Így tényleg nem lesz belőlem semmi az életben?
18 éves vagyok és minden tantargybol kettes vagy hármas jegyeim vannak,sokszor nincs motivációm vagy szétszórt vagyok. Semmi nincs amiből jó lennék az iskolában,kivéve a tesi és rajz. Azt látom,hogy mindenki legalább egyvalamiben jó,és annyira zavar hogy én meg nem. Nem járok muveszetis suliba vagy tesis tagozatra ezért nem is nagyon veszik figyelembe hogy én pont ezekből vagyok jo és ezek erdekelnek,inkább mindig csak azt veszik figyelembe a tanárok és az osztalytarsaim is hogy lusta vagyok vagy nehéz felfogású,pedig szeretném megmutatni hogy én is jó vagyok valamiből,de nincs igazán lehetőségem rá.
Igaz,hogy nem töltök sok időt a tanulással,de helyette rengeteg olvasok,mindig festek vagy rajzolok,zongorazok és gitarozok, edzek,sportolok valamit,valoszinuleg ezért kapok rossz jegyeket míg masok azért kapnak rossz jegyet mert az egész hétvégét at bulizzák részegen.(legalábbis a legtöbb ismerosom)
Így tényleg nem lesz belőlem semmi az életben? Mert sok tanártól ezt hallom,de ha ennyire nincs érdeklődésem és motivációm se mit tegyek?
Én kitűnő tanuló voltam,mégsem vittem semmire,mert szorongó alkat vagyok.
Más osztálytársam 2-es volt mindenből,egyetemre sem járt,családi vállalkozásban dolgozik.
Az élet nem ennyire egyszerű.
És igen,jobb meló több stressz,ami nem mindenkinek való.
Az a baj,hogy még egy átlagos színvonalhoz is baromi nagyok az elvárások ma.
Aki megelégedne egy átlagos élettel,mondjuk csak egy tanár szeretne lenni,az a társadalom szemében egy lúzer.
Ilyen világban élünk,nem a lexikális tudás,műveltség határozza meg milyen életed lesz.
10-11-es, már miért élne retekzsák és állat módjára a 9-es? Fizikai munkás, ahogy írja. Gondoljátok, hogy azokat megeszi a retek? Hogy nincs igénye nyaralásra? Nem mindenkinek van, akkor sem, ha jól fut a szekér. Esetleg inkább mondhatjuk, hogy rabszolgaként éli az életét. Egyébként a fizikai vagy segédmunkások is hasznos munkát végeznek, ezt nem lehet elvitatni. Szükség van rájuk nagyon sok területen, építkezés, takarítás, rakodás, stb. Ha nincs tehetsége máshoz, ássa el magát? Egyes helyeken pedig lehet azzal jól keresni is. Ügyeskedni sem tud mindenki.
Kérdező, neked azt tudnám tanácsolni, hogy arra hajts rá, amiben jó vagy: sport, művészet. Ne hanyagold a többi tanulni valót sem, hiszen sajnos a valamilyen végzettséghez kellenek a papírok.
Sokan keverik a dolgokat.
Attól,mert valakinek nem nagyok az elvárásai,még nem igénytelen.
Nem értem miért baj,ha valaki nem akar egész életében pörögni,és másokkal versengeni azon,hogy kinek van drágább autója vagy lakása,hanem spontán csak élni szeretne,szabadságra vágyna.
És igen,az ország nagyobb része nem diplomás.
Úgy teszünk,mintha jó beosztásokból Dunát lehetne rekeszteni.
Diplomás emberek dolgoznak gyárban.Na vajon miért?
Mert nagy a verseny a jó helyekért,és oda a legjobbak kerülnek,meg akik imádnak versenyezni,dúl bennük a versenyszellem.
Na,már most,aki nem ilyen,az ássa el magát?
Minden ember tehetséges valamiben,csak nem biztos,hogy időben rájön,vagy ha igen,akkor sem nyílnak ki előtte kapuk.
Ha pedig gyűlölök valamit,akkor fizethet akármennyit,ha az egész életem a harácsolásból áll,nem leszek boldogabb.
Nézzük a tényeket, a szorgalmad a béka feneke alatt van. Emellett, ahogy írtad saját magadról "sokszor nincs motivációm vagy szétszórt vagyok".
Ezek pontosan olyan tulajdonságok, amiket nem szeretnek egy munkahelyen és még a próbaidő alatt elküldenek.
1.) A legtöbb ember nem azért jó valamiben, mivel hihetetlenül tehetséges, hanem azért, mert időt és energiát nem sajnálva dolgozik azon, hogy jobb legyen.
Na már most nekem ne mondja senki, hogy kellő szorgalommal ne lehetnél akár mindegyik tantárgyból ötös. Középiskoláról van szó.. az anyag mennyisége és komolysága eltörpül ahhoz, amit egy egyetemen kapsz. Ez szimplán szorgalom kérdése.
2.) Szuper, hogy sokat olvasol... csak nem mindegy, hogy mit. :) Attól, mert elolvasod az ezredik fantasy tini könyvet, (amivel semmi baj, mivel jó kikapcsolódás), még nem feltétlenül teszel olyan képességekre szert, ami hasznos tud lenni az életben.
3.) Ha pedig ennyire kedveled a művészeti vonalat, akkor minden időd és energiád fektesd bele, legyél hihetetlenül jó és kreatív és ne csak sodorjon az ár... mivel az ilyen hobbi művészetből csak kevés ember él meg.
Ezt mindenki döntse el kinek mi éri meg.
Ha alkalmazott vagy,akkor mindenképpen rabszolga vagy,mert sosem rendelkezhetsz az időd felett.
Van,akinek megéri a több stressz,hogy villoghasson mások előtt,az ő dolga.
Nekem a több szabadidő,kevesebb stressz többet ér.
Engem kirohogtek a "mernoknek" keszulok anno OKJ-n, amikor azt mondtam, hogy tanar szeretnek lenni. Ennyire evidensnek veszik masok, hogy csak a penzert lehet valamit csinalni. Meg sem kerdeztek, miert szeretnek tanitani ilyen szar fizetesert meg munkaert. Azota gondolhatod, hat persze, hogy ok sem lettek mernokok.
Nekem a volt angoltanarom volt egyebkent a peldakepem ezen a teren, aki nagyon jofej tanar volt, csodaltam is, hogy kb egyszer fordult elo a 4 ev alatt, hogy a szar kedvet ki is mutatta. Igazabol en az o hatasara dontottem ugy, hogy megis tovabb tanulok es akar dolgozhatnank is egyutt, mert azota igazgato lett.
De hat igen, nagyon szanalmas luzer vagyok ezert :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!