Van pszichológiai oka, ha rám szállnak/piszkálnak ok nélkül?
Velem is ezt csinálták (a fiúkkal együtt), egy rakás plázacica, szerencsére már másik suliba járnak. Miket szólnak be? Nem mindegy a megoldás szempontjából.
Engem leginkább értelmetlen kérdésekkel vagy hülyeségekkel bombáztak, vagy épp csicskáztatni akartak. Szintén szerintük vicces hülyeségekkel kapcsolatban, hogy mondjam, ezt, mondjam azt, stb. A leghatékonyabb az volt ha megpróbáltam szép szóval, aztán leordítottam a fejüket néhány káromkodással kiegészítve, röhögtek de aztán abbahagyták.
Egyébként sokféle oka lehet a dolognak:
- Nem vagy nekik szimpatikus, és bunkók
- Különc vagy, nem tudják elfogadni és ezért csinálják
- Azt látják hogy sebezhető vagy, ők pedig erősebbnek érzik magukat ha piszkálnak, mivel ezzel "bizonyítják" hogy te vagy a gyengébb
- Nem vagy olyan pénzes, ezért úgy gondolják hogy le kell nézniük
- Szerintük amit csinálnak az vicces
Ennek sok oka lehet, de mindenképpen magukat minősítik ezzel a tahó viselkedéssel.Viszont ha párszor lenne valami zavarba ejtő, vagy megszégyenítő válaszod, akkor leszállnának rólad szerintem, mert ezeknek a legnagyobb rémálmuk, hogy őket röhögik ki.
Tehát ilyesmire gondolok, pl:
Ha valamit beszólnak, röhögj rajtuk, olyan arckifejezés kíséretében, mintha egy félkegyelmű bohócot látnál.
De semmiképp ne azt lássák, hogy téged bánt, vagy bosszant a beszólásuk.
Vagy jó módszer az is, ha néha te szólsz be nekik.Ezt lehet burkoltan, pl megdícséred, milyen szép a ruhája,, jól áll neki, hogy kicsit kövéríti.De ezt olyankor, mikor lehetőleg sokan hallják :)
Vagy kicsit arrogánsabb formában:Mondd neki, hogy kap tőled ajándékba egy lovat, hogy azt baszogassa, ne téged :D
kiszúrták,hogy mentálisan és verbálisan gyenge vagy,megtörhető,egy áldozat.
a pszichológiai oka is egyszerű.
kevésbé vagy szociális,nehezebben alkalmazkodsz,nem építesz kapcsolatokat,nem harcolsz,nyelsz.
az is mutatja azt,hogy totálisan nem vagy képben,hogy egy szociális dominanciát érintő kérdéshez ideírod a totálisan nem releváns ki milyen tanuló dolgot.
az az okos ember,akinek az érzelmi intelligenciája fejlett,jó emberismerő és manipulátor.
nem az akinek a lexikális tudás lenyűgöző de szociálisan elmaradott,mert ő a buta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!