Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Van pszichológiai oka, ha rám...

Van pszichológiai oka, ha rám szállnak/piszkálnak ok nélkül?

Figyelt kérdés
Középsulis vagyok és a plázacicák rettenetesen piszkálnak, de nem különbek, mint én. Észben biztos nem. Rosszabb tanulók. Nem adtam rá okot, de verbálisan bántalmaznak. Mi lehet az oka?

2014. okt. 14. 17:38
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
Ennek valószínűleg inkább szociológiai oka van és kevésbé pszichológiai. Talán azzal van a baj, hogy azok akikkel rendszeresen együtt vagy másmilyen típusú emberek és ezért nem sikerült beilleszkedned közéjük, esetleg próbálj meg új barátokat szerezni, olyanokat akik jobban hasonlítanak hozzád.
2015. dec. 30. 19:46
 32/35 anonim ***** válasza:

Szerintem ha párszor hatásosan nem hagynád magad, akkor abba tudnád hagyatni velük. Szerintem unatkoznak és éretlenek, és ha hagyod magad, akkor az egyfajta beleegyezés valahol.

Én szerencsés vagyok, mert én verbálisan eléggé el tudtam pusztítani embereket, és valahol tartottak tőlem, de tudom, hogy nem mindenki ilyen.

Ha van barátod gyakorold vele. Ő használja az ő beszólásaikat, te pedig egyrészt próbálj meg nem kijönni a sodrodból (tehát nem elszomorodni, nem bedühödni, meg semmi), és találj ki valami odaillő beszólást.

Egy általános: Csak azért nem reagálok, mert nem érsz annyit, hogy figyelmet pazaroljak rád.

Mi van, agyadra ment a rúzs?

Stb.

2016. febr. 1. 21:10
 33/35 A kérdező kommentje:
Köszi! :)
2016. febr. 2. 17:08
 34/35 anonim ***** válasza:

Nem vagyok képzett pszichológus, de jó megfigyelő vagyok, átlátok dolgokat. Így látatlanban nem tudom megmondani, hogy miért szálltak rád, mert ahhoz komolyabb megfigyelést kéne végeznem.

Azt tudom tanácsolni, hogyha bántanak, akkor szólj a tanárnak, minden egyes alkalom után, vagy a szüleidnek mondd el, és ők tudnak panaszt tenni az igazgatónál.

2016. márc. 27. 13:22
 35/35 A kérdező kommentje:
A szülő+tanár tanács alsóba jön be, de köszi, hogy írtál, adtam zöldet.
2016. márc. 28. 01:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!