Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Van pszichológiai oka, ha rám...

Van pszichológiai oka, ha rám szállnak/piszkálnak ok nélkül?

Figyelt kérdés
Középsulis vagyok és a plázacicák rettenetesen piszkálnak, de nem különbek, mint én. Észben biztos nem. Rosszabb tanulók. Nem adtam rá okot, de verbálisan bántalmaznak. Mi lehet az oka?

2014. okt. 14. 17:38
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
98%
Gondolom csendesebb vagy. Gyakran rászállnák a csendesebb emberekre a semmirekellők, mert tudják, hogy ők nem szólnak vissza. Ehhez még társul az órási arc a semmire.
2014. okt. 14. 17:40
 2/35 anonim ***** válasza:
72%
Nincs. Csupán nem vagy félelemkeltő. Addig piszkálni fognak, amíg nem változtatsz ezen.
2014. okt. 14. 17:42
 3/35 anonim ***** válasza:
92%
Nem feltétlenül a csendesekre szállnak rá, mert attól, hogy valaki csendesebb még lehet erős kisugárzása. Arra szállnak rá, akin látszik, hogy valami baja van, kicsit labilisabb, könnyen ideges lesz és magára veszi, ha beszólogatnak neki. Van egy könyv, verbális önvédelem a címe, keress rá :)
2014. okt. 15. 11:17
 4/35 anonim ***** válasza:
100%

Velem is ezt csinálták (a fiúkkal együtt), egy rakás plázacica, szerencsére már másik suliba járnak. Miket szólnak be? Nem mindegy a megoldás szempontjából.

Engem leginkább értelmetlen kérdésekkel vagy hülyeségekkel bombáztak, vagy épp csicskáztatni akartak. Szintén szerintük vicces hülyeségekkel kapcsolatban, hogy mondjam, ezt, mondjam azt, stb. A leghatékonyabb az volt ha megpróbáltam szép szóval, aztán leordítottam a fejüket néhány káromkodással kiegészítve, röhögtek de aztán abbahagyták.

Egyébként sokféle oka lehet a dolognak:

- Nem vagy nekik szimpatikus, és bunkók

- Különc vagy, nem tudják elfogadni és ezért csinálják

- Azt látják hogy sebezhető vagy, ők pedig erősebbnek érzik magukat ha piszkálnak, mivel ezzel "bizonyítják" hogy te vagy a gyengébb

- Nem vagy olyan pénzes, ezért úgy gondolják hogy le kell nézniük

- Szerintük amit csinálnak az vicces

2014. okt. 15. 20:34
 5/35 anonim válasza:
89%
Mindig az introvertáltak szívnak, az extrósoknak áll az oktatási rendszer.
2014. okt. 16. 16:49
 6/35 anonim ***** válasza:
szerintem nézd őket levegőnek, ne állj velük szóba és majd abba hagyják.
2014. okt. 20. 16:41
 7/35 anonim válasza:
68%
Nem vagyok pszichológus de az én meglátásom szerint van. Alfa-omega felállás. Primitív világban élünk. Ember embernek Farkasa. Küzdj, hogy ne te légy az omega.
2014. nov. 5. 19:22
 8/35 anonim ***** válasza:
100%

Ennek sok oka lehet, de mindenképpen magukat minősítik ezzel a tahó viselkedéssel.Viszont ha párszor lenne valami zavarba ejtő, vagy megszégyenítő válaszod, akkor leszállnának rólad szerintem, mert ezeknek a legnagyobb rémálmuk, hogy őket röhögik ki.

Tehát ilyesmire gondolok, pl:

Ha valamit beszólnak, röhögj rajtuk, olyan arckifejezés kíséretében, mintha egy félkegyelmű bohócot látnál.

De semmiképp ne azt lássák, hogy téged bánt, vagy bosszant a beszólásuk.

Vagy jó módszer az is, ha néha te szólsz be nekik.Ezt lehet burkoltan, pl megdícséred, milyen szép a ruhája,, jól áll neki, hogy kicsit kövéríti.De ezt olyankor, mikor lehetőleg sokan hallják :)

Vagy kicsit arrogánsabb formában:Mondd neki, hogy kap tőled ajándékba egy lovat, hogy azt baszogassa, ne téged :D

2014. nov. 14. 17:51
 9/35 anonim ***** válasza:
26%

kiszúrták,hogy mentálisan és verbálisan gyenge vagy,megtörhető,egy áldozat.

a pszichológiai oka is egyszerű.

kevésbé vagy szociális,nehezebben alkalmazkodsz,nem építesz kapcsolatokat,nem harcolsz,nyelsz.

az is mutatja azt,hogy totálisan nem vagy képben,hogy egy szociális dominanciát érintő kérdéshez ideírod a totálisan nem releváns ki milyen tanuló dolgot.

az az okos ember,akinek az érzelmi intelligenciája fejlett,jó emberismerő és manipulátor.

nem az akinek a lexikális tudás lenyűgöző de szociálisan elmaradott,mert ő a buta.

2014. nov. 14. 18:46
 10/35 A kérdező kommentje:
Köszi. A verbális önvédelem online nem olvasható el, esetleg részlet? Soha nincs találó beszólásom, leblokkolok. :(
2014. nov. 14. 23:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!