elmehet olyan állapotban iskolába. Vagy épp az ofő kap vérszemet, amikor valaki pár napnál többet hiányzik. Vagy épp maga a diák nem akar hiányozni, mert különben rengeteg pótolnivalója lesz, legyen az dolgozat, órai jegyzet, vagy épp órai munka (jegy).
Gimiben volt egy lány, akit még lázasan is iskolába zavartak a szülei, mondván nem engedhet meg magának hiányzást. A vége az lett egyik alkalommal, hogy az anyja és a régi ofőnk telefonon veszekedett egymással, de végül hazakísérte az egyik barátnője.
Az utolsó ofőnk viszont egyszer velem kezdett el veszekedni, hogy ő nem hajlandó leigazolni a hiányzásom, mert olyan nincs, hogy egy hétig beteg voltam. Érdekes volt :D (az volt az első és egyedüli hiányzásom abban az évben)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!